HDR או שלא?

• הוסף לסימניות
מה השאלה בכלל? ברור שעם!
בכל אופן, התמונה צריכה יישור קטנטן לימין.

• הוסף לסימניות
בחיי שאני לא מבין אותך (ואולי אני סתם לא מתחבר לדרך הזאת...)

הבאת כאן שתי דוגמאות ממש לא קשורות
זה לא חוכמה להביא תוצאה "חשופה נכון" בHDR
ולהביא תמונה שצילמת בחשיפה לא טובה

תחשוף כמו שצריך את המרינה ותקבל את המריחה במים בצורה חלקה ויפה והכי חשוב אמיתית ולא משהו שנראה מוזר לחלוטין.

לטעמי אין כאן הצדקה לשמור על השמיים בחשיפה טובה
כי הם לא מעניינים... טיפה אפורים נכון, אבל אין שם צורות או צבעים מעניינים.

תעשה לעצמך טובה, תשקיע קצת יותר במחשבה איך לצלם ולא איך לחבר את זה בבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;492666:

תחשוף כמו שצריך את המרינה ותקבל את המריחה במים בצורה חלקה ויפה והכי חשוב אמיתית ולא משהו שנראה מוזר לחלוטין.

מחזקת.
התמונה השניה לא טובה כי היא באנדר.
התמונה הראשונה לא טובה כי HDR לא מתאים כאן, וגם כי הוא לא מבוצע טוב.

ובלי קשר, אני אישית לא אוהבת את הקומפוזיציה של התמונה. סתם קו אופק אולי טיפה מעניין. בצילומי נוף אני מחפשת יותר.

• הוסף לסימניות
התמונה המ"הודרת" יפה יותר מהבחינה שיש שם יותר פרטים חשופים בצורה טובה. אבל זה כבר קצת זרחני מדי.
וגם אני חושב שהשמיים לא כ"כ מעניינים (ודאי שלא האנגליים...);) ולכן מה שתמיר הציע נשמע פייר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;492666:

בשונה ממך, אני דווקא לא ממעט בערכם של השמים בתמונה, לדעתי לפעמים כדי להעצים אותם צריך להשתמש בHDR.

אני יודע שהדעות בקרב צלמים רבים חלוקות לגבי השימוש בHDR, אני בחרתי דווקא להינות מהטכניקה.

לגבי החשיפה, כמו שהיא באנדר, גם היא לא באנדר, כי לדעתי אם הייתי מצלם תמונה כזאת עם ספוט על המרינה הייתי מאבד את השמים וזה היה באנדר. לטעמי זו בעיה קלאסית של טווח דינאמי.

תודה על החוו"ד!

נכתב ע"י רבקה אריאל;492720:
מחזקת.
התמונה השניה לא טובה כי היא באנדר.
התמונה הראשונה לא טובה כי HDR לא מתאים כאן, וגם כי הוא לא מבוצע טוב.

ובלי קשר, אני אישית לא אוהבת את הקומפוזיציה של התמונה. סתם קו אופק אולי טיפה מעניין. בצילומי נוף אני מחפשת יותר.

אני יודע שהקומפוזיציה לא מעולה (העליתי טובות יותר לפני כמה ימים, את האשכול הזה פתחתי לדיון/סקר לגבי השימוש בHDR, היכן ואולי גם עד כמה) וגם שמתי לב להילות בעיבוד (לא טרחתי מידי הרבה על הצילום הזה). השאלה היא עקרונית.

תודה על דעתך רבקה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DDFF;492897:
התמונה המ"הודרת" יפה יותר מהבחינה שיש שם יותר פרטים חשופים בצורה טובה. אבל זה כבר קצת זרחני מדי.
וגם אני חושב שהשמיים לא כ"כ מעניינים (ודאי שלא האנגליים...);) ולכן מה שתמיר הציע נשמע פייר.

כפי שכתבתי לתמיר ורבקה, אני מנסה לשאול עקרונית. לא השקעתי יותר מידי בעיבוד של הHDR מהסיבה שזו לא תמונה כ"כ טובה. אבל מכיוון שהנושא עלה באשכול הראשון "המרינה" העליתי שתי דוגמאות להשוואה עקרונית.

לגבי השמיים האנגליים גיליתי שריבוי החשיפות רק עושה להם טוב (ויש שיטענו שזה עיבוד יתר).

• הוסף לסימניות
יאללה בא נזרום

2 דוגמאות לצילום ללא HDR

לצערי הייתי עם אורך מוקד קצר מדי בשתיהן

קבצים מצורפים

• DSC_5592.jpg
    KB 514.9 · צפיות: 21
  • DSC_5607.jpg
    KB 414.7 · צפיות: 7
  • הוסף לסימניות
תמיר,

צילומים יפים!

לא כ"כ הבנתי מה אתה רוצה להוכיח בצילומים הללו.

(אגב, לטעמי בצילום השני יש מקום לHDR החלק הימני למטה כמעט אטום).

אשתדל להעלות דוגמאות נוספות בהמשך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;493973:
תמיר,

צילומים יפים!

לא כ"כ הבנתי מה אתה רוצה להוכיח בצילומים הללו.

(אגב, לטעמי בצילום השני יש מקום לHDR החלק הימני למטה כמעט אטום).

אשתדל להעלות דוגמאות נוספות בהמשך.

שני דברים

א: אפשר להגיע לחשיפה טובה גם ללא HDR (ואולו צילומים ידניים - תשאל את איציק)
ב: לא תמיד צריך HDR... בטח כשלא הכל מעניין בפריים.

השניה רחוקה מלהיות אטומה בצד ימין (בדקתי זאת שוב, בגדול על הקובץ המקורי)
וזאת בדיוק הדוגמה לתמונה שאילו הקרקע הייתה "מוארת יותר) התמונה הייתה שטוחה ולא מעניינת.

• הוסף לסימניות
הנה עוד דוגמא שבה - לטעמי כמובן - הHDR משדרג את התמונה:

• הוסף לסימניות
תמונה מהממת!

אבל בכל אופ]ן מידי הרבה שמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;494936:
הנה עוד דוגמא שבה - לטעמי כמובן - הHDR משדרג את התמונה:
בשנייה זה אכן משדרג - לטעמי כמובן - ה HDR
:)
ולגבי ריבוי החשיפה בשמיים, אני די מסכים איתך, אני התייחסתי ספיציפית לתמונה ההיא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה