RAW במצלמה קומפקטית

• פותח הנושא bbr
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי מצלמה ביתית של קנון
הבנתי שכל התמונות מצולמות בRAW אבל רוב המצלמות מחליפות אוטומטית לJPEG
איך אני יכולה לדעת אם יש אפשרות לפתוח את התמונות לעריכה בRAW ואם כן איך אני עושה זאת.

תודה מראש על העזרה!!!

• הוסף לסימניות
מאוד תלוי בדגם המצלמה...
לצערי, ברוב המצלמות הקומפקטיות אין את האפשרות לייצא לRAW.....

• הוסף לסימניות
תודה!!!
בכל אופן איך אפשר לדעת אם אפשר לייצא לRAW או לא

• הוסף לסימניות
תודה!!!
בכל אופן איך אפשר לדעת אם אפשר לייצא לRAW או לא

• הוסף לסימניות
איזה מצלמה?

• הוסף לסימניות
יש אפשרות ליצא רואו למספר לא מועט של מצלמות קנון הקומפקטיות
צריך להתקין תוכנה (קושחה) ואז תראה במניו אפשרות לבחור שמירת תמונות בפורמט רואו
לפני מספר שנים חבר הפנה אותי לאתר משם אפשר היה להוריד אותה לפי הדגם של כל
מצלמה
לא השתמשתי אבל אצל החבר שלי זה עבד טוב
אין לי לצערי את הלינק אבל נסה לחפש בגוגל
מוטי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;543929:
יש אפשרות ליצא רואו למספר לא מועט של מצלמות קנון הקומפקטיות
צריך להתקין תוכנה (קושחה) ואז תראה במניו אפשרות לבחור שמירת תמונות בפורמט רואו
לפני מספר שנים חבר הפנה אותי לאתר משם אפשר היה להוריד אותה לפי הדגם של כל
מצלמה
לא השתמשתי אבל אצל החבר שלי זה עבד טוב
אין לי לצערי את הלינק אבל נסה לחפש בגוגל
מוטי :)
רק תביא/י בחשבון שקושחה שלא מדויקת 100% למצלמה המצלמה יכולה ללכת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;543931:
רק תביא/י בחשבון שקושחה שלא מדויקת 100% למצלמה המצלמה יכולה ללכת...

ללא ספק!
כמובן לא מתקינים כלום ללא בדיקת הערות והמלצות של אנשים שכבר
התקינו, לבדוק בפורומים ולא למהר :)
לקרוא בדיוק את ההוראות מספר פעמים על שבטוחים לגמרי מה עומדים לעשות
:)
(אני בגלאקסי איי 9000, כבר החלפתי לבד מערכת הפעלה ורום :) )

• הוסף לסימניות
לפי הניסוח של ההודעה הראשית נשמע שצילמת תמונות ב-JPEG ואת רוצה לדעת איך אפשר לקחת את תמונות ה-JPEG האלה ו"לפתוח אותן לעריכה בRAW".

אז התשובה היא: אי אפשר. השאלה אפילו לא נכונה. לא "פותחים תמונות לעריכה ב-RAW".
RAW זה פורמט של קובץ, כמו JPEG. את יכולה לצלם ב-RAW במצלמות רפלקס ובחלק מהמצלמות הקומפקטיות (חיפוש דגם המצלמה שלך בגוגל יתן לך תשובה האם היא מסוגלת לצלם בפורמט RAW), ואת יכולה לצלם ב-JPEG. אם צילמת ב-JPEG הקובץ לעולם לא יוכל להפוך לקובץ RAW.
(הערה למתקדמים: RAW זה פורמט גולמי, כלומר תמונה ללא דחיסה. -> היא מכילה יותר מידע ולכאורה מאפשרת יותר חופש בעריכה. בתכלס זה שטויות וקובץ JPEG מאפשר טווח גדול מספיק לכל עריכה כמעט. בכל מקרה, אי אפשר לקחת קובץ שנדחס ולהפוך אותו לקובץ שלא נדחס. מאוחר מדי...)

אם התכוונת לשאול "איך מצלמים ב-RAW במצלמה שלי?" ולא "איך הופכים תמונות JPEG לתמונות RAW?" - תתעלמי מההודעה שלי. :)
[בעצם אל תתעלמי, כי כתבתי גם תשובה לשאלה הזו: בודקים בגוגל.]

• הוסף לסימניות
תודה, אכן זה מה שהתכוונתי
אני הבנתי שכל תמונה מצטלמת בRAW והמצלמה הופכת אותה באופן אוטומטי לJPEG ולכן השאלה היא איך אני יכולה לפתוח את זה בRAW לפני שהמצלמה הופכת לJPEG.
אם למשהו יש ניסיון על הקושחה שכתבו פה למעלה אשמח לשמוע וכן אם משהו יכול להסביר מה זה קושחה
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;544230:
תודה, אכן זה מה שהתכוונתי
אני הבנתי שכל תמונה מצטלמת בRAW והמצלמה הופכת אותה באופן אוטומטי לJPEG ולכן השאלה היא איך אני יכולה לפתוח את זה בRAW לפני שהמצלמה הופכת לJPEG.
אם למשהו יש ניסיון על הקושחה שכתבו פה למעלה אשמח לשמוע וכן אם משהו יכול להסביר מה זה קושחה
תודה

לא חושבת שאת מתארת נכון את מה שקורה. נשמע נורא מוזר שהמצלמה ממירה אוטומטית קובץ בפורמט RAW (בקנון זה סיומת CR2) לקובץ בפורמט JPEG (סיומת jpeg או jpg).
צילום ברואו והמרה מיידית שלו לג'ייפג זה בתכלס מה שכל מצלמה שמצלמת JPEG עושה: מצלמת תמונה גולמית של הסיטואציה ואז דוחסת אותה לפורמט JPEG. זה לא נקרא לצלם רואו, זה נקרא לצלם ג'ייפג.

"קושחה" לפי מקור מגוגל היא "תוכנה שמשובצת בחומרה". כלומר תוכנה שאומרת לחומרה איך לפעול. כמו הדרייברים של המחשב, שאומרים לחלקי החומרה המחשב (כלומר החלקיים הפיזיים של המחשב. לוח האם, המסך, הרמקולים, המקלדת וכדו') איך לפעול. עדכון קושחה, למשל, עשוי לעזור לחלקי החומרה של המחשב/המצלמה לפעול יותר טוב.
לא קראתי באיזה הקשר זה נאמר בשרשור הזה, לא יודעת לעזור בזה. אני רק מסבירה את המונח ככל שאני מבינה אותו.

לסיכום וכדי שיהיה קל יותר לעזור לך: מאיזה דגם המצלמה שלך? לא רק שם חברה (ניקון/קנון), אלא שם דגם.
אם את לא מוצאת את המידע הזה, צלמי את המצלמה דרך מראה ושימי פה את התמונה.

• הוסף לסימניות
רבקה אריאל תודה לך על התשובות המפורטות אולי אני צריכה לבוא ללמוד אצלך איך כותבים באריכות ובצורה ברורה ומובנת...
המצלמה שלי CANON A1100

ולך ישראל 44 תודה על הקישור
אבל לא הבנתי שם כלום אם יש משהו שיכול להסביר לבורה שכמותי אודה מאוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;544553:
רבקה אריאל תודה לך על התשובות המפורטות אולי אני צריכה לבוא ללמוד אצלך איך כותבים באריכות ובצורה ברורה ומובנת...
המצלמה שלי CANON A1100

ולך ישראל 44 תודה על הקישור
אבל לא הבנתי שם כלום אם יש משהו שיכול להסביר לבורה שכמותי אודה מאוד...

בשמחה. :)

לפי המקור הבא:
http://www.photozo.com/forum/showthread.php?t=20074
המצלמה שלך לא מסוגלת לצלם RAW. יש פריצה שהכינו למצלמות קומפקטיות של קנון כדי לגרום להן לצלם RAW (מה שדיברו פה בשרשור על עדכון הקושחה, והקישור שישראל שם פה מדבר על אותו הנושא), אבל המצלמה שלך לא נתמכת בינתיים. (המקור נכתב לפני חודשים ספורים. זה איזה פורום צילום אמריקאי בשם photozo, ויש שם כמה מגיבים שונים שטענו את זה.)

אגב, את רוצה לצלם RAW כי את מבינה מה זה אומר וחושבת שזה יעזור לך, או כי מישהו אמר לך "RAW הכי שולתתתת!!!1" והאמנת לו?
בתכלס למשתמש הביתי (וגם למשתמש המקצועי, אבל על זה יתחילו לריב איתי פה...) קבצי JPEG מספיקים לכל מטרה. עורך מספיק טוב יכול לערוך קובץ JPEG שצולם טוב ולהוציא ממנו קובץ מעולה, וקובץ JPEG שצולם בינוני ולהוציא ממנו קובץ טוב. אולי מקובץ שצולם רע יותר קל להוציא משהו אם הוא צולם ב-RAW, אבל גם זה לא בטוח, ורובנו משתדלים לא לצלם רע...
מי שאינו עונה להגדרה "עורך טוב" אמנם לא יצליח להוציא הרבה מקובץ JPEG, אבל יוציא הרבה פחות מקובץ RAW. כקובץ גולמי ולא ערוך - קובץ JPEG יראה טוב יותר מקובץ RAW, מאחר ובקובץ JPEG יש עריכה בסיסית שהמצלמה מבצעת.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה לך על ההיענות המפורטת
אני לא סתם שמעתי ממשהו שRAW זה וואוו אני קצת למדתי על זה יותר לעומק
אבל קניתי רק לא מזמן מצלמה וחשבתי שאפשר להוציא ממנה יותר בעקבות מה שלמדתי
בכל אופן תודה על הכל
את בתור צלמת כן פותחת בRAW או גם מעבדת בJPEG
אני חושבת שבכל אופן אסתפק במה שעשיתי עד היום שיצא לא רע בכלל...
כי הבנתי מהאשכול שצורף שיש סיכון למצלמה בקושחה ואני חושבת שזה לא שווה את הסיכון
תודה לך בכל אופן על הכל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;544779:
בכל אופן תודה על הכל
תודה לך בכל אופן על הכל

צלמי ב JPG ותהני לך , אין שום סיבה לצלם ברואו
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;544779:
בכל אופן תודה על הכל
תודה לך בכל אופן על הכל

ראשית - בלי קשר לסכנה בעדכון הקושחה, כתבתי לך בהודעה קודמת שהעדכון הזה לא תומך בדגם המצלמה שלך, ולכן בכל מקרה לא יעזור לך.
שנית - מוטי צודק. צלמי ב-JPEG ותהני. אין סיבה לצלם ב-RAW.
שלישית - אני כצלמת אירועים מצלמת ב-RAW (התחלתי בשנה שעברה, כשעברתי לקנון), מפני שלקנון יש תוכנת עריכה ל-RAW שמאפשרת לבצע עריכה נורא בסיסית במהירות ובנוחות שלא קיימות בפוטושופ. כשאני מצלמת חתונה אני לא יכולה לערוך ללקוח 1500 תמונות בפוטושופ, ומנגד אני לא מעוניינת להגיש את התמונות ללא עריכה כלל. לכן אני עובדת עם התוכנה DPP של קנון להמרה מ-RAW ל-JPEG, ובתוכנה הזו אני יכולה לשנות פרמטרים בסיסיים כמו הבהרה/הכהיה, שינוי איזון לבן (גוון), תוספת קונטרסט וכדו' תוך כדי שאני עוברת על התמונות ומסננת אותן. בסה"כ אני עורכת (בצורה בסיסית) חתונה שלימה ב4-5 שעות.
לך זה בכלל לא רלוונטי. :)
תמונות שאני עורכת בצורה רצינית יותר אני בכל מקרה עורכת מקובץ ה-JPEG בפוטושופ, כך שבתכלס אני לא באמת משתמשת ב-RAW לעריכות רציניות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה