ניקון יוצרת קבצי NEF ולא RAW רגיל, ובשביל לפתוח את זה צריך איזשהוא עידכון גם לCS5, אוטומטית זה לא נפתח.נכתב ע"י יצירתית;845668:בCS 5 זה לא נפתח אוטומטי?
תודה רבה על העזרהנכתב ע"י mat;845719:אני לא מבין במצלמות. אבל אני אנסה לעזור.
יש תוכנה בשם ffmpeg שהיא ממירה קבצי מדיה. היא קוראת הכל יש מצב שהיא קוראת גם את הסוג הזה.
לינק להורדה בווינדוס http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
ממירים דרך שורת הפקודה.
ffmpeg -i file_input.nef file_output.bmp
נכתב ע"י mat;845739:אבל bmp זה קובץ raw אפשר לקודד איתו 8 ביט עומק וצבעי rgb.
המרה בתוכנה אחרת מnef לקובץ bmp תיהיה טובה לעריכה כמו raw ?נכתב ע"י mat;845739:אבל bmp זה קובץ raw אפשר לקודד איתו 8 ביט עומק וצבעי rgb.
נכתב ע"י mat;845758:ביררתי קצת את העניין.
זה נכון שקובץ בbmp והוא לא raw. ביחס ל nef.
כי אי אפשר לקודד איתו rgb/16 או rgb/32
אבל כתוב בויקיפדיה שקבצי raw מבוססים על tiff.
אז לדעתי תמיר ל tiff.
ותראה אם יופיע לך בפוטושופ ליד השם של הקובץ rgb/16 או 32.
נכתב ע"י tamiro;845797:מה תמיר?
בדיסק של CS5 ישנם מקודדים מעודכנים לפתיחת הקבצים של ניקון
תכלס הכי קל זה לעבוד עם התוכנה של היצרן
[URL="http://www.prog.co.il/showthread.php?t=46833"]תסתכל כאן
[/URL]
נכתב ע"י mat;845880:בקישור שהבאת לא בדקת את gimp שהוא עולה 0$.
אני לא בטוח במה שאני אומר אבל נראה לי שפרופיל צבע זה רק הגדרת עקומות. (כיול של החיישן).
והתמונה השניה שהבאת זה מה שהחיישן קלט באמת.
נכתב ע"י mat;846251:זה ברור שקובץ raw בנוי מפקסלים. כי החיישן בנוי על פקסלים.
מה שנשאר להסביר מה ההבדל בין הפיקסלים שלו לבין bmp .
קובץ jpg בכלל לא קשור לעסק בגלל שהוא קובץ דחוס. והחסרון שלו שהוא מאבד איכות בדחיסה.
השמירה של פיקסל בתמונה רגילה rgb/8 נעשית באמצעות 3 בתים שכל בית מיצג את אחד מצבעי הrgb.
זה מצוי בבנית אתרים . שצבע אדום רושמים ככה #FF0000. שזה אומר שצבע ה reg (האדום) נמצא על מספר 255 שזה FF בHex.
ב 8 ביט שזה בית אחד יכול הצבע האדום למשל לנוע בין 0 ל 255. בצורה דיגיטלית זה אומר שאין לדוגמא 3.6 אלא אם באמת הערך האמיתי זה 3.6 אז הוא יעגל את זה ל 4 למשל.
ב 16 ביט שזה שני בתים אז הטווח הוא 256*256 שזה 0 עד 65535. שזה יכול לשמור נתון יותר מדויק ביחס לאמת. לדוגמא 3.6 יהיה 3.6*256 = 921.
אני לא מאמין שהשוני הזה נראה במסך המחשב בכלל כי המסך תומך ב 32 ביט ל 4 צבעים. שזה 8 ביט לצבע כך שלא נראה לי שזה ניכר.
זה משנה לתיקוני צבע. אחרי הצילום.
הקובץ raw נשמר ברזולוציה גבוהה יותר מ 8 ביט (בויקפדיה מובא בין 12-14 ביט).
מה שזה דומה לקובץ tiff זה בגלל שtiff יכול לשמור יותר מ 8 ביט מה שאין ב bmp.
הדברים הנוספים שיש זה פרופיל צבע שזה הדבר הכי משמעותי. בגלל. שהחיישן לא קולט את הצבע האמיתי. וכדי להגיע לצבע האמתי צריך לעשות כיול. ואם התמונה לא עובדה לפי הפרופיל אז הצבע של התמונה יראה לא טוב.
הפרופיל הוא אחיד לכל מצלמה. בחברות השונות מיצרים פרופיל לכל חיישן.
אפשר להוריד אותו מפה.
http://ufraw.sourceforge.net/Colors.html
אני חושב שלפעמים טוב יותר להעלות את זה ללא הפרופיל כדי שיהיה אפשר לתקן את הצבע הרבה יותר טוב מהפרופיל.
נ.ב. את הדברים פה לגבי קובץ raw כתבתי לפי מה שלמדתי את הנושא באינטרנט. לא בדקתי את זה באופן מעשי.
"צדיק כתמר יפרח".נכתב ע"י mat;846454:אני אמרתי בדיוק את מה שאמרת.
רק הסברתי איך זה עובד.
אבל יש לי שאלה קטנה.
נגיד והצלחת עם עקומות לכון את הצבע בדיוק כמו שהתוכה שלהם עושה.
למה אי אפשר לשמור את הפירסט הזה ולעבד עם אצווה 2000 תמונות אפילו.
כאילו להקליט פעולות בפוטושופ ואחרי זה להריץ את זה על כל התמונות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים