השקעות s&p500 במגמת ירידה?

האס אנד פי 500 נפל כבר מאתמול בכמעט 4 אחוז
עקב ביצועים חלשים של 7 המופלאות
כמו''כ למחזיקי המדד עולמי הנייקי היפני בקריסה מוחלטת של 5 אחוז

הכוונה לזה?

1722706341196.png

אם שמתי שם את כל כספי הפנסיה שלי, שווה לשנות מסלול?
מדובר בערך ב300,000 ש"ח

תחשבו, אם אתם חוששים כ"כ עכשיו
יכול להיות שבאמת לא מתאים לכם
כי כך מקבעים ירידות ולא מרוויחים.
הרעיון הוא שגר ושכח...

יתכן שכן ויתכן שלא.
הרעיון של השקעה במדד כזה לטווח הארוך הוא שגם אם תהיה נפילה וגם אם לא, היא כנראה תחזיר את עצמה והרבה יותר.
אנשים שמכרו מניות בנפילה הגדולה ב2008, לדוגמא, אולי באמת הצילו את עצמם מההפסד הספציפי, אבל אלו שהשאירו את המניות למרות הנפילה בסוף החזירו את ההפסדים ועקפו אותם בהרבה.
תסתכלו על גרף של המדד לאורך עשרות שנים, תמיד נפילה מחזירה את עצמה. כל עוד אנשים חיים וצורכים בארה"ב- המנייה אמורה להמשיך לעלות באופן כללי.
מדובר בערך ב300,000 ש"ח
השקעה כזו נחשבת טובה לטווח הארוך, לפחות 15-25 שנה
ההמלצה הרווחת היא לא לבדוק מה קורה עם המניה (זה לא טוב ללחץ דם...)
עד לשנים שלפני הפירעון הצפוי, ואז להעביר את הכסף למסלול עם פחות סיכון כשהמדד בעלייה.
אז בכל מקרה ההמלצה הרווחת היא לא למכור עכשיו
וכמובן שאין כאן המלצה או ייעוץ, אין לי רשיון ייעוץ.

כל מי שנמצא במסלול מחקה מדד באחת מחסכונותיו או השקעותיו וחושש מהכותרת של האשכול חשוב מאוד שילמד על התאוריה שמאחורי ההשקעה הפאסיבית.
אחרת הוא עלול לשלם מחיר יקר מאוד!
תדפדפו בפורום כאן, תקראו חומר, ותבינו מה זה המדד ובמה אתם משקיעים.

תלוי אם יש מרווח זמן עד היציאה לפנסיה, כדי שהמדד יספיק לחזור לעלות.
יש לי בעז"ה עוד 30+ שנים עד ליציאה לפנסיה
הרעיון של השקעה במדד כזה לטווח הארוך הוא שגם אם תהיה נפילה וגם אם לא, היא כנראה תחזיר את עצמה והרבה יותר.
אנשים שמכרו מניות בנפילה הגדולה ב2008, לדוגמא, אולי באמת הצילו את עצמם מההפסד הספציפי, אבל אלו שהשאירו את המניות למרות הנפילה בסוף החזירו את ההפסדים ועקפו אותם בהרבה.
תסתכלו על גרף של המדד לאורך עשרות שנים, תמיד נפילה מחזירה את עצמה. כל עוד אנשים חיים וצורכים בארה"ב- המנייה אמורה להמשיך לעלות באופן כללי.

השקעה כזו נחשבת טובה לטווח הארוך, לפחות 15-25 שנה
ההמלצה הרווחת היא לא לבדוק מה קורה עם המניה (זה לא טוב ללחץ דם...)
עד לשנים שלפני הפירעון הצפוי, ואז להעביר את הכסף למסלול עם פחות סיכון כשהמדד בעלייה.
אז בכל מקרה ההמלצה הרווחת היא לא למכור עכשיו
וכמובן שאין כאן המלצה או ייעוץ, אין לי רשיון ייעוץ.
מעריך מאד את התשובה המפורטת, ממש מרגיע!
רציתי לדעת אם שווה לפצל בשביל פיזור סיכונים?

הנפילות היום - התשובה לשאלה זו:

כנראה, אמוץ אינו הבעיה ...

הנפילות היום - התשובה לשאלה זו:

כנראה, אמוץ אינו הבעיה ...
לא שאלתי מצד ההפסדים שבזה אלא מצד ההזדמנות, רק לפני שחוטפים הזדמנות שכזו צריך לדעת מה גרם לשוק ליפול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

אני מעוניין לעבור למסלול השקעה עוקב S&P500 במגדל בביטוח מנהלים
@השקעות R הון החכים אותי שהמסלול מנוהל בפוליסת חיסכון של מגדל על S&P,
רק מה? שיש 2 פוליסיות כאלו, אחת בכשרות בד"ץ ותשואה כהלכה, והשניה לא מוזכרת ככשרה (אם הבנתי נכון השניה מנוטרלת מט"ח)
האם למישהו יש מידע ספציפי בעניין, באיזה מס' נייר מושקע הכסף במסלול זה, או דרך לבדוק את זה,
כי במגדל האתר לא נותן פרטים על המסלול גם כשאני מנסה לבצע העברה, בטלפון עד שמישהו עונה זה רק להשארת הודעה ו'יחזרו אליך.. היום...'
מספרי הפוליסות -
13625 - בד"ץ ותשואה כהלכה (ע"פ אתר R הון)
15062- לא מוכר ככשר, ככל הנראה (גם לפי גובה התשואות השנה) מנוטרלת
אני משקיעה כבר חצי שנה, בכוונת השקעה פאסיבית ל25 שנים
לא מפקידה כל חודש, רק מידיי עם עושה הפקדה של כמה חסכונות

שאלה 1
ניסיתי עכשיו להוסיף כסף להשקעה מסויימת ולא נתן לי למכור כשדיברתי עם מיטב אמרו לי שלא היה "קונה" - האם זה סביר ?
זה מדד ת"א 125 היחידי שהוא כשר, האם זה עובד בקניה ומכירה לפי תעריף יומי אני יכולה להפסיד לטווח הרחוק?
השער של שווי יחידה הוא לא אותו שער אצל כל המשקיעים במדד?????
1765212355469.png

שאלה 2
בגלל קצת חוסר ידע (או חוסר הבנה ) עשיתי גם S&P500 מחקה מדד ועוד סכום קטן [10%] בקרן מנטרלת מט"ח
אני רוצה לצמצם את שניהם לקרן אחת, שלא תהיה כפילות
הקרן שמנטרלת מט"ח עלתה ב-14% והקרן שלא נמטרת מט"ח עלתה בקושי ב3%
השאלה מה נכון?? אולי התחילת הדרך כדאי לשנות הכל (ולבצע החזרי מס, כי זאת השקעה פאסיבית ואני לא עוקבת אחרי התיק

1765212598290.png
1765212645349.png

שאלה 3 - הכי חשובה
איזה קרנות מדוייקות הכי מתאימות להשקעה פאסיבית (רוצה כשר וכל כשרות מתאימה לי)
מדברים הרבה על S&P
אבל באיזה קרן S&P כדאי לשים ת'כסף

ערך התיק באיזור ה250,000 הון עצמי

אשמח לתגובות מדוייקות, לא מעורפלות או גישה לכל מיני חומרי לימוד, אנחנו אנשים פשוטים

שאלה 4
כל כמה זמן צריך להכנס לתיק ולראות אם כדאי לעשות שינויים???
זה כסף לטווח הרחוק מאוד ואא לדעת מה יקרה
כל כך הרבה מדברים על השקעה בS&P500, והבסיס להשקעה ולחיקוי המדד הזה נובע בעיקר משיטת ההשקעה הפאסיבית.
שהיא השיטה היחידה שהצליחה לאורך זמן להביא רווחים יותר מכל אחד מוכשר או גאון כזה או אחר.
כשמתבוננים ביסודות הפילוסופיה הלא כל כך עמוקה של ההשקעה הפאסיבית, יש יסוד אחד שכל הזמן חוזר על עצמו.
במקום לקנות מניה בודדת אני קונה את כל השוק.
אני לא צריך לשבור את הראש מה יקרה אם סמסונג תהיה חזקה יותר מאפל.
פפסי מקוקה קולה.
ישראכארט מאמריקן אקספרס.
או גמיני' מGPT.
ומדוע?
כי כל חברות האלה יהיו בבעלותי. לאלו שמחפשים דיוקים, כן אני יודע, GPT עדיין לא נסחרת היא בהנפקה, זה רק בשביל לסבר את האוזן.
וממילא כאן נשאלת השאלה.
מה יקרה אם ארה"ב (סנופי) תחלש בתקופה מסוימת ולא תביא תשואות גבוהות כמו שהיא הביאה בעשור האחרון.
או במקרה גרוע יותר תחדול מלהיות מובילה, אגב מי שרוצה יכול לעיין ערך קריסת המדדים ביפן
למה אותו עקרון שאנחנו מבינים שצריך להשקיע בכל החברות במשק, לא מביא אותנו למסקנה שאנחנו גם צריכים להשקיע בכל המדינות בעולם.
כבר היו כאן כמה דיונים על כך, אבל לצורך המחשה עשיתי בדיקה קצרה בגוגל והשוואתי בין הS&P500 (צהוב) לשאר העולם (כחול) (למתחילים ששמעו רק על הראשון: תחשבו שיש לכל העולם ביחד גם S&P משלו...).
והאמת שדי הופתעתי...
אז הנה להנאתכם.
רק לסיום אומר "ההבדל בין משקיע חובבן למשקיע המקצוען הוא, שהמשקיע החובבן שואל איפה יש הכי הרבה תשואה, והמשקיע המקצוען שואל איפה יש קצת פחות תשואה והרבה פחות סיכון"
1770925873089.png
ההגדרות כאן דקות.
פאסיבי משמעותו אי עשייה.
אקטיבי פירושו עשייה.
לא לחינם אלו שהנחילו את צורת ההשקעות המונחלת פה ובעוד מקומות, לא תמיד כינו שיטה זו בשם " השקעות פאסיביות ".
אפשר לקנות מניית בנק הפועלים, ואת מניית קוקוה קולה, ואת מניית בן אנד ג'ריס, ולהחזיקק את זה 50 שנה בלי להיכנס לחשבון מסחר פעם אחת. וזו תהיה השקעה פאסיבית. - כי היא מועטת במעשים.
אפשר לקנות מדד עולמי, ואחרי רווח למכור, ואז לקנות סנופי, ולמכור, ולמנף על סנופי, ולעקוב כל יום אחרי המצב בשווקים, ואז לקנות ראסל 2000 וחוזר חלילה. וזו תהיה השקעה אקטיבית. כי היא מרובה במעשים.
אז איך נקרא להשקעות האלה ביום יום, זה לא מעניין אפשר לקרוא לזה איזה שם שאתם רוצים.
אבל כשמדברים בדיון כזה על אקטיבי VS פאסיבי חשוב לחדד את זה.

ההגדרה היותר מדויקת (אם כי פחות קליטה וקלילה)
זה בין השקעה המסתפקת בממוצע השוק.
מתוך הנחה שאין לאדם יכולת חיזוי עתידית, ואין אפשרות לאדם להכות את השוק, ולהחזיק ברווח מעל הממוצע של השוק לאורך שנים ארוכות. ומתוך שלל הנחות.
להשקעה המנסה להשיג רווח מעל הממוצע.
מתוך הנחה שהאדם מסוגל לזהות את הדבר החם הבא, ולקנות בזול את מה שמאוד הולך להתייקר (במילים אחרות: לחזות ביקוש עתידי, ולקנות במחיר של ביקוש מועט) ואדם יכול להשיג רוחים שהם מעל הממוצע לאורך זמן.
או דאפשר להגדיר זאת משקיעים VS סוחרים.

חשוב לחדד עוד נקודה: גם המשקיע הכי פאסיבי קונה בנקודה מסוימת ומוכר בנקודה מסוימת, אבל הוא עדיין לא אקטיבי, כי הוא קונה לשם החזקה, ולא לשם מסחר. (אלא הם הוא לא משקיע, אלא פאסיבי בלבד.)

לסיום: גם אם האקטיבי יוכח כמשיא תשואה עודפת על הפאסיבי, עדיין יש מקום לעיין כמה, כי אדם שכיר שמפקיד להשקעות 15000₪ בחודש ממוצע והוא במקביל עובד ומתפרנס יפה, ייתכן והוא ישתכר יותר מאשר אם יעסוק במסחר אקטיבי כל היום, ובשורה התחתונה ירוויח יותר, כל זה בשאלה של כמה זמן זה לוקח לו מן היום.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה