יש שתי מידות
TBS זה table spoon- כף של שולחן, מידת כף
tea spoon- זו מידת כפית, כפית של תה

אימא שלי האמריקאית לימדה אותנו במתכונים את המידות האמריקאיות למתכונים.

מישהו יודע איפה משיגים קמח אורז דביק? יש פה מתכון שניסיתי כבר כמה פעמים
יצא פשוט לא מוצלח!
מהבלוג הזה, קרדיט:
https://ladyandpups.com/2016/05/13/ultra-soft-stringy-sticky-rice-bread/
בתרגום הזוי של גוגל...

לחם אורז קליל, אורז דביק

תשואה: 2 כיכר

רכיבים
  • 1 1/4 כוס + כף (150 גרם) קמח אורז דביק
  • 1 1/3 כוס מים (315 גרם)
  • 3 1/2 כוסות (485 גרם) קמח לחם חזק (כ -14% חלבון), בתוספת 2 ~ 3 כפות להתאמה
  • 3 חלבוני ביצה גדולים
  • 1/4 כוס (57 גרם) סוכר גרגירי
  • 2 1/8 כפית (7 גרם) שמרים יבשים מיידיים
  • 1 כפית מלח
  • 1 3/4 כף (24 גרם) חמאה לא מלוחה, לרכך
הוראות
  1. מקציפים יחד קמח אורז דביק ומים ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהוא מתגבש לגוש עבה וחלק של גו (יתכן ויש גושים שנוצרים בתוך הבישול, אך פשוט תתעלמו מהם). בואו לשבת, תוך ערבוב מדי פעם כדי להפיג חום, עד שהוא פשוט חם למגע.
  2. בקערת מיקסר, מוסיפים קמח לחם חזק, חלבוני ביצה, סוכר גרגיר, שמרים יבשים, מלח ותערובת האורז הדביק שהתקררה. מערבבים תחילה על נמוך עד שכל המרכיבים התאגדו (יתכן שתצטרכו לעצור ולגרד כמה פעמים), ואז פנו למהירות בינונית-גבוהה והלשו למשך 5 דקות. הוסף 1/2 את החמאה, לוש עד לשילוב, ואז להוסיף את שאר החמאה ולוש שוב במהירות בינונית-גבוהה למשך 15 ~ 20 דקות. כן, כל כך הרבה זמן . בסופו של דבר, כדאי שיהיה לך בצק דביק מאוד, אך חלק ואלסטי . הבצק ידבק בצידי הקערה (אפילו במהלך הערבוב) אך הוא לא אמור להיראות רטוב עד שהוא חסר צורה . נסו להתנגד להוסיף יותר מדי קמח אבל אם זה נראה רטוב מדי, הוסיפו עוד 2 ~ 3 כפות קמח לחם והלשו שוב.
  3. מכסים בניילון נצמד ומניחים להוכחה על השיש, או במקרר, עד להכפלה מלאה. ראשית, הבצק מעט מתחיל כך שהוא יעלה במהירות, בערך 1 ~ שעתיים בטמפרטורת החדר או 6 שעות במקרר (עשיתי זאת במקרר).
  4. לאחר הכפלה, מגרדים על משטח מקומח ומחלקים לשניים. המשיכו לאבק בקמח לפי הצורך, ולחלק חלק אחד מהבצק ל -3 חלקים. מגלגלים לרצועות ארוכות (הוציאו בעדינות את האוויר כשאתם עושים זאת) ואז צברו אותם זה בזה. חוזרים על הפעולה עם הבצק האחר. מכניסים את הבצק הקלוע לתבנית כיכר גדולה מרופדת קלף. מכסים היטב בניילון נצמד ומגבת נוספת ומניחים להוכיח שוב במקרר למשך הלילה, או 12 ~ 18 שעות. למחרת הם ייראו מעט פופים אך לא הוכפלו, כנראה אפילו לא יתפסו 1/2 מכמות הנפח של מחבת הכיכר. אבל הכל טוב.
  5. השאירו את הלחמים בטמפרטורת החדר בזמן שאתם מחממים את התנור מראש על 355 F / 180 C. הניחו את הלחמים על המתלה התחתון באמצע בתנור, מכוסה באופן רופף עם חתיכת קלף, ואופים למשך 25 דקות, ואז הסירו את הקלף ואופים 20 דקות נוספות עד להזהבה. הלחמים יעלו בצורה דרמטית במהלך האפייה.
  6. מוציאים מהתבנית ומניירות הקלף, ונותנים ללחמים להתקרר למשך 30 דקות על מתלה קירור. אני קורע לתוכם כמו עוף צלוי.
הערות
אפשר חצי מהמתכון ל -1 כיכר לחם, או להכין את החלק המלא ולהקפיא כיכר אחת לאחר ההגהה והעיצוב הראשון. נותנים לו להפשיר ולעלות ל 80% בטמפרטורת החדר למשך מספר שעות לפני האפייה.
לחם אורז דביק21

קמח אורז דביק אפשר להשיג בחנויות של מוצרי אוכל מהמזרח הרחוק (הוא משמש לקינוח מוצ'י היפני).
הבעיה היא שהחנויות האלו בד"כ לא כשרות.

יש שתי מידות
TBS זה table spoon- כף של שולחן, מידת כף
tea spoon- זו מידת כפית, כפית של תה

אימא שלי האמריקאית לימדה אותנו במתכונים את המידות האמריקאיות למתכונים.
זה נכון אם כי
לרוב יצויין כף כ Tbsp
כפית כ Tsp

וכן, ראיתי שכאן שאלו על TBS ספציפית אבל ראיתי צורך להדגיש שכף יכול לבוא בעוד קיצורי אותיות

ואפשר להכין לבד?

אבא שלי הביא לי פעם אורז לריזוטו, וטען שזה לסושי, ניסיתי להכין ויצא ממש דייסתי, ואח"כ ניסיתי לטחון כדי להפוך ל"אורז דביק" והכנסתי לעיסה הנ"ל ויצא דיזסטר... בסוף הכנתי מזה ריזוטו בשרי (ואני יודעת שהמקורי עשוי עם שמנת ופרמז'ן, אני יודעת), ולא הספקתי לטעום, הילדים חיסלו הכל בדקה
ובעלי שהספיק לטעום קצת אמר שזה מהמם.

ואז ניסיתי שוב לטחון אורז לסושי, ויצא שוב פעם עונש, ואז הבנתי שמדובר בקמח מאורז ספציפי, שזה אורז שנראה אחרי הבישול שלו כמו מסטיק, (כמו המוצ'י בעצם, לא שטעמתי אי פעם) וזה מה שתורם למרקם.

השקעתי אז גם בגלוטן.

ואפשר להכין לבד?

אבא שלי הביא לי פעם אורז לריזוטו, וטען שזה לסושי, ניסיתי להכין ויצא ממש דייסתי, ואח"כ ניסיתי לטחון כדי להפוך ל"אורז דביק" והכנסתי לעיסה הנ"ל ויצא דיזסטר... בסוף הכנתי מזה ריזוטו בשרי (ואני יודעת שהמקורי עשוי עם שמנת ופרמז'ן, אני יודעת), ולא הספקתי לטעום, הילדים חיסלו הכל בדקה
ובעלי שהספיק לטעום קצת אמר שזה מהמם.

ואז ניסיתי שוב לטחון אורז לסושי, ויצא שוב פעם עונש, ואז הבנתי שמדובר בקמח מאורז ספציפי, שזה אורז שנראה אחרי הבישול שלו כמו מסטיק, (כמו המוצ'י בעצם, לא שטעמתי אי פעם) וזה מה שתורם למרקם.

השקעתי אז גם בגלוטן.
אני לא חושבת שזה מאורז שכבר עבר בישול
זה אורז דביק [יש הרי סוגי אורז שונים, חלקם דביקים יותר כמו אורז לסושי למשל וחלקם פחות כמו בסמטי. תלוי ברמת העמילן שבהם] שנטחן לפני הבישול.
קשה לי להאמין שתגיעי לרמת טחינה כמן קמח בבית.
יש בכשרות של KF לונדון אם מתאים לך, בניצת הדובדבן.
לי אישית זה לא מתאים, אבל למי שזה מתאים, אז יש להשיג

יתכן שיש להשיג גם קמח אורז תאילנדי דביק בכשרות חת"ס. כך שמעתי פעם

בגדול קבוצת האורז הדביק נקראים אורז גלוטינוס, למרות שאין בהם גלוטן.

אבל כאן מדובר בקמח אורז דביק, שזה שוב, כפי שציינתי, לפני בישול כבר נטחן לקמח

לא התכוונתי לקמח שעבר בישול, בסיפור שכתבתי, התכוונתי לכמות מתוך האורז שאבא שלי הביא לי, לא אורז שבושל כבר.

אבל תודה על המידע, אבדוק את הנושא אחרי שהקורונה תדמום לחלוטין

הכנתי גנאש
במתכון היה רשום:
חבילת שוקולד חלבי
חצי שמנת מתוקה
וחצי כוס חלב
ויצא פשוט חלב בצבע חום ולא המרקם הרגיל של גנאש
הוספתי עוד חבילת שוקולד ולא עזר
מה לעשות??

הכנתי גנאש
במתכון היה רשום:
חבילת שוקולד חלבי
חצי שמנת מתוקה
וחצי כוס חלב
ויצא פשוט חלב בצבע חום ולא המרקם הרגיל של גנאש
הוספתי עוד חבילת שוקולד ולא עזר
מה לעשות??
מה מטרת הגנאש?
המתכון יוצא דופן, לא בדיוק מה שנחשב לגנאש, נראה שיש פה שימוש שונה.

זה אמור ללהיות מעל קסטה
בכל אופן מה כדאי להוסיף??
לא מבינה מה תפקידו של החלב
תצטרכי להוסיף שוקולד מומס עד שתגיעי למרקם גנאשי

אלא אם כן זה צריך להחיות רק ממין רוטב/סירופ ולא ממש להתקשות
אולי תעלי את המתכון או תמונה של המתכון ונוכל לעזור לך יותר

לא מבינה מה תפקידו של החלב
תצטרכי להוסיף שוקולד מומס עד שתגיעי למרקם גנאשי

אלא אם כן זה צריך להחיות רק ממין רוטב/סירופ ולא ממש להתקשות
אולי תעלי את המתכון או תמונה של המתכון ונוכל לעזור לך יותר
תודה אנסה להוסיף שוקולד

בטוחה שזה לחוח? כי לחוח יותר דומה לפנקייק והבלילה דלילה.
שוטפים את המחבת ומייבשים בין טיגון לחוח אחד לבא אחריו.
יש שיטה פשוטה, לשטוף את גב המחבת בזרם המים בין לחוח אחד לשני, ככה שהפנים נותר יבש.
ככה אני עושה שנים.

מחפשת כבר שנים איך לגרום לשוקולד צ'יפס, שלא לשקוע לתחתית התבנית אלא להישאר מעורבב או בחלק העליון של העוגה.
וכל העיצות העתיקות לקמח אותן או לשים אותן לאחר כמה דקות אפיה , לא צלחו. בזה האחרון השוקולד צ'יפס לא נטמע העוגה.
אשמח לפיתרו....

להחליף גבינת נפוליאון בקרם גבינת שמנת
זה אפשרי?
אשמח לתשובה אני באמצע עוגה......

מחפשת כבר שנים איך לגרום לשוקולד צ'יפס, שלא לשקוע לתחתית התבנית אלא להישאר מעורבב או בחלק העליון של העוגה.
וכל העיצות העתיקות לקמח אותן או לשים אותן לאחר כמה דקות אפיה , לא צלחו. בזה האחרון השוקולד צ'יפס לא נטמע העוגה.
אשמח לפיתרו....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה