Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
יש לי פינה ליד הדלת שהילדים שוכחים / משאירים חפצים / משחקים / דפים וכו' והשכנים [גיל 1.5 ו-2.5] עושים בהם שפטים וילדי מאוד מתעצבנים, אמרתי להם שלא ישאירו דברים ליד הדלת וגם הערתי לשכנה בעדינות היא טוענת שהיא לא יכולה לעקוב בדיוק מה הם עושים.
ערב סוכות - מכיוון שיש לנו חצר פתוח הסוכה שלנו היא לפני הדלת, הקטן שלה עדיין זחל והגיע לנו לתוך הלכלוך של בניית סוכה סכך / נעצים / סיכות וכדו' והיא היתה לה עסוקה בעבודות הבית ואני נאלצתי פעם אחר פעם להפסיק ולראות מה שלומו ולהזיז אותו לכיוון הבית שלו וכל זה בלי שתגיד מילה אני מוציאה את הילדים שלי החוצה, אם הם מפריעים לך תגידי או לבקש ממני שהילדים שלי ישימו עין עליהם.
בשעה טובה סיימנו לבנות והראיתי לה את הסוכה המקושטת, יש לי ב"ה סוכה יפה ויש מה לראות אצלי, היא מאוד התלהבה וכל מי שבא אליה היא נכנסה והראתה בלי לשאול אותי מילה, מילא אם היה מסודר אבל הבלגן של ערב חג עדיין חגג ומאוד התביישתי, ולדעתי להכנס לסוכה של שכנים בלי לשאול זה כמו להכנס להם לסלון! כשראיתי שזה המצב פשוט סגרתי את הדלת החיצונית, אז היא הבינה שהיא צריכה לדפוק.
היא יכולה לשטוף את הבית ולהשאיר תינוק סגור בעגלה בחוץ ודלת הבית סגורה! וכל זה בחצר פתוח שכל מי שעובר ברחוב רואה אותנו מיד.
זאת שכנה שלא התביישה לספר לי שהיא שונאת להתרחץ ולכן היא מתרחצת ורוחצת את הילדים רק ביום שישי [גם בקיץ!!!] ונותנת להם לשבת שעה במים [גם טוב...], כשאצלי ילדי מתרחצים יום כן יום לא ואני מרגישה שאני אמא מוזנחת שאני לא רוחצת אותם כל יום אפילו שהם לא מזיעים הרבה.
היא צעירונת ולפעמים בא לי לטלטל אותה ולומר לה קיבלת כאלה פקדונות יקרים שמרי עליהם!!!
יש עוד דברים שמפריעים לי בהתנהגותה אבל אני מבינה שיש שוני בין בני אדם ולא כולם חייבים להיות כמוני אבל בכ"ז אני מרחמת על הילדים שלה שלדעתי לא מקבלים טיפול כמו שצריך ומאוד מתלבטת: הרי לא אלך להלשין עליה אבל מה להיות השכנה הרעה והקפדנית ולהעיר לה כל הזמן? חשוב לי לשמור על יחסים תקינים עם השכנים.
מצד שני, למי שייך חדר המדרגות???
 תגובה אחרונה 
ציטוט:

..."מי שעומד מאחוריי הרצח המזעזע הוא נהג מונית בשם חוסיין יוסף חליפה, המתגורר ביישוב אעבלין שליד שפרעם.

לאחר חקירה מאומצת הגיעו החוקרים אל ביתו ועצרו אותו, ובמהלך חקירתו הוא הודה כי הוא שרצח את דדון הי"ד, כשמאוחר יותר אף שחזר את הרצח, שהערכה כי בוצע על רקע לאומני.

מחקירת המשטרה עולה כי בבוקר הרצח הסיע אביה של שלי דדון את בתו לצומת עפולה עילית, שם הייתה אמורה להמשיך בנסיעה באוטובוס למגדל העמק לראיון עבודה שנקבע לה.

דדון שככל הנראה עלתה לאוטובוס, הגיע אל מרכז העיר מגדל העמק ומשם ביקשה באמצעות מונית לנסוע למקום הראיון עבודה, אך במהלך הנסיעה דקר אותה נהג המונית לא פחות מ-17 דקירות ורצח אותה, כשבהמשך זרק את גופתה בשדה באזור התעשייה של מגדל העמק.

מהחקירה בשב"כ עולה כי הרוצח ביצע את המעשה לאחר שהסיע עובדים למפעלים באזור התעשייה במגדל העמק, ולאחר מכן המשיך למרכז העיר שם עלתה דדון הי"ד למוניתו, ובחניון נטוש בפאתי אזור התעשייה רצח אותה ונמלט עם מוניתו.

לאחר ביצוע הרצח הוא השליך את כלי הרצח והטלפון הנייד והארנק של המנוחה, וכן שטף את המונית מכתמי דם שנותרו בה"

מפחיד.

יש לכם דרך לדעת אם נהג המונית שלפניכם הוא ערבי??? (לא לכולם יש מבטא בולט)

אתמול נסע בעלי עם מונית, הנהג לבש לראשו כיפה סרוגה. בסוף הנסיעה מתברר שהנהג הוא בעצם... כן, כן... ערבי... :eek: :eek: :eek:
הבגדים, לא אנחנו...

יש לי סיפור עגום של יחסים כושלים עם המכשיר הזה ששמו "מגהץ".

לחתונה קבלנו מגהץ אדים משוכלל שעבד שנתיים ואז נמאס לו, התקצרו חייו והוא גם דאג "לקצר" לנו את הבית. מת, ז"ל.

קנינו מגהץ חדש, ואני מדברת על מגהצים של 600 ש"ח ומעלה- עבד יפה במשך שנה ואח"כ היתה לו איזו תקלה, לא זוכרת כבר מה בדיוק. שלחנו אותו לתיקון- עוד היתה אחריות. בעל החנות דחה אותנו ב'לך ושוב לך ושוב לך ושוב לך'- ולבסוף טען שלא היו דברים מעולם, לא קיבל שום מגהץ ולא נשלח שום דבר לתיקון.

לרוע המזל פתק ההחלפה אבד בסערת הימים. (שנתיים הוא היה ב'תיקון').

נשברתי, וקניתי מגהץ רגיל, עם מים רגילים וחסל סדר.

כעת, פחות משנה אחרי, המכשיר מוציא כתמי חלודה נוראיים שהורסים את הבגדים אחד לאחד. שמתי חומר נוגד חלודה והמצב רק החמיר!! כשחזרנו מבלגיה גיליתי שכולו העלה חלודה, גם המתכת החיצונית. החורים סתומים לגמרי, הכל חום חלוד וכשמדליקים אותו עולה ריח שרוף וכמובן החלודה הופכת לעשן.

לא סימפטי, אבל גרוע מכך: אנחנו הולכים בבגדים מקומטים!!! לא שייך, בפרט בקיץ.

משהו נתקל בבעיה דומה? (אני סתם חובבת כתיבה אז הארכתי, להבא דלגו מראש...)
מה עושים??? איזו תחזוקה דורשים מגהצים כדי שאוכל להתידד עימם לאורך שנים?

אוף.

ותודה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה