Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
לאור האשכול החמוד על חינוך ילדים, חשבתי שאולי יהיה לכם רעיון לפתרון בשבילי.
יש לי שני בנים הגדול בן שנתיים והקטן בן 11 חודשים.
הגדול, מאז שנולד אחיו הקטן (היה בן שנה וחודש, זה היה פשוט מצחיק לראות איך הוא קלט את הרעיון שיש לו מתחרה) כל הזמן שורט אותו .
קצת רקע על הילד: מדובר בילד חכם, מתוק, ונבון במיוחד, מבין , מקשיב, מדבר הכל ומלא שמחה. כמו"כ, הילד הזה חי על במה, מקבל תשומת לב מכל הסביבה, הדודים והדודות הקטנים משוגעים עליו, והוא מחזיר להם אהבה. כנ"ל ההורים...
לפעמים אני חושבת שהגדול גונב לקטן את ההצגה ולא להפך.
יש בין שניהם אינטרקציה מקסימה, הם מתגלגלים מצחוק יחד וכמובן אם משהו מעז להחזיק את הקטן, הגדול מיד נזעק שאקח אותו חזרה.
עם כל הנ"ל, ברגע ששניה אחת אני מסיחה את דעתי מהם הוא מיד נגש לשרוט אותו.
כרגע המצב הוא שאני לא משאירה אותם שניה אחת יחד על הרצפה וכו'. כל הזמן בסביבה לראות מה קורה.
ניסינו בכל צורות התגובה האפשריות. התעלמות מוחלטת כשהוא שורט, חיבוק אפילו כשהוא שורט, גם ברע ניסיתי והיה שלב שאם היה שורט את אחיו הייתי אומרת לו "עכשיו לך לפינה..." עד שהגיע שלב שהיה שורט ואז הולך מעצמו לפינה...
בקיצור כל האופציות,
מה שכן מאד מדבר אליו זה אם אני אומרת לו כמה אחיו הקטן אוהב אותו ורוצה לחבק ולנשק אותו, הוא מיד מגיע אליו כדי שיחבק אותו וכו'. ואני אומרת לו את זה המון.
עם כל זה, עדיין אם אני עוזבת אותם לשנייה זה מסתיים בשריטה...
בקיצור, אחרי כל המגילה הזו, יש לכם רעיונות נוספים?
למרות שבסופו של דבר נראה לי שזה פשוט יעבור עם הגיל וחבל להאבק, כרגע פשוט להיות לידם ולמנוע את זה...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה