Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
לצערי האשכול הקודם ננעל היות והיה פה שיח לא מתאים....חבל מאד.
מהמשובים שקיבלתי ראיתי שהיה פה תועלת גדולה לכולם .
העלה את זה שוב לתועלת.
לצערי, אני פוגש המון לקוחות אצלי עם אותה בעיה במחשבה מראש אם שמים לב בשעת הקנייה אפשר למנוע עוגמת נפש גדולה .
בשנים האחרונות משווק בחנויות הרהיטים דמוי עור/ סקאיי באיכות ירודה מאוד שבשעת הקנייה מול הלקוח זה נראה מאוד יפה ולאחר תקופה קצרה מתחיל להתפורר ולהתבלות בצורה מזעזעת והבעיה בחלק מהמקרים מדובר גם בחנויות בעלות שם מכובד.
לכן צריך לשים לב שאם בוחרים דמוי עור צריך לשים דגש על חברות איכות בעלות שםולדרוש זאת מהמוכר ולא להתפשר בנושא מניסיוני בדמוי עור אין תחליף ארוטיקס ישנם משתמשים שגם צירפו את חברת רפאל.
בנוסף שקונים כיסאות רצוי לשים לב למשהו מאוד מאוד חשוב , המושב מורכב מפלטה של עץ מעל זה יש ספוג ומעל זה יש את בד הריפוד הפלטה של העץ אמורה להיות מאוד חזקה ולכן מאוד חשוב לשים דגש שהיא עשויה מעץ סנדוויץ עדיף 17 מילימטר אבל גם 13 מילימטר טוב.
יש הרבה יצרנים שמשתמשים מטעמי עלויות זולות וכדומה בפלטה מסוג mdf או פלטה סיבית ממש ממש לא מומלץ משתי סיבות.
א' -לפעמים רוצים לנקות את הכיסא בצדדים ומפרקים את המושב מהברגים שהוא מחובר הבורג חוזר להסתובב על ריק שמדובר בחומר סיבית או אם די אף, ולכן הפלטה לא נתפסת על הכיסא ומתחוררת בכל אזור ההברגה .

ב-הבעיה יותר גדולה שמדובר בפלטה פשוטה היא נוטה להיסדק ולהישוור במרכז ואין דרך לתקן את זה בצורה פשוטה אלא רק להחליף שוב פלטה ספוגים וריפוד נקודה בשני המקרים זה גורם הוצאה גדולה ועוגמת נפש מיותרת היות ומדובר בתקופות יחסית קצרות לאחר קניית הרהיטים והיה יכול להיכסך במחשבה מראש .
שהדברים יהיו לתועלת .שנה טובה .
שלום לכולם,
אני ליבה ארזי, מעצבת פנים שמתמחה בתכנון מבני ונכון, ניצול חכם של חללים, שיפוצי פנים ומטבחים.
בעבודתי אני שומעת שוב ושוב מאנשים כמה תסכולים קטנים בבית,
לפעמים אפילו דברים פשוטים – יכולים להשפיע על איכות החיים.

בטח גם לכם יש את השטחים ה"מעצבנים" שמקשים על ההתנהלות בבית, והופכים הכל למסורבל יותר.
התסכולים האלו שהבטחתם לעצמכם שבפעם הבאה, לא תחזרו עליהם בשום אופן, אבל אתם לא יודעים איך!

מה לדוגמא?
סיפרה לי לקוחה, שכשהייתה צעירה ושיפצה את ביתה,
עניינו אותה רק צבע ודוגמת האריחים, ורק לאחר מעשה,
היא הבינה שבכלל לא שמה לב שאין לה מקום לשים סל כביסה! מוצר בסיסי ביותר בכל בית...
מעיון בשרטוט ביתה, היה יכול להיות מקום, לו רק היו חושבים על זה מראש. :censored:

עכשיו, אני כאן כדי לעזור לכם!
מבחינתי, חשיבה מחוץ לקופסא יכולה להביא פתרונות יצירתיים ומפתיעים!

בואו, כאן המקום להעלות את כל סיפורי התסכולים הקטנים גדולים האלו...
ואם תרצו שאעזור לכם לפתור אותם, תוכלו גם להעלות שרטוט עם שאלה מפורטת,
תכתבו מה התסכול.. תתייגו אותי, ואשתדל בלי נדר ובס"ד בחודש הקרוב לעזור לכם למצוא את הפתרון שלכם!

ויש גם צ'ופר! :love:
בין מי שמתייג אותי עם סיפור התסכול שלו, יוגרל בעז"ה 300 ₪ מזומן או הנחה של 1000 ש"ח על תכנון!!
ומי שמצרף גם שרטוט יכנס פעמיים להגרלה...
אז קדימה...

ההגרלה היא לאשכול הזה והאשכול השני ביחד.
:)מוקדש לכולנו:)

בחברה טובה אנחנו...
"הרגו" אותי הניקיונות של ערב פסח...
כל היום תרים רגלים, תוריד רגלים, תרים, תוריד
כעת מצאתי שאני לא הראשון...

1. שו"ת חתם סופר חלק א (אורח חיים) סימן קלו ד"ה מ"ש מפרה
כלל לא יקנה בע"כ, ועיין טור סימן זה פלוגתת ר' ישעי' ורמ"ה, נראה דודאי רוצה לקנות האבנים אלא דעתו לקנות ע"י בנין, וס"ל לר' ישעי' מ"מ קונה ע"י יד שהוא קנין דאורייתא ורמ"ה פליג גם בהא עכ"ל על הגליון, מ"מ נ"ל פשוט שאין כאן קדושת בכור. והיותי חוץ לחדר לימודי כי גרשוני נשים צדקניות המכבדים לי"ט של פסח ע"כ לא יכולתי להאריך ככל הצורך:
1. שו"ת חתם סופר חלק ו - ליקוטים סימן ל ד"ה יקרת מכתבו
יקרת מכתבו הגיעני בימים האלו ימי טלטולא דגברא דהני נשי דידן מפנים חפצים מזוית לזוית אפי' ספרים אינם מוכנים לי לעיי' אך מה שדחק עלי השעה להשיב עכ"פ על השני' שתגיע לידו הרמה בחה"מ הבע"ל הנני למצותו ראשון תחלה אומר כי ידוע שיעור כתובה דחזי מדאוריי' ממש הוא חמשים כסף וכל כסף ד' דינרים וכל דינר הוא צוואנציגר /שם של מטבע/ של כסף ממש ולפ"ז בפדיון בכור סגי בעשרים צוואנציגר אך מקרוב נתברר לי עפ"י חשבון בראנד זילבר שגרעו קצת הצוואנציגר מאשר הי' ע"כ אני מחמיר בפדיון בכור ליתן כ"ד צוואנגציר כמו בפפ"ד ומ"מ
1. שו"ת נודע ביהודה מהדורא תניינא - אורח חיים סימן נז ד"ה תשובה מבן
מיחשב מים כמו שפסקינן בש"ע י"ד סימן ר"א סעי' ל"ג. הנה ביומי דניסן אני טרוד מאוד בטרדות הציבור העמוסים עלי להורות לעם את הדרך אשר ילכו בה ואת המעשים אשר יעשון בהלכות חג הפסח אשר נפישין מיליה ורבו השואלים זה בא בכדו וזה בא בחביתו ונוסף לזה אין לי מקום פנוי ואני מטולטל מחדר לחדר ומזוית לזוית כי מגרדין הכתלים ומכבדין את הבית לכבוד החג. לכן אני בא בקצרה מה שנראה לענ"ד:
המודעון של קידישיק - עושה הרגשה רעה לקנות שם
קניתי מוצר אחד, טוב, בגלל שלפעמים קונה עוד, אז עשיתי את המועדון למרות שלא קונה הרבה אבל במצטבר.. חשבתי שאולי זה יהיה שווה.
חודש אח"כ יש 40 שח -שצריך לנצל תוך חודש.
זה יצא לי בסוף עונה של חורף, לא היה לי מה לקנות (מעניין גם אם בכלל נותנים להשתמש על במבצעים..)
ביום האחרון רצתי במאמצים לפחות לנצל את זה- בכל זאת שילמתי על המועדון
זה היה כשבקושי היה פריטים של קיץ (לפני כשלוש חודשים)
לא היה משהו שאהבתי (לא היה מבחר אולי 2-3 פריטים)
קניתי משהו העיקר לא להפסיד את הכסף, הוספתי 40 ש"ח
בזמן שהיה לי לחוץ רק כדי לא להפסיד את הכסף...
במחשבה שאח"כ אחליף לבגד אחר כשיגיע עוד סחורה.
כשהגעתי להחליף מתברר לי
שההחזר הוא רק על מה ששילמתי ואני לא מקבלת החזר על ה-40 ש"ח מתנה
הם לא אמרו את זה בשעת הקניה, לא ידעתי
החזרתי -כי באמת לא אהבתי את הבגד והיה חבל להפסיד את ה-40 ש"ח שלי
סתם התאמצתי לרוץ, המתנה הייתה בזמן שלא היה סחורה
ובסוף גם הפסדתי את כסף המתנה.
חבל שבשביל כמה שקלים שלהם- מרחיקים אנשים מלקנות,
נכון תמיד יקנו שם... אבל-זה מרחיק, כל לקוחה כזו, עושה צעד אחורה ופחות תחפש שם כמקום ראשון...
ניצול של לקוחות שבידיים שלהם כי אין להם מספיק מתחרים.
חבל.
  • תודה
Reactions: איילת11 //
1 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה