Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני רוצה להתייעץ על נושא מסויים שקשור לבתי בכיתה ב'
העניין הוא: בתי לומדת בבית ספר שעבר השנה שינויים כל שהם משנה שעברה, מורות מנוסות רבות עזבו וגם תלמידות רבות עברו, ואני שלא ידעתי מה הסיבה להכל ולא נכנסתי לזה החלטתי להשאיר את הילדה כי היה לה שם טוב (הרבה הזכות המורה שהיתה לה שגם היא עזבה) ולראות מה יהיה. היום המצב הוא כזה: הביאו המון מורות(רוב גדול) בחורות וללא נסיון כמעט, וגם המחנכת זו השנה הראשונה שלה כמחנכת. רואים את המאמצים שלה ומצד שני חוסר הניסיון מאוד מורגש, בהתחלה באתי מתוך גישה מאוד מפרגנת שמתחילות מתכוונות בוודאי להשקיע ולהראות את עצמן, והמחנכת אכן משקיעה, אבל פעמים רבות אדם ללא ניסיון גם עם המון רצון טוב לא יכול לעמוד במטלות שבהן אדם מנוסה יעמוד בנקל.
אני מרגישה שהגישה הכללית היא כמה שיותר "להפיל" על האמהות, למשל ידוע לי שבבתי ספר רבים מבינים שילדה בכיתה ב' לא יכולה להכין לעצמה מערכת אז במקום להתקשר לאמא עמוסת העבודה בתלונה על זה שהיא לא בודקת עם הילדה כל יום את המערכת, נותנים לילדים להשאיר את הספרים והמחברות שאין בהן ש.ב בכיתה, ככה זה היה שנה שעברה, הילדה היתה מגיעה הביתה עם הספרים שצריך ומשימות מוגדרות ועומדת בהן יפה ב"ה, מה שאין כן השנה. היא מביאה המון מחברות לא רלוונטיות ומתקשה לשמור עליהן ועם כל הכבוד והחינוך להיות מאורגנת ולשים במגירה אני לא יכולה להקדיש את יומי לפיקוח על זה שאף אח קטן לא יחליט לצייר במחברת שהיא השאירה אי שם בדרך למגירה, אני אמא עובדת עם ילדים רבים ואני באמת מרגישה שהגישה הזו מכבידה עלי, וזה לא רק בתחום הזה שרואים את חוסר הניסיון, ואצל המורות הרווקות זה עוד יותר מורגש. בין אם זה באווירה החברתית שהמורות משרות בכיתה, חוסר שליטה על ילדות מציקות ובעיתיות, בין אם זה בדברים רבים נוספים, וזה עם כל הרצון הטוב, ויש רצון טוב.
יש לי אפשרות להעביר בית ספר, אבל אשמח לדעתכן המנוסה. האם עלי לתת הזדמנות ולהשאיר את הילדה או שבעניין כמו חינוך עדיף לתת לילד שלך את המנוסים ביותר כי זה לא כמו צילום או גרפיקה שאת הסטאז' שלך את עושה על דודות?:rolleyes:
מצד שני אני רואה שמנסים לעשות הכל כדי שילדות כן ישארו שם ולטפל בתלונות שונות שיש לך וכו' אז אני לא יודעת מה לעשות...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה