Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
צ'מעו סיפור:
יצא לי לנסוע כבר כמה פעמים מבני ברק לרעננה. וזו החוייה שנאצלנו לחוות פעם אחר פעם: בפעם הראשונה בעלי מניח את הכרטיס לתומו, ו-הופ! המכונה מורידה קוד 42 (שזה בבני ברק)
נהג: הי, אתה צריך לשלם קוד 44, שלם!
בעלי: תבטל את התשלום הקודם.
נהג: אי אפשר. תתקשר לאגד והם יחזירו לך...
בעלי משלם. כנאמר: על כל נסיעה צריך לשלם!:cool:

בפעם השניה, כבר הודענו לנהג מראש שאנחנו רוצים קוד 44.
נהג: תניח את הכרטיס.
בעלי מניח.
המכונה מורידה אוטומטית קוד 42.
נהג: הי, אתה צריך לשלם קוד 44. שלם!
בעלי: אבל זה הוריד לי קוד 42, קודם תבטל!
נהג: אי אפשר!
בעלי: אין דבר כזה!
נהג: אמרתי לך, אי אפשר! לך לאגד הם יחזירו לך!
בעלי משלם. כנאמר: על כל נסיעה צריך לשלם!:cool:

בפעם השלישית:
בעלי: נהג, אני רוצה קוד 44.
נהג: תניח את הכרטיס.
בעלי: אבל אם אני מניח זה מוריד מייד קוד 42.
נהג: תניח, אמרתי לך !
בעלי: אבל...
נהג: שים את הכרטיס, שמעתי!
בעלי שם את הכרטיס ו---- קוד 42 יורד אוטומטית!
את ההמשך אתם יכולים לקרוא לעיל...... תוסיפו לזה צעקות של שני הצדדים וקיבלתם חווית נסיעה מדהימה!

ככה נסענו איזה שבע פעמים!!! (היינו חייבים להגיע לרעננה ובלב חמוץ וממורמר ידענו שאגד מתרימים אותנו בעל כורחנו עוד 12 ש"ח על כל נסיעה! למה לא?! טיפ על שירות אדיב:mad:)

בפעם השמינית חיכה לנו אליהו הנביא על הספסל הקדמי.
הסצנה התחילה כבכל הפעמים הקודמות. אבל כשהנהג טען שהוא לא יכול לבטל התערב הנוסע שישב במושב הקדמי, התברר שהוא נציג של אגד, והראה לנהג בדיוק איך כן!!!!!!! אפשר לבטל אם זה תוך חמש דקות ואם אף אחד לא הניח אחרינו את הכרטיס.
הוא ביצע את הביטול לעינינו ההמומות המגלות את הפלא השמיני, שילמנו קוד 44 ושלום על ישראל.
יש לציין שבפעם התשיעית הנהג בעצמו ידע שאפשר לבטל, ואכן ביצע זאת. בראווו, פרס הנהג הגאון של אגד!

באחת מן הפעמים חזור, היה לנו מעבר מאוטובוס של מטרופולין (שזה פנימי ברעננה ושילמנו קוד 44 כדי שיהיה לנו מעבר לנסיעה הבין עירונית. אפשר. כבר עשינו את זה כמה פעמים! למרות שהנהגים של אגד בד"כ יטענו שאי אפשר.) אבל המכונה לא זיהתה שיש לנו מעבר (למרות שהראנו לנהג את הפתקית הרלוונטית שמראה שעדיין אנו בתוך ה-90 דקות), והנהג (של אגד, כמובן.) איים שאם לא נשלם הוא יוריד אותנו מהאוטובוס. היות שהיינו כבר בדרך בינעירונית ולא התחשק לנו לבלות על אם הדרך ומיוחד שהוצרכנו להגיע כבר הביתה נאלצנו לשלם שוב על הנסיעה ז"א עוד פעם 10.40 כפול שתיים!!!

הפעם החלטתי שאני לא מוותרת! אני אטפל בזה עד הסוף (שאני מקווה לסוף טוב, כמובן.)
שמרתי את הקבלות, ולאחר איזה חודש וחצי כשהיה לי יום חופשי בבוקר (כי הם עונים רק בבוקר שם בפניות הציבור, כי ממילא הציבור החרדי לא עובד, אז שיהיה להם קצת תעסוקה בבקרים;)) החלטתי שאני הולכת לשרוף אותה על נושא זה.
התקשרתי, ענה לי נציג נחמד בשם "דני" ששמע אותי ואמר שהוא יכול לבדוק במחשב לפי המספר של כרטיס הרב קו האם אכן היה לי מעבר, ואז יזכו אותי.
הוא הבטיח שיחזור אלי עם תשובה.
כשסיפרתי לו את כל מה שסיפרתי לכם לעיל הוא הצהיר: בוודאי שאפשר לבטל!
אני: אז למה הנהגים טוענים שלא?
דני: כי הם מתעצלים!!! (יש לי הקלטה של כל השיחה איתו למי שלא מאמין למשמע אוזניו! גם אני לא האמנתי:eek:)
אני: אההה---- טוב לשמוע מנציג של אגד שבגלל עצלות של הנהג אני צריכה לספוג הפסד כספי או הפסד זמן כי אתה יודע בעצמך כמה זמן ועצבים אורך עד שזוכים לקבל החזר! ממש מזעזע!
עבר עוד חודש, ולא קיבלתי תשובה.
התקשרתי, ודני החביב טוען במרץ שהם לא צריכים לזכות אותי כי אני שילמתי קוד 43 והנסיעה הבין עירונית היא בקוד 44 ולכן לא היה לי מעבר.
אני: מה פתאום, אני שילמתי קוד 44 , יש לי את הקבלות!
דני: טוב, תשלחי את זה בפקס ונראה.........
אני: בסדר, אני אשלח ותראו בדיוק איזה קוד שילמתי!
דני: רגע, בעצם, אני רואה שזה היה כבר לפני חודשיים וחצי הנסיעה, מה?! זה עוד לא נמחק לך?

אההההההההה, יצא המרצע מן השק, אגד מנפיקה קבלות שדוהות צ'יק צ'ק! הרבה יותר מהר מכל חברה אחרת! (תבדקו את זה ותראו בעצמכם!) ואז הם מושכים אותך איזה חודש... כדי שגם לא יהיה לך הוכחות לפשע שלהם. וגם את זה שומעים בהקלטה, מי שלא מאמין, יקבל בל"נ למייל:p)

אני: אה, זה בסדר, צילמתי את הקבלות ואני אשלח בפקס.
נ.ב. זה באמת מה שעשיתי, צילמתי עם המצלמה הביתית ושמרתי במחשב!
שלחתי את הפקס בצירוף המכתב הזה: (מצורף להודעה.)
ו......... לא יאומן! קיבלתי מכתב עם זיכוי ופיצוי ע"ס: 34 ש"ח בלבד. ז"א שהעוגמת נפש שלי שווה בעיניהם רק 13.20 ש"ח :eek:
ועכשיו גם תרוצי לתחנה המרכזית בתל אביב או לארלוזורוב כדי לממש את הזיכוי.
אה, בעצם בעלי טוען שאני לא אתלהב, הם בכלל לא התכוונו לפצות אותי (מה זה המילה הזו בכלל??? לא מכירים אותה!) הם רק שילמו לי את הנסיעה לשם;) [ מדויק: 6.60 כפול 2 נסיעות הלוך ושוב!!!] אבל שוב הזמן הוא על חשבוני :(
בעצם, צריך לאורר קצת את החרדים לא?!
הנה, קיבלת טיול לתל אביב בחינם! והיא עוד מתלוננת......................

ועל זה נאמר:
למה התכוון המשורר כששורר: טוב שההגה......:confused:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה