Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
עם סגולה::):):)

תוך המוני עם סגולה, בואי כבר כלה!!!!!

שרפתי פחים, בדיוק ארבעים
הייתי בכותל בברכת כהנים
בקבר דוד אמרתי תהילות
והלכתי ל"זווילער" חמישי ושתי "שניות"

נסעתי לחיפה שלש פעמים
בערב ראש חודש - לפי הכללים!
הייתי בליז'ענסק, בעמוקה ובצפת-
ואצל ר' לייב בעל הייסורים, בערב שבת.

על קברה של הכובסת העתרתי תחנוני,
גם מבית השונמית לא הדרתי צעדי,
קבר רחל ומערת המכפלה,
מערתו של אליהו, רשב"י והשל"ה.

תרמתי לקופת העיר ולקופ"ת
ל"ועד הרבנים" וגם לחבר'ה מהת"ת
לעניי עירך ולעניי מקום אחר
ל"בוני עולם" ולמוסדות שרה שנירר

קישטתי סוכה של אשה ערירית
אכלתי דבש מהרב כפית אחר כפית
עמדתי בתורים שעות על שעות
עניתי אמנים כמנין "כל הישועות"

לגמתי מגביע של שבע ברכות
וגם מכוס של כלה כשהיא סיימה לשתות.
ישבתי על כסאה כשהלכה אל החופה
הסרתי תכשיטיה והחזקתי את זרה.

ערכתי סעודת אמנים מפוארה
הזמנתי את כל המי ומי של השכונה
התפללתי על זוגות חשוכי ילדים
ועל חברות רווקות שמחכות לחתנים

הדלקתי נרות להרבה צדיקים
אמרתי "פרק שירה" ו"שיר השירים"
"נשמת כל חי", ל"ב וקכ"א,
לצדקה שמתי פרוטות צ"א

שירת הים ושירת הבקשות
"אמר רבי בנימין" למציאת אבידות,
הלכתי להתפלל על חוף ים סוף
וקבלתי שבת בדיוק בצפצוף

הייתי בעוד כמה וכמה מקומות,
לכלות יתומות הרמתי תרומות
התפללתי בחופות של כל החברות
ואוטוטו ב"מאורסים" תזכו אותי לראות.

רק לא ציינו את הסגולה הכי טובה,
לדעת באמת ש"כשזה בא - זה בא"
כי כשיגיע ה"בחור" אז "יריצוהו מן הבור"
וגם להכין את העוגות לא נספיק לגמור....

• 949
  • בהמשך לאשכול הזה, הסיוט לא נגמר... (כן, כנראה שיש קשר לטיפול שיניים:mad:, מי שמתעניין...)
    הכאב גרון כבר עבר אבל כבר 3-4 ימים כמעט בלי קול.
    דבש, דבש, דבש. דבש עם תה, תה עם דבש, תעניות דיבור וכדורי מציצה טבעיים ואין שינוי משמעותי.
    אני עוסקת בהוראה ומפסידה עקב כך ימי עבודה.
    מה עושים? מה עוד יכול להועיל?

יצויין שלא מדובר בצרידות שמלווה בכאב כל שהוא. לא כואב אבל גם בקושי יוצא קול :(

בעבר לא הייתי מעלה בדעתי להעלות כאן שאלות מסוג זה אבל ראיתי שלאנשים כאן יש הרבה ידע ונסיון- החלטתי לנסות אולי יהיו כאן גם עיצות עבורי.

תודה מראש לכל העוזרים והמסייעים!
    0 תגובות
    נתתי לבת ה5 שלי עוף, היא אומרת לי: זה עוף, נכון? חששתי לענות. מה יום מיומיים? אז עניתי בהיסוס: כן. והיא עונה: עוף זה תרנגולת. אני לא רוצה עוף. אני לא אוכלת תרנגולת.
    אז קלטתי שהן למדו בפרשת שמיני על כשרות המאכלים.
    היום היא מגיעה אליי ואומרת לי שהגננת הביאה רגל של פרה אמיתית אבל מאד נקייה ומבריקה (כלשונה) ואז היא שאלה: איך זה יכול להיות, איך לוקחים לפרה את הרגל, היא לא מצליחה ללכת כך? עניתי לה שהפרה לא חיה ולא מרגישה את זה. והיא המשיכה לחקור איך זה יכול להיות שהיא לא חיה וכו.
    וכאן אני שואלת: לשם מה ההמחשה הזו? מדוע ילדות בנות 5 צריכות ללמוד הלכות שחיטה? מי אמר שבגן חובה צריך להסביר בדיוק על הרומאים הרשעים ועוד כהנה וכהנה? במיוחד שזהו גיל הפחדים וגיל השאלות ביחד.
    אולי תהיינה כאלו שתחלוקנה עליי, אני בהחלט רואה בחיוב השקעות של גננות, אבל סבורה שלפעמים קצת מגזימים היום.
    הילדות לומדות כמויות אדירות של חומר, וילדה בקדם חובה יודעת הלכות נטילת ידיים בפרוטרוט ומורידה את הטבעת לפני כל נטילה. זה חמוד, אבל מה הקטע של עומס החומר הזה? כשאני הייתי בגן שיחקנו כמו שילדות צריכות. אולי למדנו לספור עד 10, ובכיתה א' למדנו לקרוא. מי שהתקשתה לקחה עזרה או שההורים השקיעו קצת יותר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה