Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
קיבלתי במייל את ההודעה הבאה, ולאחר שבדקתי היטב ונוכחתי לדעת למיטב הבנתי כי אין לה כל אינטרס מסחרי, שרשורי וכדו', ומאחר שאחרי קריאתה שאלתי את עצמי: בעצם, באמת למה לא? הוא נראה בעיני כל כך צודק! החלטתי להביאו לכאן אולי מישהו יאיר את עיני ויתן תשובה נכונה, או לחילופין יגלגל את היוזמה קדימה.
הנה תוכן הדברים:
בעקבות התאונה המחרידה בה נממחקה משפחה שלמה על פסי רכבת.
ברצוני לייעל את מערכת הרמזור בדרך דלהלן:
כיום יש רמזור אוניברסלי מטופש מהתקופה בה שלטו בארץ הטורקים. קשה לנהג רגיל לראות מרחוק אם הנורות מהבהבות או לא ומה המשמעות שהן מהבהבות: האם זה כמו "ירוק מהבהב" או "כתום מהבהב" משמעות שניהם לנהג הממוצע היא לנסות "לגנוב" את הרמזור.
הצעתי היא שיתקינו רמזור רגיל בהחלט לפני הפסים, כאשר הדרך פנויה הוא יואר בירוק, יהבהב הירוק טרם ירידת המחסום, יתחלף לכתום ולאדום.
כך נדע לתקשר עם התמרור המוכר והידוע לנו גם בתת ההכרה, ולא נצטרך להתחיל להפעיל את המוח לפני המחסומים ולשנן לעצמנו מה משמעותו של התהליך המסורבל והמטופש הקיים היום.
שלא נדע מתאונות כאלה שוב.
נא להעביר מייל זה לכל מי שאתם חושבים שיכול לעשות איתו משהו. בתקווה שיש עוד אנשים במשרד התחבורה שמסוגלים להפעיל את ההגיון הבריא.
אתם בטח שואלים מה הכותרת התמוהה הזו.
נאמר: "בית המקדש השני נחרב בעוון שנאת חינם ובית המקדש השלישי עתיד להיבנות בשל אהבת חינם" ואהבת חינם לא היתה בסיפור ששמעתי היום ושהוביל אותי לכתיבת שורות אלו.
בסיפור ששמעתי היו רק הוצאת שם רע, לשון הרע, עוגמת נפש ואטימות.

וכל זה על ילדה קטנה בת 14.
אולי הכותרת של האשכול היתה צריכה להיות "מה עושים כשמוציאים עליך שם רע שלא היה ולא נברא", כי בעצם זה בדיוק מה שקרה לילדה הזו.
ילדה מבית טוב, צנועה, עדינה, ביתה בית של תורה, כל אחיה וגיסיה הינם אברכים ובחורי ישיבות מהטובות בארץ, היא עצמה סיימה כעת את כיתה ח' באחד מבתי הספר הטובים בעיר ומעולם לא היתה נגדה שום הערה או תלונה, אבל דווקא כשהחלה ההרשמה לסמינרים פתאום צצו "נשמות טובות" שהחליטו להעליל עליה עלילות שווא!!!
והתוצאה: כל הסמינרים באיזור סגרו את שעריהם בפניה!!!

לא נכנס לעומקם של עלילות, רק נאמר שהדברים שטוענים נגדה לא רק שהם חסרי שחר ובסיס אלא גם אינם דברים שבגללם לא מקבלים ילדה לסמינר. מי שמכיר את העיר טבריה יודע איך זה - יותר גרוע מבני ברק - כל העיר גועשת ורועשת וטוחנת ומדברת עד כמה הילדה מקולקלת ואי אפשר לקבל אותה לסמינרים.
כל מי שמכיר את הילדה ואת המשפחה מקרוב מנסה להשתיק את הלשונות הרעות ולהסביר כי הם כנראה טועים בילדה כי זה לא ייתכן - אך ללא הועיל.
והילדה עדיין ללא סמינר...
שמעתי את הסיפור וכאב לי הלב.
אני מכירה את הילדה והמשפחה מקרוב מאוד.
אני יכולה להעיד: זו אינה משפחה חרדית רגילה. זו משפחה שהיא הרבה הרבה יותר ממשפחה חרדית רגילה!!! אהבת התורה השוררת בבית הזה זה דבר שבתפילותי אני מתפללת שתשרור גם בביתי שלי. יראת השמים, הצניעות, החינוך. והילדה - עדינה, שקטה, צנועה - במה אתחיל ובמה אסיים...
ובת כזו לא מתקבלת לסמינר בגלל הוצאת שם רע שקרית???
לאן הגענו?
האם כך יבוא המשיח? האם כך יבנה לנו בית המקדש השלישי???
כשכולם סביב מדברים לשון הרע ומוציאים שם רע? כשההורים לא יכולים לצאת מהבית מפני שהם יודעים שכולם מדברים על ביתם לחינם? כשחייה הרוחניים של ילדה עומדים על המאזניים בגלל לשונות רעות ושקריות? כשחושדים בילדה שאין בה?
כך יבוא המשיח? כך יבנה הבית?

זהו, פרקתי את אשר על ליבי.
אני רק מקווה שסיפור זה יחזק את כולנו יותר ויביא לאהבת חינם ולהתחזקות בשמירת הלשון - כי רק כך יבוא המשיח - כך תבוא הגאולה!

ומי שיכול לתת עצה כיצד להפריך שמועות שהתפשטו ולו רק כדי להפחית מעט מעוגמת הנפש שנסובה לילדה ולמשפחתה, יבוא על שכרו.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה