Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 432
  • בזמן הזה שכל בני המשפחה נמצאים יחדיו
    נגלה דברים דומים ושונים ונכיר הכרות מעמיקה
    מומלץ ששני ההורים ישתתפו...

משחק 1:
    מהלך המשחק:
    - כל אחד מבני המשפחה יצייר ע"ג כרטיס משהו אחד שאחרים לא יודעים עליו
    - כל הכרטיסים מונחים במרכז החדר
    -המשתתפים יושבים במעגל סביב לכרטיסים ומנסים לנחש למי שייך כל כרטיס ומה הוא מביע

המשחק תורם לתחושת קירבה, הבנת הזולת וצמצום מחלוקות

משחק 2:
    ציוד נדרש:
    - כרטיסים בצורת מתנה
    - חומרי יצירה נפסדים
    מהלך המשחק:
    -במרכז מונחים כרטיסיות שבהן מוצגות תכונות חיוביות, כשרונות או תחביבים (כמו חכמה, סקרנות, חריצות, נדיבות, דייקנות, אחריות, אהבת קריאת ספרים, יכולת ציור, בישול וככל העולה על רוחכם)
    - כל משתתף בוחר כרטיס המאפיין אותו וכותב אותו ג"ע איור המתנה
    - כל אחד משתף את כולם ב"מתנה" שלו ומקבל ע"כ משוב - מחמאות, תודות, בקשות וכד'

המשחק תורם לתחושת ערך עצמי והיכרות עם החוזקות שבי

משחק 3:
    מהלך המשחק:
    - קובעים שטח המוגדר כ "ים" ושטח המוגדר כ "יבשה"
    -ההורה מצין מאפיינים שונים כמו:
    "הבכור קופץ לים"
    "בעלי עיניים כחולות ליבשה"
    "מי שאוהב מתמטיקה לים"
    "הנולד באדר - ליבשה"
    וכך הלאה...

המשחק מתייחס לדומה ולשונה בין בני המשפחה

וכעת בקבות המצב עלולות להתעורר מגוון רגשות כמו פחד, דאגה, חוסר בטחון וחרדה
    לאור זאת יצאתי במיזם "ייעוץ רגשי חינמי במייל"
    ניתן למלא
    כאן שאלון
    ובעז"ה בכל יום אקדיש שעה למענה לפניות
    משתפת (אין לי קשר אישי למיזם, מאמינה ביצירתיים שכאן בקהל ;))
    אנטי וירוס - מיזם חברתי
    אוספים רעיונות בכל התחומים!

על פי התסריט האופטימי ביותר יעברו חודשים רבים עד שימצא חיסון לוירוס הקורונה. רובכם אמנם לא מדענים, ובכל זאת בדיוק כאן אתם נכנסים לתמונה – אזרחים מן השורה ! הצטרפו למאמץ הישראלי במאבק מול הנגיף.
    זנקו לחוד החנית של מלחמת המוחות לבלימת המגפה העולמית.

את, אתה ואתם – בעלי רקע שונה ומגוון, יצירתיים ונועזים, תרמו בדרככם להגנה על ההורים והסבים שלנו. כולנו יושבים מול מסכי הטלויזיה במבט מודאג . אנו מזמינים אתכם להביא לידי ביטוי את הכישורים שלכם בכל תחום שהוא על מנת לייעץ לנו בבלימת הנגיף.
    הקמנו מאגר מיוחד לרעיונות שלכם, אשר יבחנו בקפדנות בידי צוות המומחים שלנו, והמבטיחים שבהם ייתכן ויצמחו להיות הפתרון. שלחו לנו את הרעיונות שלכם ויחד נהפוך אותם למציאות שמצילה חיים. תחשבו הכי רחוק ולא קונבציונלי שאפשר ואולי תזכו בפרס כספי מכובד! ואולי, חשוב מכך תעזרו לנו להחזיר את החיים למסלולם.
    אז קדימה, השעון מתקתק.
    איזה רעיון אנחנו מחפשים?
    מניעת התפשטות הנגיף
    בניית מודל לחיזוי התפשטות
    הגנה אישית
    הצעת רעיון להתגוננות אישית טובה יותר
    פתרון ביולוגי
    הצע דרך חדשנית להתמודד ביולוגית ישירות עם הנגיף.
    כלכלה
    כלכלה - הצעת רעיונות עסקיים. איך עוזרים לעסקים לשרוד ?
    שבור את חומות המידע
    הנגש לאנשים בקלות מידע מציל חיים. גישה למידע או לשירות בזמן עשוייה להציל חיים רבים

להצעת רעיון בקישור
    • תודה
    Reactions: A Y G1 //
    5 תגובות
  • 690
  • כדאי להירשם לאתר רשות המיסים לקבלת קוד כניסה

• תודה
    Reactions: הכלבויניק1 //
    0 תגובות
    בשוטטות באתר של ידידנו @Shutfim ראיתי שמביאים קישור להורדה של פעילויות מושקעות במיוחד בשווי 36 יורו חינם !
    בקופת הקניה של האתר צריך להזין קוד קופון passover2020 ואז המחיר יורד ל0 !
    ויש אפשרות לבחירה בעת ההורדה שהם יהיו בעברית !

לתועלת הכלל, תפיצו למי שצריך עוד קצת להבין שזה לא משחק ילדים:
    פוסט מרגש של אחות בית חולים 'שערי צדק'
    אודיה אייזנברג היא אחות במחלקת הבידוד, שם מאושפזים חולי הקורונה, ולפוסט שהיא העלתה ביום שישי האחרון, לא תוכלו להישאר אדישים. "בבקשה אל תקראו את הפוסט הזה. יש לכם מספיק דאגות גם בלי שאעציב אתכם יותר", היא פותחת וכותבת.

"אבל אני חייבת להוציא, ולא פייר לחזור למעונות ולבכות שוב ושוב לאותן חברות. היי, קוראים לי אודיה, אני אחות טיפול נמרץ. או לפחות הייתי. היום אני כבר לא מצליחה להיות אחות, בקושי רבע בן אדם. התנדבתי לעבוד במחלקת כתר עם אש בעיניים ואש בלב, אבל האש הייתה לפני שבועיים. היום צולמה התמונה הזאת, באמצע משמרת של 15 שעות - בלי זמן לאכול, שלא לדבר על לשבת. אחרי שלוש שעות שהייתי בתוך המחלקה עצמה, כשהמקסימום שמותר לנו הוא שעתיים ברצף, וחייבים לצאת חזרה לחמ"ל. היום כבר אין יותר ברירה.

לא רואים בתמונה את החריטות של המיגון בתוך העור. לא רואים בתמונה את החולה שהתחנן שנרדים וננשים אותו כי נגמר לו הכוח לנשום. שיקרתי לו שרק עוד קצת. לא רואים את החולה שלוחש בקושי, שאשב לידו ולא אעזוב. שיקרתי לו שאני כאן ושהוא יכול לנוח. הוא עצם עיניים ואני הלכתי. לא רואים את החולה שהסברנו לה שאנחנו באים להרדים ולהנשים אותה, וכששאלתי אותה אחרי שהרופא הלך אם יש לה שאלות ואם היא מבינה מה הרופא אמר היא אמרה: 'בטח שהבנתי, אני נפרדת מהעולם'. בכיתי ושיקרתי, והכנתי לה תה. והיא אמרה שאני נדירה ותודה על התה. לא רואים את הבת שלה שבכתה לי בטלפון, לה לא שיקרתי. לא יצאו מילים, רק דמעות. לא רואים בתמונה שגזרתי על עצמי בדידות, שזה יותר גרוע מבידוד. כי בדידות אני בחרתי, רק לא לסכן את המשפחה שלי.

"ולא רואים את שבע השעות שאחרי התמונה הזאת. אל תשתפו, אל תעשו לייק. אפילו לא מתחננת שתישארו בבתים, כי אני בטוחה שאתם כבר לא מסתובבים יותר. אתם יודעים מה כן תעשו? תקרעו את השמיים, בבקשה. תקרעו אותם, תתחננו בשבילנו שיהיה לנו כוח לטפל באהובים שלכם, שלנו. אין לנו זמן להתפלל, ואין לנו כוח. ואנחנו רק בהתחלה...", היא מסכמת.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה