Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 321
  • האשכולות כאן כמובן כולם חשובים מאד
    אבל קצת צורם לי שכפורום חרדי לא נותנים במה ומקום למי שלח את הקורונה? מה הוא רוצה מאתנו?
    המלחמה האמיתית היא לא כאן בארץ אלא בשמיים, מה אלקים רוצה מאתנו? למה הוא מצפה?
    דברי התחזקות יתקבלו בברכה, והלוואי שיצא מזה חיזוק ויאמר לצרותינו די.
    (אין צורך לומר שבבקשה אנא בלי האשמות על מגזרים אחרים, שכל אחד יחפש לחזק את עצמו בלבד!)
    מתחילה מציטוט מדבריו של ראש ישיבת סלבודקה הגרמ"ה הירש (קרדיט לעלון השמורה הנפלא!)

הגאון הגדול ר' משה הלל הירש שליט"א, ראש ישיבת סלבודקה וחבר מועצגה"ת: "הקב"ה עשה כעת גזירה נוראה בעולם וכל אחד צריך לחשוב במה הוא צריך תיקון ולשוב על כך בתשובה. איננו יכולים לדעת בוודאות על מה באה הגזירה, ובוודאי כל אחד צריך לשבת ולחשוב במה הוא צריך תיקון. ולשוב על כך בתשובה, על ידי חרטה וידוי וקבלה, תשובה אמיתית, עם תיקונים וקבלות. ואמנם יש דברים כלליים בחיים של כל הציבור שמאוד מסתבר שהם הסיבה לגזירה וצריכים לעשות על זה תשובה וזוהי ההשתמשות בטכנולוגיה האסורה. בירושלים לפני הרבה שנים הייתה גם כן מגפה ועשו תקנה ואחר זמן קצר המגיפה נעצרה. התקנה היתה לבטל המוזיקה בחתונות והרעיון היה לעשות תקנה בדבר שקשה להם כדי שתהיה הקרבה ומסירות נפש, הקב"ה עשה לנו כעת קשה מאוד, כולם חיים בפחד ולחץ, רבים רבים בבידוד, ויש הרבה שחולים, לעצור את הגזירה צריך הקרבה, למסור נפש. כל מי שלא מוכרח הטכנולוגיה לפרנסה שלא ישתמש, והמוכרחים יהיה להם רק במקום ובזמן הצורך ועם חסימה מעולה ועל ידי זה, יחד עם התשובה, אולי יחוס עם עני ואביון אולי ירחם, הקב"ה יעזור לנו והגזירה תיעצר ובאמת יכול להיות והלוואי שזהו לקראת ביאת המשיח והגאולה השלמה במהרה בימינו אמן"
    • נעול
    327
  • הוכחה ניצחת לזה שמותר להלשין על אנשים שטובלים במיקווה ללא אישור מישרד הבריאות!
    השו"ת המלא בכתב ידו של שר התורה
    א. אדם שלפי הוראות הרופאים חייב להיכנס לבידוד כדי שלא ידביק אחרים אם חלה, והוא עצמו חש בטוב ואינו חש שום כאב או חולי, האם יכול לצאת מביתו, או שמצווה עליו להקשיב לרופאים למרות שמרגיש טוב?

"לשמוע לרופאים".

ב. אדם שטוען שהוא בוטח בה' שלא יחלה, ועל כן מזלזל בהנחיות הרפואה (בשמירת מרחק זה מזה, וביציאה מהבית שלא לצורך דחוף וכדו') האם אפשר להגדירו כ"רודף" כי עלול להביא אנשים אחרים לידי סכנה?

"כרודף".

ג. ואם ח"ו זלזל בהוראות וגרם למישהו למות, האם נחשב מזיד או שוגג?

"קרוב למזיד"

ד. אם יודע על אדם שחייב להיות בבידוד שיוצא החוצה ומסכן אנשים, מותר לגעור בו בקול ובחריפות, אף שאולי יתבזה מכך?

"מותר".

האם מותר למסור את שמו של אדם שמזלזל בהוראות הרופאים ומסכן את האחרים, לרשויות החוק? וכן האם מותר למסור מידע על בתי כנסת ומוסדות שלא נשמעים להוראות הרפואה, גם אם יביא לקנס כספי גבוה או אפילו מאסר?

"מותר".

ו. האם יש להשאיר טלפון פתוח בשבת למקרה שהרופאים יצטרכו להשיגו ויוכל לענות בשל חשש פיקוח נפש?

"מותר".

ז. מה הציבור יכול לקבל על עצמו כדי לעצור את המגיפה הנוראה שכבר מתו בה רבים כל כך?

"להתפלל".

הגר''ח עונה על השאלות, היום
    הגר"ח עונה על השאלות, היום
    כזכור, בשבוע שעבר הורו הרבנים הראשיים לישראל, הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף והגאון רבי דוד לאו, לסגור את בתי הכנסת.
    0 תגובות
  • 313
  • קישור לאיש את רעהו.
    0 תגובות
    אחות בשערי צדק כותבת את התחושות
    פוסט מרגש של אחות בית חולים 'שערי צדק' - שובר את הרשת: אודיה אייזנברג היא אחות במחלקת הבידוד, שם מאושפזים חולי הקורונה, ולפוסט שהיא העלתה ביום שישי האחרון, לא תוכלו להישאר אדישים. "בבקשה אל תקראו את הפוסט הזה. יש לכם מספיק דאגות גם בלי שאעציב אתכם יותר", היא פותחת וכותבת.

"אבל אני חייבת להוציא, ולא פייר לחזור למעונות ולבכות שוב ושוב לאותן חברות. היי, קוראים לי אודיה, אני אחות טיפול נמרץ. או לפחות הייתי. היום אני כבר לא מצליחה להיות אחות, בקושי רבע בן אדם. התנדבתי לעבוד במחלקת כתר עם אש בעיניים ואש בלב, אבל האש הייתה לפני שבועיים. היום צולמה התמונה הזאת, באמצע משמרת של 15 שעות - בלי זמן לאכול, שלא לדבר על לשבת. אחרי שלוש שעות שהייתי בתוך המחלקה עצמה, כשהמקסימום שמותר לנו הוא שעתיים ברצף, וחייבים לצאת חזרה לחמ"ל. היום כבר אין יותר ברירה.

לא רואים בתמונה את החריטות של המיגון בתוך העור. לא רואים בתמונה את החולה שהתחנן שנרדים וננשים אותו כי נגמר לו הכוח לנשום. שיקרתי לו שרק עוד קצת. לא רואים את החולה שלוחש בקושי, שאשב לידו ולא אעזוב. שיקרתי לו שאני כאן ושהוא יכול לנוח. הוא עצם עיניים ואני הלכתי. לא רואים את החולה שהסברנו לה שאנחנו באים להרדים ולהנשים אותה, וכששאלתי אותה אחרי שהרופא הלך אם יש לה שאלות ואם היא מבינה מה הרופא אמר היא אמרה: 'בטח שהבנתי, אני נפרדת מהעולם'. בכיתי ושיקרתי, והכנתי לה תה. והיא אמרה שאני נדירה ותודה על התה. לא רואים את הבת שלה שבכתה לי בטלפון, לה לא שיקרתי. לא יצאו מילים, רק דמעות. לא רואים בתמונה שגזרתי על עצמי בדידות, שזה יותר גרוע מבידוד. כי בדידות אני בחרתי, רק לא לסכן את המשפחה שלי.

"ולא רואים את שבע השעות שאחרי התמונה הזאת. אל תשתפו, אל תעשו לייק. אפילו לא מתחננת שתישארו בבתים, כי אני בטוחה שאתם כבר לא מסתובבים יותר. אתם יודעים מה כן תעשו? תקרעו את השמיים, בבקשה. תקרעו אותם, תתחננו בשבילנו שיהיה לנו כוח לטפל באהובים שלכם, שלנו. אין לנו זמן להתפלל, ואין לנו כוח. ואנחנו רק בהתחלה...", היא מסכמת.
  • 532
  • בדיקה מהירה של סימפטומים לקורונה.
    הבדיקה מבוצעת על ידי בוט הבריאות של מייקרוסופט והיא מבוססת בינה מלאכותית וענן.
    המערכת החדשנית נותנת מענה לשאלות בנושא קורונה
    ויכולה להעריך באמצעות שיחת צ'אט קצרה את מצב הפונה לפי תיאור סימפטומים וגורמי סיכון ולהציע את הפעולות הבאות בהתאם – המשך מעקב אחר התפתחות הסימפטומים, פנייה למד"א, פנייה לקופת חולים או הגעה למיון.
    לבדיקה לחץ
    כאן

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה