Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 157
  • מחפש טלית כזו אבל שהצבע הלבן ממש לבן ניכר ולא אחר חדשיים כבר נראה שמנת עד צהוב..
    שמעתי על חברת מופת וראיתי שגם כאן כתבו על זה

עדיין לא יצא לי ללכת לראות בעין אבל מעדיף לקבל חוות דעת של הפרוגיסטים..
    יש דגם שנקרא תשבץ במשכן התכלת או טליתניה הוא הכי מפואר?

תודה רבה!
    0 תגובות
    שלום וברכה
    אני חייבת בדחיפות את החולצה
    הזאת לצורך השלמת סט, לא אכפת לי גם לבוש במצב טוב, אפשר גם צבע שונה.
    אני צריכה מידה 4 . (יכול להיות שגם 3 יהיה טוב)
    תודה מראש
    כמענה לכל אלו שביקשו הדרכות מצולמות. החלטתי אתמול בערב כשהכנתי את הפטיפור הזה לצלם את שלבי הכנתו.

הכל מתחיל בכך שקניתי חותמת חדשה לבצק סוכר ובהזמנה לפטיפורים לבר מצוה.
    החלטתי אתמול בערב לנסות לפני שאני מכינה בתכל'ס לבר מצוה.
    צילמתי את שלבי ההכנה ואני מעלה לטובת כל אלו שביקשו ממני גם בפורום וגם באישי.

באם אראה שיש ביקוש [מי שמעוניינת שתצלצל וכך אדע מהו הביקוש] אעלה בהמשך דברים נוספים כי יש לי עכשיו כמה הזמנות על הפרק.

הנה תמונה של הפטיפור המוכן:
    צפה בקובץ המצורף 258725

הרכיבים:
    שאריות עוגת שוקולד או כל עוגת ספוג אחרת. אני בחרתי בצק סוכר בצבע בהיר ועוגה כהה אבל אפשר ההיפך.
    100 גרם שוקולד מריר או לבן לעוגה בהירה
    ריצ' מהקופסא
    מעט אבקת קפה נמס

בצק סוכר בצבע רצוי. ניתן לרכוש בחנויות למוצרי אפיה און להכין לבד. אם תרצו אעלה מתכון לבצק סוכר. העליתי בעבר וניתן למצוא בפורום בחיפוש.

הכנה:
    מפוררים את העוגה לקערה
    צפה בקובץ המצורף 258726

מוסיפים לעוגה את השוקולד המומס, קפה וריצ' בשלבים. כל פעם קצת עד שמתקבלת עיסה נוחה ליצירת נקניק שוקולד [כמו לכודרי שוקולד]. יוצרים גוש מהעיסה ומעבירים לניר אפיה
    צפה בקובץ המצורף 258727

בעזרת ניר האפיה מגלגלים לנקניק בקוטר של 2.5 ס"מ
    צפה בקובץ המצורף 258728

מניחים בצד.

מרדדים בעזרת מערוך חתיכת בצק סוכר לעובי של כ -2.5 מ"מ ולוקחים את חותמת הבצק סוכר
    צפה בקובץ המצורף 258730

לוחצים על החותמת כדי שתטבע בבצק סוכר ומעבירים מערוך.
    צפה בקובץ המצורף 258731

בודקים שהחותמת הוטבעה בבצק סוכר ומרימים אותה. בעזרת סכין נפטרים משאריות הבצק ומישרים את "פס" בצק הסוכר עם הדוגמא.
    צפה בקובץ המצורף 258732
    צפה בקובץ המצורף 258733

לוקחים את נקניק השוקולד ומסובבים סביבו בקצה את בצק הסוכר. חותכים בשולי בצק הסוכר. קיבלנו סושי ראשון. כך ממשיכים עם יתרת בצק הסוכר [מרדדים, מטביעים חותמת, מקיפים את הנקניק ויוצרים עוד סושים]
    צפה בקובץ המצורף 258734
    צפה בקובץ המצורף 258735

המשך בהודעה הבאה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה