Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
https://www.youtube.com/watch?v=P-o1hV5_ZKY מישהו יכול להוריד את זה ולהעלות בג'מבו/דרייב?

תודה רבה

youtu.be/P-o1hV5_ZKY
כדי שכשיגדלו . הטקט ילך איתם לאורך כל הדרך...

שמתי לב לתופעה ממש לא נעימה שמתרחשת בעולמנו
המבטים. ההסתכלות על אנשים.
ישנם אנשים צעירים ומבוגרים שפשוט יושבים ובלי בושה מסתכלים על אנשים אחרים, וגם לתוך העניים. ככה סתם. בלי להתבלבל.
ובכנות. זה ענין של חינוך.
אותי חינכו שלא מסתכלים על אנשים. איך אני יודעת? לא יודעת, לא זוכרת. אבל כשאני יושבת באוטובוס לדוגמא אני מחפשת לי תעסוקה אחרת.
ואני בהלם כל פעם מחדש מאנשים שמישירים אלי מבט נסיעה שלמה ובוחנים אותי מכף רגל ועד ראש. מה נסגר איתם תגידו לי?? מי גידל אותם לכך?
שמרו על איפוק, גם אם העומד מולכם הוא אדם מרתק מוזנח זקן או מלא טיפוח ויופי.
אבל מה גרם לי לכתוב פה את כל זה? מה עורר נושא מעצבן וישן מריבצו?
מה שקרה שבוע שעבר.
עולה לאוטובוס ילד חמוד חמוד ונכה שנראה קצת שונה מכולם. מתיישב הפוך ברביעיה בקדמת האוטובוס
ומשפחה שלמה שיושבת הפוך ממנו, כולל אמא נחמדת (ומטופטפת) פשוט בוהה בו. בוההה. והילד הנכה בחוסר נעימות מצמיד את אפו לחלון.. וההם מתלחשים בקול רעש גדול "אמא , מה יש לו בפנים, אמא... " (ילד בן 12) והאמא עונה "מענין באמת מה יש לו" . מזווית העין אני מציצה ורואה ילד מבויש וסמוק וליבי כואב עלי מאד. רציתי לקום ולצעוק בקול. רציתי לאמר לה "הי, גברתי, מי גידל אותך?, קצת טקט!" אבל ישבתי, הסמקתי גם אני יחד איתו ושתקתי.
פה יש לי במה לצעוק את הצעקה הזו אחת ולתמיד. בשביל מי שישמע
לא מסתכלים על אנשים. (וקל וחומר שלא שמים יד על הפה..)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה