Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
היום יצאתי לגינה עם ילדי היקרים,
נכנסתי לרחוב חבקוק בבי ברק ומשם עברתי במעבר שמגיע לרחבת הבניינים של אסם.
ילדתי מתחילה לרכוב על האופניים ופתאום צועקת לי"אמא תראי!!" אני מסתכלת לכיוון שהיא מצביעה
ואז אני רואה עלמת חמד בת שנה ו4 חודשים בערך מטיילת להנאתה עם עגלת בובה ויורדת לכביש .
רצתי אליה העליתי אותה למדרכה וחיפשתי לראות מי שומר ,אבל לשווא ...אף אחד.
מה אני עושה איתה ?
לאחר רגעים הגיעה אשה והסתכלה .שאלתי אותה אם היא האמא שלה ,ולא .ואז היא גם כן התחילה להתעניין מה קרה וכו וכך שתינו נשארנו איתה וחיפשנו גואל.

הילדה בת השנה החלה לברוח,נכנסה לשביל המוביל לרחוב חבקוק ואנחנו איתה .
וכך אנו עומדות בסוף השביל ברחוב חבקוק ושואלות עוברים ושבים האם הן מכירות את הילדה .אף אחד.
ופתאום לא תאמינו מה אני רואה.חשבתי שזה חלום בלהות
בעודנו עומדות על המדרכה ,ליד המעבר חציה (ליד חיידר קרלין סטולין)
מגיח צוציק קטן שנראה גם כבן שנה + יורד לכביש וחוצה את הכביש לבד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
באמת חשבתי שאני הוזה!!!
אני מאמינה שלכשל צוציק קטן חמוד כזה הצמידו צוציקית קטנה וחמודה שתשמור עליו אבל מה לעשות שהחמודה עסוקה עם חברותיה או אין לי מושג עם מה ...
בקיצור איך שהצוציק הקטן התקדם ועבר לבדו ,ירדתי לכביש ותפסתי אותו ,הגיעה מכונית בכזאת מהירות ,היא בכלל לא ראתה אותו .
רק ד ברוב רחמיו הציל את התינוקים האלו
וכך מתלבטות 10 דקות נוספות האם לפתוח קיטנה לתינוקות או לאמהות
או שמא לפתוח גמח השבת אבידה הגיע ילדון חמוד בערך בן 10 מאחד הבנינים של רחוב עמוס וצועק" דווויד "" דווויד "הסברנו לו היכן דוויד היה ,הוא לקח את דוויד והלך .
אמא של דווויד לא יודעת שהיא קיבלה את דוויד שלה במתנה .
ומה יהיה מחר?
שוב הוא ירוץ לכביש?
לא נלאה אתכם במילים ,בעודנו חוזרים לאזור אסם מלווים בתינוקת ועגלת הבובה הגיעה ילדה נחמדת וחטפה מאיתנו את התינוקת .
גם אמא שלה לא יודעת מה היא קיבלה במתנה .
אגב שבוע שעבר מצאתי ילד נוסף בן שנתיים שברח בשביל לרחוב הושע ואני רצתי אחרין והבאתי אותו עד שאילתרתי בסיעתא דשמיא את אחותו קופצת בגומי בתוך הבניין.
(אגב בזמן הזה אני עוזבת את ילדי שלי לבד ,אמנם הם יותר גדולים אך עדיין זה רק בגלל שהלב שלי לא נתן לי להשאיר את הקטנטנים האלו לבד והיום אחרי כל סיפור הילדה שלי לא הבינה איפה הייתי ,ולמה היא מצאה את עצמה לבד .)

אז סה"כ רציתי להגיע למסקנה אחת :הורים ,שימו לב עם מי אתם שולחים את הילדים שלכם
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה