Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.

מערכת שיעורי התורה "בהמצאו קרוב"​

0795191818 / 0796066264
לצפייה במפרט המלא של השלוחות לחצו
כאן
אם יש לכם רעיון הארה או הערה ניתן להשאיר הודעה במערכת בשלוחה 9/2
או לשלוח מייל לכתובת <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

המערכת הוקמה על מנת להביא לציבור בני התורה שיעורים ממרתקים ואקטואליים
שזמינים כמעט רק ברשת
אם יש לכם עוד איך להפיץ את המערכת תבוא עליכם ברכה
צירפתי קובץ שניתן להפיץ לכל מאן דבעי​
    • נעול
    386
  • תמיד קצת התקשיתי בגישה החרדית קלאסית לגבי יום העצמאות, לבכות - אני מבין, לחגוג - גם אפשר קצת להבין, אבל להתעלם לא כל כך מובן.

עד שראיתי את המדרש הזה. קצת ארוך , אבל מומלץ לקרוא אותו עד הסוף.

דבר אחר: נגילה ונשמחה בך תמן תנינן: נשא אדם אשה ושהה עמה עשר שנים ולא ילדה, אינו רשאי ליבטל. אמר רבי אידי: מעשה באשה אחת בצידן ששהתה עשר שנים עם בעלה ולא ילדה. אתון גבי רבי שמעון בן יוחאי בעיין למשתבקא דין מדין. אמר להון: חייכון! כשם שנזדווגתם זה לזה במאכל ובמשתה, כך אין אתם מתפרשים, אלא מתוך מאכל ומשתה. הלכו בדרכיו ועשו לעצמן יום טוב ועשו סעודה גדולה, ושכרתו יותר מדאי. כיון שנתיישבה דעתו עליו, אמר לה: בתי! ראי כל חפץ טוב שיש לי בבית וטלי אותו ולכי לבית אביך! מה עשתה היא לאחר שישן? רמזה לעבדיה ולשפחותיה, ואמרה להם: שאוהו במטה וקחו אותו והוליכוהו לבית אבא. בחצי הלילה ננער משנתיה, כיון דפג חמריה, אמר לה: בתי היכן אני נתון? אמרה ליה: בבית אבא. אמר לה: מה לי לבית אביך? אמרה ליה: ולא כך אמרת לי בערב, "כל חפץ טוב שיש בביתי, טלי אותו ולכי לבית אביך" אין חפץ טוב לי בעולם יותר ממך! הלכו להם אצל רבי שמעון בן יוחאי, ועמד והתפלל עליהם ונפקדו. ללמדך, מה הקדוש ברוך הוא פוקד עקרות, אף צדיקים פוקדים עקרות. והרי דברים קל וחומר: ומה אם בשר ודם על שאמר לבשר ודם שכמותו, אין לי חפץ בעולם טוב ממך נפקדו, ישראל המחכים לישועת הקדוש ברוך הוא בכל יום, ואומרים: אין לנו חפץ טוב בעולם אלא אתה, על אחת כמה וכמה! הווי, נגילה ונשמחה בך. למטרונה שהלך המלך בעלה ובניה וחתניה למדינת הים, ובאו ואמרו לה: באו בניך. אמרה: מה איכפת לי תשמחנה כלותי. כיון שבאו חתניה, אמרו לה: באו חתניך. אמרה: מה איכפת לי, תשמחנה בנותי. אמרו לה: בא המלך בעליך. אמרה: האי חדותא שלימה, חדו על חדו. כך לעתיד לבא באין הנביאים ואומרים לירושלים: (ישעיהו ס) בניך מרחוק יבואו, והיא אומרת להם: מה איכפת לי. (שם) ובנותיך על צד תאמנה, אמרה: מה איכפת לי. כיון שאמרו לה: (זכריה ט) הנה מלכך יבא לך, צדיק ונושע. אמרה: הא חדותא שלימה. דכתיב: (שם) גילי מאד בת ציון. וכתיב: (שם ב) רני ושמחי בת ציון. באותה שעה היא אומרת: (ישעיהו סא) שוש אשיש בה' תגל נפשי באלהי.

(
    שיר השירים רבה)
  • 466
  • משרד הבריאות מפרסם את הודעת חברת טעמן על ריקול לשמן זית שהיא מייבאת לישראל מטורקיה •
    לאחר בדיקה של משרד הבריאות, מחלקת שירות המזון ונמצא כי המוצר אינו עונה על הגדרת שמן זית, הציבור מתבקש שלא לצרוך את המוצר

היבואן “טעמן שיווק מזון בע”מ” קורא להחזרת מוצר – “שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה” , תכולה 750 מ”ל שמקורו בטורקיה.

אצווה – BDZ AMR 25734-Z LOT: 350097547024
    תאריך ייצור – 10/10/2023
    תאריך פג תוקף – 10/10/2025
    שם יצרן – אומאי זאיטיניאג’י דיס טיקראט לימיטד סירקטי – אוליבאויילסלאנד.
    סובאסי מהא. 228 אס קיי. נו: 6 טורבאלי/ איזמיר, טורקיה
    שם יבואן – טעמן שיווק מזון בע”מ. רח’ עצמונה 9, א.ת. מישור אדומים 9851370, ת.ד. 138.

זאת לאחר שנערכה בדיקה על ידי משרד הבריאות, מחלקת שירות המזון ונמצא כי המוצר אינו עונה על הגדרת שמן זית.
    הציבור מתבקש שלא לצרוך את המוצר.
    אנו פועלים להורדת המוצר מהמדפים בחנויות.

לקוחות שברשותם המוצר עם האצווה הנ”ל מתבקשים לשלוח פרטי טלפון להתקשרות ואיש קשר
    לכתובת המייל – TAAMAN @ taaman.co.il (להוריד רווחים) ונעמוד לרשותכם.
    מי לא עבר חיי נעורים סוערים? מי פה יכול להצביע על עצמו ולאמר שהוא לא גרם סבל להוריו בגיל ההתבגרות? מי לא חש על בשרו את דברי הנביא, המדבר בשם כלל ישראל אל ה' (ירמיהו לא יח) - "בֹּשְׁתִּי וְגַם נִכְלַמְתִּי כִּי נָשָׂאתִי חֶרְפַּת נְעוּרָי"?
    אכן, ישנם יחידי סגולה כאלו, שהיו מלאכים. ברם, מיעוט שבמיעוט הם.
    בחיי הנעורים, אנחנו מתחילים לחוות קשיים רבים. קשיי למידה, קשיים חברתיים, קשיים רגשיים,ועוד ועוד. לפעמים אנחנו מרגישים בודדים, חסרי אונים, ומיואשים. אנחנו תוהים על העולם אליו הגענו, מי אנחנו ומה מעשינו. אנחנו מנסים להבין מי אנחנו, מה אנחנו רוצים מהחיים, ומה מקומנו בעולם.
    עולם הנעורים. עולם שבו כל יום הוא הרפתקה חדשה, כל רגש הוא סערה עוצמתית, וכל בחירה היא צומת דרכים גורלי.
    אך יותר מכל, גיל ההתבגרות הוא תקופה של כאב. כאב של צמיחה, כאב של גילוי עצמי, כאב של שבירת מוסכמות. כאב פיזי, כאב רגשי, כאב חברתי.
    הכל משתנה, אנחנו לא תמיד יודעים איך להתמודד עם כל השינויים האלה. אנחנו מרגישים לא בנוח עם עצמנו, אנחנו מרגישים לא מובנים, אנחנו מרגישים בודדים.
    אנחנו מתמודדים עם לחצים חברתיים, לחצים לימודיים, לחצים משפחתיים, ולחצים פנימיים עצומים. אנחנו רוצים להשתייך, אך לפעמים נדמה לנו שאנחנו אבודים בים של רגשות סוערים וחוסר ודאות.
    אנחנו מתמודדים עם שינויים פיזיים, רגשיים וחברתיים משמעותיים, מה שעלול להוביל להתנהגויות מאתגרות, כמו מרידות, התפרצויות זעם, קבלת החלטות פזיזות, ואף פגיעות עצמיות.
    התנהגויות אלו גורמות להורים צער רב, דאגה וחששות לגבי עתיד ילדיהם. הם חווים רגשות אשמה, תסכול, וחוסר אונים, ותוהים מה הם עושים לא נכון, ומה מוטל עליהם.
    חשוב שאנשים יבינו את הכאב שהם גרמו להוריהם, ויבקשו סליחה על מעשיהם. הסליחה חשובה הן עבור ההורים והן עבור ילדיהם, והיא מאפשרת ריפוי של מערכות יחסים פגועות וחיזוק הקשר ביניהם.
    היום, אני אברך, אבא לשתי ילדים. התיישבתי לכתוב מכתב להורי. לי אכן, עם כל הבושה שבדבר, היו חיי נעורים אשר לא היו קלים להורי. ייסורי מצפון וחרטה היו מנת חלקי בשנים האחרונות. היום, עקב סיפור שהיה לי, קיבלתי את ההחלטה לשבת לכתוב להם מכתב. זה המכתב שכתבתי, מתוך בכי מטלטל:

לאמא ואבא היקרים שלי

דמעות זולגות מעיניי כשאני כותב לכם את המילים האלה, דמעות של חרטה עמוקה, של כאב צורב, של געגוע נוקב לימים תמימים שבהם הייתי ילד קטן וחסר אונים, מוקף באהבתכם ללא תנאי. היום אני יושב כאן, אדם בוגר, שבור מבפנים, ומביט לאחור על ילדותי, על גיל ההתבגרות הסוער, ועל הטעויות הרבות שעשיתי. טעויות שפגעו בכם, דווקא באנשים שנתנו לי את כל חייהם, שאהבו אותי ללא תנאי, שרצו רק את הטוב ביותר בשבילי.
    אני זוכר את התקופה ההיא כאילו הייתה אתמול. הייתי ילד קשה, מתבגר מורד, מלא בעצמי, שקוע בעולם שלי, שלא תמיד ראיתי את הקשיים שעברתם, את הדאגות שהטרידו אתכם, ואת המחיר הכבד ששילמתם כדי שאוכל לגדול בסביבה טובה ותומכת.
    הייתי אנוכי, לא ראיתי את הצרכים שלכם, לא הקשבתי לכם, דיברתי אליכם בצורה פוגענית, עשיתי דברים שלא הייתי צריך לעשות, וגרמתי לכם הרבה צער וכאב.
    היום, כשאני מסתכל אחורה, אני רואה אתכם מולי, עיניים עייפות, קמטים עמוקים בפנים, לב שבור. אני רואה אתכם נושאים את העול שלי על כתפיכם העייפות, רואה אתכם שותים את דמעותיי, רואה אתכם נאבקים להבין ילד שאיבד את דרכו.
    החרטה העמוקה ממלאת את ליבי, כאב צורב חותך את נשמתי. אני מתבייש במעשיי, כואב לי על הכאב שגרמתי לכם, ומתפלל שתסלחו לי יום אחד.
    היום אני אדם אחר. גדלתי, התבגרתי, למדתי לקחת אחריות על מעשיי, והבנתי כמה אתם חשובים לי.
    אתם ההורים שלי, אתם המלאכים ששמרו עליי, אתם המגדלור שהאיר לי את הדרך, אתם האהבה ללא תנאי שהקיפה אותי לאורך כל חיי.
    אני אוהב אתכם יותר מכל דבר בעולם, ומעריך את כל מה שעשיתם בשבילי. אני אסיר תודה על כל ההקרבות שעשיתם, על כל האהבה והתמיכה שהענקתם לי לאורך כל חיי.
    אני מבקש סליחה מעומק ליבי על כל הכאב שגרמתי לכם. אני מקווה שתסלחו לי יום אחד ותתנו לי הזדמנות להוכיח לכם שאני אדם טוב יותר, אדם שראוי לאהבתכם.
    אני אוהב אתכם בכל לבי, בכל נשמתי, בכל נימי נפשי. אהבה זו לא תדע גבולות, לא תדע זמן, לא תדע שינוי. היא תישאר חזקה ויציבה גם בימים האפלים ביותר, גם ברגעים הקשים ביותר.
    אני מבטיח לכם שאעשה כל מה שאוכל כדי לפצות על הטעויות שעשיתי. אעשה כל מה שאוכל כדי להקל עליכם, כדי להביא לכם אושר ושמחה, כדי לגרום לכם לחייך שוב.
    אני אוהב אתכם יותר מכל דבר אחר בעולם. אתם תישארו אבא ואמא שלי, אבא ואמא שאני כל כך אוהב, לתמיד.
    שלכם.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה