Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
שלום
קיבלתי כמה הצעות מחיר למחשב נייח מקצועי לעיצוב גרפי, והתבלבלתי לגמרי...
אם מישהו יוכל לעשות לי סדר, מה מבניהם הכי כדאי, אם בכלל
ואם יש מפרט מוכן, אשמח עוד יותר!
תודה גדולה מאוד מאוד!!

.1 מחשב נייח ASUS
I7-12700, RAM 16Gb, SSD 512Gb, GeForce Nvidia GTX1650, Windows 11
Asus D500 :דגם
36 חודשים אחריות ע"י יבואן
סה"כ 4850 ₪ כולל מע"מ

.2 מחשב נייח ANTEC
I7-12700, RAM 16Gb, SSD 500Gb, GeForce Nvidia GTX1650, Windows 11Pro
Antec TZI71650011 :דגם
סה"כ 4540 ₪ כולל מע"מ

.3 מחשב נייח LOOP
I7-12700, RAM 16Gb, SSD 1000Gb, GeForce Nvidia GTX1650, Windows 11 Pro
דגם: 716111TZI
סה"כ 4150 ₪ כולל מע"מ

.4 מחשב נייח LOOP
I5-12400, RAM 8Gb, SSD 480Gb, GeForce Nvidia GTX1650, Windows 11 Pro
דגם: 5848011TZI
סה"כ 3300 ₪ כולל מע"מ

5.
מארז +ספק 600
לוח גיגהבייט
מעבד i7 דור 12
32 גיגה זכרון
דיסק 1 טרא m2
מסך 27
כרטיס מסך 1650 GT
סט מקלדת ועכבר אלחוטי
5200 שקל לפני מע״מ

6.
מחשב נייח,
מעבד i7 דור 11 סידרה KF שהוא מיוחד לביצועים גרפיים,
זיכרון 16G ראם, דיסק מהיר SSD 500G + דיסק רגיל 2TB + כרטיס מסך 1050Ti של 4G.
מחיר המחשב 5950 שח
פותחת את זה בתת פורום חדש, כי הקודם לא נפתח לי בנטפרי
@הכלבויניק @מנהל נא למחוק את האשכול הקודם, תודה.

בתי (שנה + 3 חודשים) ישנה איתי במיטה במהלך השנה האחרונה (בגלל ההנקה), כבר תקופה שאנו מנסים להעביר אותה למיטת תינוק בחדר אחר אך ללא הצלחה, כל ערב מחדש מתחיל מסע השכבה מתיש, אני מנסה להרדים אותה במיטה שלה עוברת לעגלה ואחרי שעתיים שלוש המלוות בבכי אני מתייאשת ומניחה אותה במיטה שלי ושם היא נרדמת בקלות ממש.

חשבתי שאולי מיטת מעבר תעזור (במקום מיטת תינוק) אך נשמע לי לא בטיחותי לגילה, (לא ששינה איתי יחד בטיחותית..)

משהי התמודדה עם סיטואציה כזאת ויכולה לשתף אותי מניסיונה?
אולי המלצה על יועצת שינה?
אשמח לעזרתכן בדחיפות!
  • תודה
Reactions: שיבת ציון1 //
23 תגובות
החלטתי לשלוח את המחשב נייד לתיקון.

הטכנאי אמר לי שיבוא לאסוף את המחשב בשישי או חמישי בלילה.

פתאום, בין היתר בגלל הלו״ז של הטכנאי ובגלל שזה טכנאי פרטי ולא חברה,
עלתה לי התהייה אולי הוא יתקן לי את המחשב בשבת.

שלחתי שאלה לקו ההלכה בוואטסאפ ששם אני נוהג מפעם לפעם לשאול שאלות מוזרות בהלכה, וזו לשון השאלה:

״שלום,
האם ניתן למסור מוצר לתיקון אצל בעל מקצוע פרטי ביום שישי, כאשר ישנו סיכוי סביר שבעל המקצוע יעבוד על זה בשבת, או שזה לא אמור להיות עניין שלי?
תודה״

תשובה קצרצרה בעלת כמה מילים שקיבלתי כעבור מס דק׳: ראוי למצוא מי שאינו מחלל שבת.

בתשובת המשך גם לה אין התייחסות לשאלה הספציפית,
אלא שכללית ברמת העיקרון לא כדאי לתת לבעל מקצוע כזה לתיקון גם בלי קשר לחשש הנ״ל של חילול שבת, אלא לתת לאנ״ש.

במילים אחרות יש לתת עדיפות ליהודי שומר שבת אבל לא בגלל שצריך לחשוש לזה (אולי, ככה הבנתי בכל אופן)

ומכיוון שזה לא היה רלוונטי לי (מחשב מאוד ייחודי בעלות של למעלה מ10k ועד שמצאתי מישהו אחד שנוגע בתקלה הזאת ויש לו את החלקים הרלוונטיים, גם ככה הפכתי בזה שבועיים) כן נתתי לו לתיקון.

שאלתי: הרי ידוע דברי שחילול שבת במזיד של יהודי כמו בישול, אסור לו ליהנות מאותה מלאכה גם לאחר שבת (לדעת החת״ס אם המלאכה נעשתה ספציפית עבור יהודי מסוים אסור לאותו יהודי לעולם להנות מאותה מלאכה)

במה זה שונה במקרה כזה? ואם כן צריך לחשוש, אז איפה הגבול ומתי החשש מוגזם? ברור ששישי אחהצ לתת לבעל המקצוע שאומר שזה יהיה מוכן במוצש זה בעייתי, אבל שישי בבוקר? חמישי?

הייתם חושבים על הדבר הזה בכלל?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה