Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
שלום וברכה!
לפני כחודש הרגשתי לא כל כך טוב והרופא שאצלו ביקרתי לראשונה מזה שנים, פסק ואמר שזה צינון קל בלבד, רק צריך לקחת קצת ג'ינגר והכל יעבור. למחרת כשכאב לי הראש וביקשתי מחבריי כדור אקמול ניגש אלי "צדיק אחד" והביא לי אקמול, אך לא עברו כעשר דקות והתחזק הכאב ראש יותר ויותר, ותוך פחות מחצי שעה כבר הביאו אמבולנס להעיר אותי מעלפוני... מה שנמשך זמן ארוך. למפרע התברר שאותו כדור אקמול - הוא לא אחר מאשר כדור קלונקס במינון גבוהה.

את השבועיים שאחרי אותו היום "ביליתי" במרכז הרפואי הדסה, ושם מצאו כמה בעיות אלה ואחרות, אך הדגישו לי שוב ושוב שצריך לחבוש משקפיים כשנוטלים תרופות ולא להתבלבל בין אקמול לקלונקס... כי כדור כזה יכול לגרום לבעיות, וביוחד במצב הרפואי שלי, אסור לי ליטול תרופה כזו כלל וכלל.

אותו "צדיק" לא בא לבקרני, ואף לא התקשר לשאול בשלומי, החלטתי ליזום שיחת טלפון כזו ולהודיע לו שאני בסדר וכו'. אך כמו שאתם מנחשים גם את השיחות האלו הוא דחה אחד אחרי השני...

מה הייתם עושים? איך הייתם מגיבים?
אני עובדת בגן עם ילדים מתוקים מדבש.
ורק לאחרונה הסתבר לי שהרבה מהם בכלל לא חוגגים חנוכה ולא מדליקים חנוכיה. (גן קירוב-ילדים חילונים)
ממש כאב לי לשמוע את זה,
ורציתי לעשות משהו-לפחות עכשיו בזמן הקשה הזה.

עצבנו להם דף כרומו יפה עם פרקי התהילים שאנחנו אומרות איתם עכשיו לשלום עם ישראל וכ',
ורצינו ליצור איזה מבצע משכנע, משהו שבאמת יוביל אותם לעשיה ערכית בימים החשובים האלו,
ואולי אפילו גם את ההורים.

הבעיה...
שלא חשבתי מספיק,
והסיפור תפס תאוצה גדולה יותר..
עם משתתפים רבים יותר (גנים נוספים וכ'),
ונכנסתי לברוך קצת רציני.
אין לי באמת איך לתגמל קבוצה שכזו..
וברגע שמדובר בקבוצה גדולה גם אם אעשה פרס רציני בסוף (עם הגרלה כן?!).
זה צריך להיות משהו ממש יקר. (יש שם הרבה משפחות מהמעמד הגבוה במגזר הכללי).

בצר לי..
אשמח לעזרתכם.

ברעיונות,
מידע,
וכיוונים.

מה לעשות?
למי אפשר לפנות שירתם לנושא?
ואם תרצו גם להשתתף, בוודאי שזה יהיה מבורך.
אבל חשוב לי (יותר) לשמוע רעיונות וכיוונים מאנשים שמכירים או התנסו עם ארגון של דבר כזה.

תודה רבה!
ושיהיה חנוכה שמח ומאיר לכולנו!
  • תודה
Reactions: אינסוף1 //
1 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה