Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
חייבת לשתף בעקבות השמצות לגבי פקחים באוטובוסים, סליחה על החפירה אבל זה כ''כ חימם את הלב.

אתמול עליתי על אוטובוס של מטרופולין, עמד שם פקח כמעט לאורך כל הנסיעה שלי,
ועלה ילד אחד עם 2 שלוקים ביד, ניסה להתחמק ולשבת בלי לשלם תוך כדי שהוא מסתכל על הפקח בעיניים מפוחדות.. הפקח פנה אליו ושאל אותו 'אתה רוצה שאני יעביר בשבילך את הרב קו'? הילד ענה שאין לו רב קו. הפקח השיב לו 'לא נורא, אל תפחד, אבל נסיעה הבאה תזכור לשלם כי זה גזל!, עכשיו לך לשבת'.

אחרי כמה ד'ק עלה ילד נוסף מקדימה והתקרב אלינו לדלת האחורית, הילד התכוון לשבת ואז קלט את הפקח, הוציא את הרב קו והסתכל בהלם על הפקח, הפקח פנה אליו ואמר לו 'אתה לא צריך לשלם רק כשאתה רואה אותי' והילד עדיין בהלם לא עונה. הפקח שאל אותו אם יש לו כסף ברב קו, פה כבר רציתי להתערב ולשלם על הילד אבל אז הפקח אמר לו 'לך לשבת ותזכור לשלם פעם הבאה צדיק, כי זה גזל'. וחייך לו.

אזז כןןןן. הלם. לא כל הפקחים מתנכלים וצועקים, נכון שיש המון כאלה, אבל יש גם נחמדים.
תודה.
שלום לכולם
קצת נסערת ואם מישהו פה בקהל יוכל להפנות אותי לכתובת נכונה אולי אצליח להשפיע טוב.

יש לנו בשכונה משפחה של אברך חשוב משפחה ברוכת ילדים עם ילדה מתוקה נכה.
דיברתי עם האמא שסיפרה לי על בדיקות, פיזיותרפיה סדירה, אשפוזים ואבחונים שהילדה עוברת באופן שיגרתי וכמעט יומיומי, ועל הצורה שבה היא מטלטלת עם הילדה שלי בתחצ ממקום למקום,
מה שכמובן מקשה מאוד על האפשרות הסדירה של האמא לעבוד ועל המצב הכולל של הבית.
נסתי לגשש אצל האמא שתחשוב אולי על אפשרות של רישיון מה שאולי יוכל לחסוך לה הרבה זמן וקצת להקל עליה את השגרה, והיא אמרה שוודאי הדבר יכול לעזור לה כ"כ והיא הייתה רוצה מאוד, ואפילו יש להם אפשרות לקבל מימון כמעט מלא לרכב מהביטוח לאומי, אבל היא לא יכולה אפילו לדמיין מאיפה היא תוציא את הכסף בשביל זה... גם בעלה הבין שזה צורך השעה בשבילם, התחיל, אבל הפסיק מחוסר תקציב.

כאב לי ככ לשמוע שאין להם דרך להקל מעט על הקושי, והבטחתי לעצמי לעשות על מאמץ לעזור להם בעניין. אני אשתדל גם לתרום לעניין כמיטב יכולתי, אבל מדובר בסכום שאין לי מאיפה להוציא.
מישהו מכיר עמותות שאפשר לפנות אליהם בסיפור כזה? שיכול טיפה לעזור להם התמודדות המפרכת היומיומית שבה הם נמצאים?

תודה לכולם ורק בשורות טובות!!
  • תודה
Reactions: עד מתי1 //
4 תגובות
  • 97
  • בעיר חרדית במרכז הארץ, עיר חרדית מאד. המוכרים ובעיקר המוכרות בחנויות ובכל רשתות השיווק באים מהמעמד החברתי ששואף יותר לשוליים. מתבטא בהתנהגות כלפי המעביד, במוסר עבודה לא גבוה, בעיסוק בטלפון על חשבון שרות הלקוחות שמוטל עליהם [בסמרטפון שלרוב הוא לא מוגן כלל]. ביגוד שאינו תואם את החברה שאותה עליהם לשרת, בהתנהלות ביניהם בקלות ראש ובמוחצנות. הם מראים תכנים בטלפון זה לזה וזה לזו ולהיפך וגם, כן גם לילדים קטנים או נערים ונערות שמסקרנים אותם לגבי התכנים הללו.
    יש גם עובדים לא יהודים שמביאים את התרבות הנמוכה וגם כאלו שמתלבשים לא צנוע בעליל ולמרות שיש בקשה מהמעבידים הם לא מכבדים אותה ולועגים לבקשות הללו.
    המצב מאלץ לפעול בכיוון של הבאת עובדים מהרמה החברתית הטובה והשמורה. במפגש עם המעבידים הם מצהירים שמוכנים לשלם הרבה יותר כדי להביא עובדים ועובדות מותאמים. אלא שהפוטנציאל לא רב, כי יש בושה לעבוד כקופאי או כקופאית ולמרות שלהצהרתם של המעבדים אם יבואו אנשים ראויים יהיה להם שכר טוב ותנאים מותאמים.
    יש צורך במיתוג מחודש של מעמד העובדים והעובדות ברשתות. לשם כך יש צורך בראש גדול של מי שיודע לעשות זאת.
    כולל מיתוג של ביגוד תואם, צנוע ומשובח, העלאת המודעות של עובדים מצטיינים, ועוד רעיונות כמו ערבי גיבוש נפרדים לשמחה ולעובדים והעובדות.
    מי שיודע לעשות כן, מי שחושב, או בעיקר מי שיודע על מישהו שרוצה להכנס לעניין אנא ציינו זאת
    בתודה
    0 תגובות
  • 115
  • תודה!!!
    0 תגובות
    יש את האתר גוגל ארץ שלמעשה רואים כל מקום בעלום ע"י לווין
    אך יש שם אפשרות להיות בתוך האירוע ממש ב360 מעלות (האיש הצהוב בצד)
    אך בנפטרי זה לא נפתח וזה כותב 'לא נבדק בגלל בעיה טכנית'
    מה אפשר לעשות כי אני צריך את זה דחוף
    • תודה
    Reactions: ימחק המבין1 //
    5 תגובות
  • 135
  • אני לא יודעת אם פה זה המקום שיוכל להועיל בנושא,
    אבל אני כן חושבת שיש כאן בחורות ואמהות לבחורות...

חיכיתי אתמול לאוטובוס בין עירוני בבני ברק, וכנראה עקב הבחירות צימצמו מאד את האוטובוסים.
    עמדתי בתחנה מעל שלושת רבעי שעה וכשסוף סוף הגיע אוטובוס הוא היה האוטובוס שעובר בעוד ערים חוץ מהעיר שרציתי להגיע. מה שאומר שהדרך התארכה לפחות ב20 דקות.
    אני עולה לאוטובוס וחושכות עיניי, כל הזמן שחיכיתי בתחנה עודדתי את עצמי שלפחות עוד מעט אני יעלה לאוטובוס ויוכל סוף סוף לשבת עם כל השקיות.
    אך כמובן שהאוטובוס היה מפוצץ . התקדמתי באוטובוס ואני רואה שרוב היושבות הן בחורות צעירות ובלי בושה, יש כבר כמה עומדות מבוגרות.
    אני לא מאלו שידרשו לקום לי אפילו שב"ה אני במצב מיוחד בחודש מתקדם.
    וכשראיתי שכולן כבר ראו שיש נשים שעומדות ואף אחת לא מתכוננת לנסות להציע את מקומה, ראיתי שעל המדרגות יושבות שתי ילדות קטנות בגילאי 8-10.
    ושאלתי אם יש מצב שיתנו לי לעבור לבפנים, כנראה שבכל זאת זאת בעיה שלי שעליתי לאוטובוס מלא ורציתי לפחות לשבת עם כל השקיות במדרגה הכי נמוכה, לא נעים-אבל אין הרבה ברירות.
    ואז קמה אחותן הגדולה של היושבות שישבה על כסא ואומרת לי בלי בושה שעוד מעט אמורה לעלות בת דודה וזה שמור לה.
    על המדרגות!
    שאלתי אותה אם היא לא מתבישת, וכנראה שאז היא קצת התחילה להתביש, וחזרה לשבת יפה במקומה הנח,
    ואני בלי שהבנות הועילו בטובן לקום רגע כדי לאפשר מעבר, פילסתי את דרכי מעליהן בנס ללא נפילה והתישבתי על המדרגה הפנימית, שכל תחנה אני צריכה להעמד עם כל כובד משקלי...
    לא מדברת על זה שכל הדרך קיבלתי על הראש רגליים ונעליים של שתי החמודות שישבו על המדרגה מעלי והיו קצת עצבניות שמישהי נידחפה להן , ובמיוחד שראו שגם אחותן הגדולה לא ממש מעודדת את זה...

השאלה שלי מה אפשר לעשות?!?!
    במי הבעיה?
    למה כשאני הייתי בחורה לא היה מצב שאשה נשואה תעמוד ואני אשב???????????

אני בכלל לא מדברת על ההשפלה שסיפור כזה גורם לאשה.
    תאמינו לי שמבחינתי הבחורות שישבו בנח ובכיף יצאו בעיני מושפלות פי כמה, הבעיה שהן אפילו לא מודעות לזה........

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה