Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
לא יאומן.
הערב הגענו למספר העגול העוצמתי הזה.
300. כן. מאות הפעילים שעבדו על זה פשוט לא מאמינים לתוצאה המדהימה הזו בחסד השם.
300 חלקאים בארץ חתמו על כתב אמנה שהם שומרים שבת!

זה לא קרה מעצמו, ולא ביום אחד, אבל זה פשוט קרה.
מה שכעת דואגים זה שכל החקלאים האלו יקבלו תעודת עסק חקלאי שומר שבת,
ומרכיב חשוב נוסף שלא ייאמן - על כל קופסת קרטון שלהם הלוגו הזה יופיע!
לא צריך להרחיב איזה טלטלה זה הולך לעשות בכל השוק הסיטונאי, ברמה ארצית שלא תיאמן.
תחשבו - הדבר הראשון שרוכשים דתיים ירצו לראות, זה את הלוגו על הקרטון, ותעודת עסק שומר שבת בתוקף.

וודאי תשאלו מה אפשר לעזור - אז יש המון מה לעזור, גם בזה וגם בשאר הפעיליות שלאחרונה צוברות תאוצה בכל המישורים, תוכלו לקרוא עליהם בהודעות האחרות שלי,
אבל לגבי פרוייקט חלקאים שומרי שבת - נבקש את העידוד שלכם, לא לפעילים - אלא לחקלאים עצמם!
בבקשה נסחו מכתב הערכה עידוד ותמיכה לחקלאים, ושלחו למייל הרשמי של וועדת הרבנים לענייני השבת b63246324 שטרודל gmail נקודה com ומשם זה יעבור לכל החלקאים.

לכל שאלה בנושא זה - הגיבו כאן.
שלום
אני בחור ישיבה מוועד שישי (23) שמחפש ישיבת קיבוץ לזמן הבא (קיץ תשפ"ד) ואני לא מבין כלום בתחום אשמח אם יש כאן מישהו שיש לו מידע שיוכל לעזור לי בנושא זה.
אני צריך ישיבת קיבוץ של אזור 30-60 בחורים עם חברה מגובשת ואוירה טובה ללא משטר, וצוות "בראש" שאין לו דרישות מידיי גבוהות של תפקוד וכו' ומה שלא באמת בעיה אין לצוות בעיה עם זה (כמו רישיון וכו') (אני בא לשלול ישיבות מסוג בר חיים, שפירא וכו' שמבחינתי זה מידיי קשוח...)
אבל אני גם לא מעוניין בישיבה של ארסים / עובדים / נוער נושר וכו' אלה של בחורי ישיבה רגילים אבל בראש (מה שנקרא "שמור עם ראש פתוח") ושגם הבית מדרש מתפקד פחות או יותר...
קיבלתי הצעות לכמה ישיבות אשמח אם יש למישהו מידע עליהם / למד שם / מכיר מישהו מהצוות מהבחורים וכו'
וינקלר יבניאל
ירוחם
קטמון (של הגר"ד כהן, לא השני)
בית מאיר (במושב, לא בבני ברק)
בויאר בני ברק
יד בנימין (יש 2 ישיבות שם)
מיר שפיגל
אם יש למישהו הצעות נוספות אשמח לשמוע וכן אם אתם מכירים מישהו שמבין בתחום (עם ליוש כבר דיברתי)
קנינו מזגן מאחת החנויות המוכרות ביותר .
המזגן היה עבור חדר ממ"ד
אמרו לי ברכישה שהעלות של ההתקנה 750 ,
כאשר אנחנו משלמים
600 למתקין עצמו
ו 150 לחנות
כי החנות נותנת אחריות על ההתקנה.
כך לדברי הפקיד שממנו עשיתי את ההזמנה

השרות היה מצוין, והמתקין היה אפילו משלנו.
יום למחרת ההתקנה, שמנו לב שהחלון של הממד לא יכול להסגר
כי המתקין קדח את החור שבו עוברים כל הצינורות של המזגן בשטח שבו החלון אמור לעבור (בשעת ההתקנה היה פתוח ולא ניתן לסוגרו)
פניתי לחנות
מחודש תמוז
עד היום

שוב
ושוב
כמעט כל שבוע שבועיים
הפקידים עונים לי- רשמנו, יחזרו אליך
ואף אחד לא חוזר!!!
אחד מהם אמר לי-תתקשרי למתקין, התקשרתי אליו - הוא אומר- אני מקבל הוראות רק מהחנות. לא מלקוחות
היה אחד הנציגים שבקש שאני אצלם ואסריט את הבעיה
שלחתי לו את התיעוד של הבעיה
אמר לי- אם יהיה מתקין שיכל לסדר את זה בקלות ויסכים לעשות את זה
אני ישלח אותו
ואם לא- אז אין לנו מה לעשות.

וכעת,
אני מתחילה לחשוש כבר על סבב חדר מול אירן
וזה משאיר אותנו בעצם בלי ממ"ד מוגן..
עם משפחה שלמה, ללא מקלט זמין

חוץ מההפרעה שכל יום הילדים רוצים לסגור את החלון בשביל החושך ולא יכולים

אשמח לעצתכם
כי כבר התיאשתי לבקש מהם שוב ושוב
מה שווה אחריות כשאי אפשר לממש אותה בפועל??

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה