Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
משתף במקרה מקומם כדי שלא תפלו בזה גם אתם.

לפני זמן מה ביקשתי באתר של הוט מובייל לעבור לתוכנית מוזלת (דאטה ב-21.90 ש"ח). בסיום הפעולה נשלחה הודעה: "הבקשה נקלטה, השינוי יבוצע". כמו כל אדם סביר, סמכתי על ההודעה והמשכתי בשגרה.

בפועל, התוכנית לא שונתה והחיוב הגבוה המשיך לרדת. פניתי לשירות הלקוחות, כדי להבין למה לא עדכנו אותי שהפעולה נכשלה, הם העבירו אותי מאחד לשני, מרחו, לא ענו, ניתקו ולא חזרו. אחרי יומיים של רדיפה מצדי, התברר שבגלל שיש לי סים "רגיל" ולא "דאטה", המערכת לא ביצעה את השינוי (למרות שכתבה שיבוצע). בלי שום עדכון מצידם שנכשל/הסים לא תומך.

אבל השיא הגיע בתשובת הנציגה (מצורף צילום מסך): במקום להתנצל על התקלה או חוסר העדכון, היא טוענת: "זאת אחריות שלך בתור לקוח לדעת את זה... אתה יודע שאין לך את הסים המתאים".

בקיצור, בהוט מובייל הלקוח צריך להיות טכנאי סלולר שמבין בכל סוגי הסימים וחבילות התקשורת ולנחש מתי המערכת שלהם לא דוברת אמת, אחרת זו "אחריות שלו". ראו הוזהרתם.

חזרתי לרמי לוי תקשורת, באופן אישי חוויה מומלצת. חבל שעזבתי מלכתחילה.

image - 2026-01-27T112128.991.png
אני חושב שיש לי רעיון ממש טוב להיגמל מכל מיני דברים!

בעצם בכל מוצר יש כמה סוגים, יש את הכי טוב וגם יקר, ויש חיקויים לדוגמא יש כריות של תלמה שנע סביב ה27 - 30 ש"ח, ויש יותר זולים ב20 ש"ח ומטה,

מה שקרה לי הוא בהתחלה קניתי את הכריות של תלמה פעם אחר פעם כמה קופסאות, ופעם אחת קניתי סוג יותר זול (יש כמה סוגים) והטעם כמובן לא אותו דבר ופשוט לא יכולתי לאכול את זה, אבל מצד שני לא רציתי לקנות חדש (הטוב והיקר) כי יש לי כריות בבית וכך דחיתי את אכילת הכריות הזולות ביום - יומיים.

וכאן קרה מפנה דרמטי!!! פתאום אני מוצא את עצמי לאחר כחודש ואני אוחז שאני לא אוכל כריות! ממצב שהיה לי קשה להפסיק לאכול פשוט לא אכלתי ולא הרגשתי כבר כלל צורך לקנות גם את היקר!

הענין הוא שזה מיד אח"כ קרה לי גם עם הקורנפלקס! הייתי קונה של תלמה עד שקניתי פעם אחת יותר זול (לא אחזתי את הנ"ל וקניתי סתם כי רציתי לנסות את הזול), וקרה לי אותו דבר! ואני מוצא את עצמי לא אוכל ולא קונה קורנפלקס.

ואם חשבתי שזה נגמר אז לא, כי אותו דבר קרה לי עם דבר הרבה יותר דרמטי עם הקפה!, אני מאוד אוהב קפה והייתי שותה כמויות של קפה מתי שהזדמן לי, עד שיום אחד היה איזה מכירה אצלינו וקניתי שם חלב בטעם וניל, וקניתי כמות גדולה, ואני שותה ומרגיש לא כ"כ טוב עם הטעם (יש אוהבים ויש לא), וכמובן שא"א לשתות ככה קפה כמה פעמים ביום אלא אולי אחד - שתים, ומאידך לא רציתי לקנות חלב אחר כיש חבל על החלב שיש לי, וככה אני מוצא את עצמי בפעם השלישית מצליח להיגמל מדברים שהייתי רגיל אליהם.

(יש לציין שהדוגמא עם הקפה בשבילי הוא הכי מוצלח כי הכריות והקורנפלקס לא הייתי 'רגיל לאכול הרבה אלא היה שלב שהתחלתי לקנות את זה והמשכתי עד שקניתי את הזול והפסקתי, וכן עם הקורנפלקס, אבל הקפה הייתי שותה ממש הרבה והפסקתי).

ואולי יש כאן איזה רעיון או משהו כזה להיגמל מכל מיני דברים????????

כמובן שהוא לא שייך לדברים שאין יותר זול מהמוצר וכד' אבל ל'אוכל' הוא יכול להיות רעיון, דהרי לכל דבר יש חיקוי זול ופשוט פעם אחת קונים את היותר זול, אם מרגישים שאם לא יגמרו את המוצר הזול לא יקנו את היקר כי חבל על מה שקנו כבר, ופשוט אם אי אשר לאכול את היותר זול מפסיקים אוטומטי.

אולי זה יכול להיות רעיון גם לסיגריות אם שייך בזה יותר זול וגרוע.
  • 78
  • המחלקה להונאה בכשרות של הרבנות הראשית לישראל הטילה היום פצצה, כאשר חשפה כשל חמור בתהליך הניקור של בשר בקר קפוא המיובא מפרגוואי.

על פי הדיווח, בקרטונים רבים של המותג המוכר "סופר ביף" (Super Beef), המשווק על ידי חברת "עוף ירושלים", לא הוסרו שומנים אסורים ("חלב") כנדרש בהלכה הצרופה.
    הדרמה הופכת גדולה יותר כשמתברר שלא מדובר באירוע נקודתי. התקלה התגלתה בבשר שנשחט לאורך תקופה ארוכה: מחורף 2024 ועד חורף 2026. המשמעות המדאיגה: אלפי נתחי בשר כבר הגיעו למקררים הביתיים, לאולמות שמחות ולקצביות בכל רחבי הארץ.
    המוצרים שברשימה השחורה:
    • קשתית אסאדו בקר קפוא (פרימיום) - מותג "סופר ביף".
    • אסאדו עם עצם בקר (מוצר מעובד) - משווק ע"י "עוף ירושלים".
    ברבנות הראשית לא לוקחים סיכונים ומפרסמים קריאה נחרצת: "אין להשתמש בתוצרת זו ללא תיקון מידי של מנקר מוסמך". משגיחי הכשרות הונחו לסרוק את המלאים בדחיפות ולפעול להחזרת התוצרת למפעלים.
    ידע הציבור ויזהר גורמים ברבנות מציינים כי חברת "עוף ירושלים" משתפת פעולה באופן מלא למניעת המכשול, אך הציבור נקרא לבדוק את הברקודים שעל האריזות. במקרה של ספק, יש לפנות בדחיפות לסמכות הלכתית. "מדובר בחשש דאורייתא של אכילת חלב", אומרים גורמי כשרות, "זהו רגע שבו כל אחד חייב לבדוק את המקפיא שלו".

• 50c64420-fb7d-11f0-a61d-b1aadadc54c8__h1423_w1080.jpeg
    שלום,
    הגדול שלי בן 4 ילד חכם מעל הממוצע ,
    ילד עדין וכובש , חברותי ושמח. מביע רגשות ותקשורתי.
    בחודשים האחרונים אני שמה לב שהוא משתנה בסגנון השיח,
    השיח שלו נהיה אלים..
    אני אציין שמדובר בילד מאד מאד מדומיין,
    הוא מאד מושפע מסיפורי פרשת השבוע בחיידר,
    אני רואה שהוא נוטה יותר לכעוס, יש יותר התפרצויות,
    וזה גם לא נעים לאווירה בבית..
    בשביל להשיג את מה שרוצה הוא הרבה מאיים על אחותו: "אני יזרוק אותך לבור ואת תהיי עם כל הנחשים" (כמו את יוסף..) ועוד שלל דוגמאות אקטואליות לאותו שבוע... ועכשיו עם עשרת המכות בכלל יש שפע....
    או שאם מסרבים לבקשה שלו: אם לא תביאי לי אני ישבור.. אני ייקח לבד.. לא בא לי.. אמא חצופה.. אני לא יזמין אותך לחיידר שלי רק אֶת...😂

כל מה שניסיתי לא עובד!
    הגישה שלי היא יותר מאופקת, אני לא מאבדת שליטה.. אני אומרת לאמא אסור להגיד X Y Z... תבקש סליחה מ...
    במקרים מוגזמים להיכנס לחדר למחשבה ולהירגע

במקרים מסויימים אני שואלת אותו מה ירגיע אותך אולי חיבוק חזק? הוא אומר כן אבל אני לא הייתי שמח אז לא ביקשתי.. (חמוד..)

אני כבר לא יודעת מה נכון..
    יש הרבה התעסקות סביב זה בבית
    כך זה אצל כל הבתים בגיל הזה??

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה