Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני צריכה עזרה,
יש לנו קרובת משפחה לא חרדית שגרה לבד עם כלב באחד מערי המרכז
אין לה משפחה ואנחנו המשפחה היחידה שלה.
מה שקורה זה שהיא נהיית בת שישים והתכנון היה להרים מסיבה הכי מושקעת בשבילה עם כל המשפחה שלנו
היא מחכה לזה כבר שנה וזה חשוב לה ולנו במיוחד
אבל כמו שאמר ג'ון לנון - החיים זה מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
כרגע היא בבית ואני מאמינה שהיא לא מתחככת עם אנשים כמעט.
אני צריכה רעיות, הברקות, איך להפוך לה את היום הזה לחגיגי
המגבלות:
חצי מהמשפחה שלי בלי מחשב/מצלמת וידאו, כך שמסיבה בזום לא ממש רלוונטית.
היא גרה במקום שאין אף אחד קרוב ואין דרך להגיע לשם בזמנים האלו.

אז נגיד חשבתי להזמין לה איזה ארוחה טובה כן, ולשלוח מתנה
אבל באלי יותר מזה
אני לא רוצה שהיא תרגיש לבד ביום הזה

חשבתי לכתוב שיר ולתת לילדים לשיר, נסריט אותם או משהו אבל המח שלי יבש
יש פה למישהו אולי מילים לשיר בסגנון להשראה?
איזה עוד רעיונות אפשר?
יאללה עזרתכם....
 תגובה אחרונה 
היי,

יש מישהו שעדיין ער, מבין במחשבים ויכול להגיד לי האם המחיר שווה והמחשב טוב.
צריכה את המחשב עבור תלמידת סמינר במגמת הנדסאים. עבור תוכנות של הנדסאיות + אינטרטנט תוך כדי לחיפושים שיהיה מהיר.

מחיר המחשב עד הלילה בקבוצה מרוכזת לרכישה הוא 2920 שח .
האם אכן המחיר שווה ? והמחשב מספיק טוב?
בשביל i7 צריך להוסיף עוד 400 שח.
מה אומרים המבינים? אשמח לתשובה מהירה, צריכה לתת תשובה עוד היום..

המפרט:

מחשב נייד

יצרן HP

מערכת הפעלה Windows 10

משקל 1.77 ק"ג

סוג מעבד Intel Core i5

נפח זיכרון RAM 16 GB

מהירות מעבד 1800Mhz

דגם מעבד 10510U

דור מעבד דור 10

סוג הזכרון DDR4

כונן קשיח 512 GB

מהירות כונן קשיח SSD

כונן אופטי כולל

גודל מסך 15.6 אינטש

רזולוציית מסך 1920x1080

כרטיס מסך NVIDIA GeForce MX130‎

מצלמת רשת כולל

חיבורים RJ-45 , HDMI , USB

רשת אלחוטית כולל

מחשב נייד

יצרן HP

מערכת הפעלה Windows 10

משקל 1.77 ק"ג

סוג מעבד Intel Core i5

נפח זיכרון RAM 16 GB

מהירות מעבד 1800Mhz

דגם מעבד 10510U

דור מעבד דור 10

סוג הזכרון DDR4

כונן קשיח 512 GB

מהירות כונן קשיח SSD

כונן אופטי כולל

גודל מסך 15.6 אינטש

רזולוציית מסך 1920x1080

כרטיס מסך NVIDIA GeForce MX130‎

מצלמת רשת כולל

חיבורים RJ-45 , HDMI , USB

רשת אלחוטית כולל

מה את אומרת על i5 ולא i7 כדאי להוסיף עוד 400 ש"ח
  • 271

• האם המחיר הזה זול/יקר/סביר?

והאם הטרמפולינות האלו מספיק בטיחותיות?
    רציתי לקנות טרמפולינה עם רשת מסביב אבל אין לנו מספיק מקום לטרמפולנה ענקית
    האם זאת גם חוויתית מספיק? ובטיחותית?

אשמח לשמוע מנסיון

תודה!
    0 תגובות
    כעת בגלל הקורונה ילדים שעות בפלאפון שומעים את המורות והמלמדים, האם אין חשש של מחלות כמו סרטן ל"ע בגלל הקרינה?
    סידרתי להם רמקול כך שישמעו ממרחק של 2 מטר, אבל אני עדיין חושש כיון שמדובר בשימוש של כשעתיים לכל ילד ובשימוש יום יומי קבוע.
    ראיתי את המלצות משרד הבריאות
    כאן:
    מומלץ להקפיד במיוחד על כללי הזהירות באוכלוסיית הילדים שהינם באופן כללי, רגישים יותר לפיתוח סרטן בעקבות חשיפה לגורמים מסרטנים.
    מאחר שהשימוש בטלפונים סלולארים על-ידי ילדים התחיל מאוחר יותר משימוש המבוגרים, השפעות החשיפה לסלולרי באוכלוסיה זו טרם נבדקו. בהתחשב ברגישותם הבריאותית, בתוחלת החיים הגבוהה הצפויה באוכלוסיית הצעירים (הכרוכה קרוב לוודאי בצבירת חשיפה משמעותית ובמשך זמן ארוך לפיתוח תחלואה) ובסוגיות אתיות המעורבות בקבלת החלטות באוכלוסיית קטינים, מתחייבת זהירות יתר בקרבם. לפיכך, משרד הבריאות ממליץ להורים לצמצם במידת האפשר את חשיפת הילדים לטלפונים סלולריים, לשקול את גיל התחלת השימוש, לצמצם את מידת השימוש ובכל מקרה להקפיד על שימוש באוזניות (לא אלחוטיות) או רמקול בעת שימוש בסלולרי.

מה דעתכם?
    אני עושה עכשיו בדיקה על כל מיני ביטוחי רכב כדי להוזיל לי קצת את העלויות, ומצאתי באתר הזה https://www.clalbit.co.il/carinsurance/ משהו שנקרא "מסלול ירוק" שאני לא בטוח שהוא יותר זול, אבל נראה שהוא נותן הרבה יותר מבחינת הכיסוי שלו, שזה גם משמעותי מבחינתי. העניין הוא שהם כותבים שם שזה לנהגים עם עד תביעה אחת בשלוש השנים האחרונות, ואני לא בטוח אם אני עומד בזה - זה רלוונטי לכל תביעה או רק לתביעות על תאונה שהיא באשמתי? זאת אומרת, אם מישהו נכנס ברכב שלי בחניה ואני תבעתי את הביטוח, זה גם נחשב? וזה משהו שאפשר להתווכח איתם עליו או שאין סיכוי? ואיך הם בודקים את זה בכלל? זה לפי הרכב או הנהג? אם נגיד הרכב על שמי, אני יכול לעשות את הביטוח על שם אשתי שלה אין בכלל תביעות?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה