Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אשמח לתובנות, הבנות, ידיעות מכל מי שחווה את המצב ומבין את הסיטואציה.

עד תקופת הקורונה עבדתי במשך שנים רבות בחברה גדולה בתחום מאד ממוקד בנישה כלכלית.
עיקר הפעילות הייתה בחו''ל, וההתמקצעות שלנו הייתה מהיחידים בעולם [של החברה, לא שלי].

מיד בתחילת תקופת קורונה ההבנה הייתה שהתחום שלנו יספוג מכה אנושה לאורך זמן,
גם סגנון הפעילות, גם מעצר טיסות ועוד כמה פרטים עסקיים.
כחלק מהמהלך החברה שינתה גישה, ועברה לפעילות בתחומים אחרים, מבחינתי העבודה אינה פלטפורמה לפרנסה בלבד, אלא ביטוי לאהבה לתחום, ולכן החלטתי שלא להמשיך בפעילות החדשה, אלא לפנות לדרך עצמאית בתחום שבו עסקנו,
לקחתי נשימה ארוכה, ניהלתי מעט מאד פעילות עסקית, בתקווה שלאחר הקורונה אוכל לשוב לפעילות הישנה.

באותו הזמן על מנת לשמר לקוחות ולפתח את המידע שלי ושל אחרים, פתחתי ערוץ יוטיוב עם הרצאות בתחום,
[ברמה יחסית גבוהה, עריכה אצל עורכת ווידאו, צילום במערכת טובה מאד]
ואכן זה הצליח בס"ד לשמר לי קהל לקוחות שקיבל את המידע להתמודדות בתקופות מאתגרות מאותם הרצאות והדרכות.

נכון לעכשיו תקופת קורונה חלפה מן העולם ברוך השם, והפעילות העסקית שלי ממוקדת בתחום ספציפי קטן מאותו התחום,

ערוץ היוטיוב עדין פעיל, הרצאות עולות, הדרכות מועברות מידי פעם,
וכיום המטרה שונה,
היא פחות לתת מידע, אלא יותר לחבר אנשים לדרך העבודה שלי,
וכאן מגיע הספק -
מצד אחד המידע שם הוא שווה הון רב, ומי שרואה וצופה בו יכול לקבל המון מידע חינמי ולהשתמש בו,
ומצד שני, חברות קצת יותר גדולות מאשר פעיל עסקי בודד ירצו לפתח את הדברים ולמקד אותם על הפעילות שלהם,

בתוצאה - היו מספר פניות, חלקם עברו לחוזה עסקי רובם לא.
והשאלה האם הדרכה ווירטואלית מביאה לידי המשך, או נעצרת שם.
וזה שעד היום לא היו פניות רבות, כי התחום רק מתחיל להתעורר בתקופה זו.

מישהו התנסה בזה?
אשמח למידע על המידה, צבע [אם בצבע הרגיל של כל החברות..] וכו'
פשוט אני רוצה להזמין דיגיטלית....

(דרך אגב- זה קישור לגרביון הנ"ל באתר של שרייבר ויש שם את כל הגרביים של החברה הזאת במחיר מאד זול ועכשיו הם חידשו מלאי...)
ישנו סיפור מדהים ששמעתי בעבר כמה פעמים אבל אינני זוכר מי הוא היה אותו רב שאצלו התרחש המעשה,

והמעשה כך,

אברך כולל שמצבו היה דחוק מאוד חכך בדעתו האם כדי לצאת מהמצב הכלכלי הקשה שלו, הוא יצטרך לצאת לעבוד מעט בשעות הערב,

הוא ניגש להתייעץ עם מורו ורבו שענה לו בתקיפות שלא יעזוב את הכולל ולו לשעה אחת, אלא ימשיך ללמוד והקב"ה יעזור,

הזמן עובר והמצב לא משתפר, והוא שוב ניגש למו"ר ושואלו אולי שעה אחת בלילה אצא לעבוד וארוויח מעט, ובכך קצת ארגיע את המצב הלא פשוט,

והרב משיב אותו הדבר..

וכשראה שהמצב לא משתנה החליט מעצמו בלי לשאול את הרב, לצאת לעבוד שעה אחת בלילה,

והנה עובר תקופה ועדיין המצב לא הכי טוב, והוא מתחבט אולי להוסיף עוד שעה ביום של עבודה, והוא ניגש למו"ר ומספר לו שהוא עובד שעה ביום והאם להוסיף שעה נוספת?

עונה לו הרב המצב לא קל ואתה מחוייב לסגור את הגמרא ולצאת לעבוד יום שלם שכמובן אל תשכח לקבוע עיתים לתורה,

כמובן שהוא היה בהלם מוחלט.. ומיד שאל איך יכול להיות שבמשך תקופה ארוכה שעה אחת עבודה הרב לא הרשה לי, והנה כעת יום שלם אני צריך לעבוד?

ענה לו הרב כשהיית "רק" אברך בחרת לך מסלול של "מעל הטבע" וממילא במצב כזה הקב"ה זן ומכלכל אותך מעל הטבע,

אבל ברגע שיצאת לעבוד ולו שעה אחת בחרת לך את מסלול הטבע, ובטבע אין אפשרות להתקיים ללא עבודה וממילא אתה מחוייב לצאת לעבוד.

אשמח מאוד לדעת מיהו הרב שאיתו התרחש סיפור זה.
תודה מראש.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה