Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
כל תושבי ב"ב סובלים מפקקים נוראיים בשעות הבוקר ובשעות הצוהרים, אחר הצוהרים, סתם!!!
האם שמתם לב מאיפה מגיעים כל הרכבים האלה.
99% מהם זה נהגים תושבי ר"ג, ת"א, גבעתיים, גבעת שמואל, והסביבה, (אתם יכולים להסתכל לתוך הרכבים ולראות שזה לא תושבי ב"ב).
יהיו שיטענו מה אתה רוצה שהם יעשו? יסעו עד אלוף שדה? זה רחוק להם.
הם כמעט צודקים.
למה?
כי מה שלא כולם יודעים, שהביאו פתרון ורצו לעשות עוד יציאה לכביש 4, בסוף שכונת רמת עמידר שבר"ג איפה שגני ערמונים למי שמכיר, דבר שיקל עלינו ועל הנהגים.
אבל תושבי האזור שם הגישו חתימות מכל התושבים (יש שם גם כמה בעלי השפעה איפה שצריך) ואמרו שזה יפריע להם הרכבים שיגיעו לשם, האזור שם די שקט, ובסוף הצליחו וביטלו את התוכנית,
ובסוף עשו שם משהו מאוד חשוב
(השאלה למי) גינה לכלבים אולי הם עדיפים עלינו?
ומי סובל מזה אנחנו הבני ברקים, אולי הגיע הזמן לקום ולעשות משהו.
זה לא יכול להיות שלנסוע בבוקר לקחת את הילדים לגן בתוך העיר לוקח 40 דק' שבשעות נורמאליות לוקח 5 דק'.
אז יש לי חלום, אבל הוא לא מעשי, כל בוקר וצוהרים לחסום את כל הכניסות לעיר והכניסה רק לתושבי ב"ב, ולתת לנהגים להלחם כדי שיעשו עוד יציאה לכביש 4, אבל כמו שאמרנו זה לא מעשי.
אולי יש למישהו כאן פיתרון מעשי, לא יעלה על הדעת שהם יחיו בשקט (תושבי ר"ג) על חשבון הזמן והעצבים שלנו.
מצורף תמונה של המקום הקו הירוק זה גבול ב"ב, והעיגול האדום זה המקום שרצו לעשות יציאה נוספת.

FireShot Capture 021 - מפות _Google__ - www.google.com.png
    • נעול
    349
  • לזכרו של התנא האלוקי רבי מאיר בעל הנס שהיום חל יום פטירתו
    מצו"ב תפילה
    הריני מדליק/ה (או תורם לצדקה) לעילוי נשמתו של
    רבי מאיר בעל הנס נר/צדקה זו כדי שהקדוש ברוך הוא בזכות רבי מאיר בעל הנס (יפרט כל בקשה שהיא).
    אלקא דמאיר ענני, אלקא דמאיר ענני, אלקא דמאיר ענני.

אקרא לאלוקים עליון לקל גומר עלי. חנני ה' כי אליך אקרא כל היום. עזרנו אלוקי ישענו על דבר כבוד שמך והצילנו וכפר על חטאתינו למען שמך. עשה למען שמך, עשה למען ימינך, עשה למען תורתך, עשה למען קדושתך. יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך ה' צורי וגואלי.

לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה בדחילו ורחימו לייחד שם וכו' בשם כל ישראל. אלקא דמאיר ענני, אלקא דמאיר ענני, אלקא דמאיר ענני.
    הריני נותן לצדקה סך____ לשם נשמת אבותינו אבות העולם אברהם יצחק ויעקב, ולשם נשמת התנא רבי מאיר בעל הנס, יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו כשם ששמעת את תפלתם ועשית עמהם נסים ונפלאות גלויים ונסתרים, וכשם ששמעת את תפלת עבדך מאיר ועשית עמו נסים ונפלאות כן תהא נא שעת רחמים ועת רצון מלפניך לעשות עמדי (פלוני בן פלונית) נסים ונפלאות גלויים ונסתרים, ותשמע תפלת עבדך ביום הזה (כאן יפרט בקשתו המיוחדת) ותתן אותי ואת כל בני ביתי וכל עמך בית ישראל בכל מקום שהם לטובה ולברכה לישועה ולנחמה, לחן ולחסד ולרחמים, ותשלח רפואה שלימה לחולי עמך (ובפרט לחולה __________) ותזמין לנו פרנסתינו מידך המלאה הפתוחה הקדושה והרחבה, ותצילנו מכל צרה וצוקה, ותוציאנו מאפילה לאורה, וימלאו כל משאלות לבנו לטובה, מעתה ועד עולם אמן סלה.

זהירות: כך תזהו את השטר המזויף של 200 שקלים שכמעט ולא ניתן לגילוי​

בשבועות האחרונים מסתובב בשוק שטר חדש של 200 שקלים שסיבך עשרות בתי עסק ברחבי הארץ. מדובר בשטר מזויף, שכמעט לא ניתן לגלות כי הוא אינו אמיתי. "בבנק אמרו לי שלקוחות הונו אותי והשטר מזויף", מספר בעל חנות מבני ברק. "הפסדתי עשרות אלפי שקלים". זייפן חושף: "מוכרים כל שטר מזויף ב-50 שקל לאחד". כך תזהו את השטרות המזויפים​

בבני ברק למשל, הצליחו מתנדבי יחידת 'השומרים' לאתר כמה נערים מפתח תקווה ואימהות חד הוריות שרכשו מוצרים רבים בשטרות של 200 שקל מזויפים אבל מהסדרה הקודמת ולא החדשה. כמה נערים נעצרו לחקירה במשטרת מרחב דן. הם לא ידעו לספר מאיפה קיבלו או קנו את השטרות המזויפים שגרמו נזק של מאות אלפי שקלים לבעלי עסקים מקומיים.

השטר הבלתי ניתן לזיהוי טרם הגיע לידיהם של חוקרי משטרת ישראל. ההערכות הן שמאות אלפי שטרות של 200 שקל מהסדרה החדשה מופצים כיום ברחבי הארץ. למרות זאת באחרונה השטר המדובר הגיע לכמה מומחים לזיהוי שטרות מזויפים שאחד מהם הפיץ סרטון שבו חשף כיצד לזהות אותו וכך להימנע מהפסד כספי.

בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות ניתן לראות בבירור כיצד לגלות בבדיקה מעמיקה מאוד את הזיוף. בשטר המקורי יש כתב ברייל לעיוורים בשולי השטר, כך שאם מעבירים עליו את האצבע מרגישים את הפסים. בשטר המזויף רואים את הפסים אבל לא מרגישים אותם כי הם מצוירים.

בצד המרכזי של השטר, אם תהפכו אותו לצד השני, תגלו שלוש סימנים זוהרים הנראים כמו עיטורים בצבע כחול-טורקיז. אם תגרדו בציפורן בשטר המקורי הם לא יתקלפו. אם תגרדו בשטר המזויף הסימנים יתקלפו מיד.

"בהתחלה, כשזייפנו שטרות של 200 שקל כשהשטר רק יצא לשוק, היה קל מאוד לזהות שהוא מזויף", מגלה ר', זייפן שטרות מרמלה. "לקחו לנו כמה שבועות לגלות שהוא ברמה נמוכה. לפני קצת יותר משנה זייפנו שטר ברמה גבוהה מאוד שגם ברשתות המזון הקופאיות לא הצליחו לגלות שהוא מזויף אבל עכשיו זה הבום הרציני. זה שטר ברמת הזיוף הכי גבוהה. יש ביקוש מטורף לשטר הזה. אנחנו עובדים שישה אנשים במעבדה במשך 16 ולפעמים 20 שעות ביממה. אנחנו מוכרים כל שטר כזה מזויף 50 שקל לאחד. יש פה הרבה עבודה ברמת החומרים הכימיים והזיוף במכונות מיוחדות".

"בהתחלה הפצנו ביישובים חרדים כמו בני ברק, בשכונות חרדיות בירושלים כדי לראות אם הרוכשים מצליחים לקנות איתו", טוען ר'. "ראינו שהם קנו בגדים, נעליים, חליפות ופריטי דת באלפי שקלים אז המשכנו לייצר עוד ועוד וקרסנו מרוב פניות של אזרחים. אין ספק שהמצב הכלכלי גרם לאנשים רבים לקנות את השטרות המזויפים כי אין להם יכולת במשכורת שהם מקבלים לשרוד מבחינה כלכלית. הרי מה יקרה אם יגלו שיש להם שטר של 200 שקל מזויף? כלום. לא יענישו אותם כי לא הם זייפו את השטר".

ג', המתגורר ברחובות, הוא חבר באחד מארגוני הפשיעה הפועלים בשפלה ובמרכז הארץ ועבורו זו הכנסה צדדית. הוא נעזר במומחי שטרות ובעובדי הייטק שמסייעים לו להדפיס במחתרת את השטרות. "קניתי מאות שטרות של 200 שקל מהסוג החדש בטלגרם ועד עכשיו אף אחד לא עלה על זה שהם מזויפים", סיפר ג'. "בסופר השכונתי עשיתי כמה פעמים קניות והקופאיות בדקו עם הטוש המיוחד ולא גילו את הזיוף. באחד המקרים ירקן בשכונה שלי בדק עם פנס ולא זיהה שהוא מזויף. חסכתי לעצמי אלפי שקלים בחודש האחרון".

מנגד, בעל חנות גדולה בבני ברק סיפר כיצד נפגע מהצרכנים שמשתמשים בשטרות מזויפים. "כשהלכתי להפקיד את הכסף בבנק החזירו לי כמה מאות שטרות של 200 שקל מזויפים", הוא שחזר. "בבנק אמרו לי שלקוחות הונו אותי והשטר מזויף. ישב איתי פקיד בבנק והסביר לי איך לגלות את הזיופים. בלחץ העבודה לקראת חג הפסח ובעיצומו לא היה לי זמן לבדוק והפסדתי עשרות אלפי שקלים. גיליתי שעוד בעלי חנויות רבות בעיר נפלו בפח. עכשיו אני בודק כל שטר של 200 שקל ואם אני לא בטוח פשוט אני מסרב לקבל אותו".

במשטרת ישראל הצליחו בשנים האחרונות לעצור כמה עשרות עבריינים שעסקו בזיוף שטרות וחלקם נדונו לעונשי מאסר שבין שנה ועד שש וחצי שנים. הענישה הוחמרה מאוד בשנים האחרונות, ובמקביל בנק ישראל הגיש תביעות אזרחיות במיליוני שקלים נגד הזייפנים על הנזק שגרמו למשק הישראלי.

"אחד מצינורות החמצן של ארגוני הפשיעה זה זיוף שטרות", מסביר קצין במשטרה. "הם עשו מזה בשנים האחרונות רווח של מאות מיליוני שקלים. כל מעבדה שאנחנו סוגרים תוך יום נפתחות עשר אחרות בבתים פרטים, מחסנים באזורי תעשיה, מרתפים, מקלטים ועוד. הענישה אכן סייעה לצמצם מעט את התופעה אבל העבריינים מבינים שזה כסף קל מאוד וממשיכים".
    אתמול חוויתי מקרה מזעזע ביותר... בררר אני עדיין מצומררת
    יש שילעגו, יש שיצחקו ויש שיזדהו.

אנחנו גרים (כרגע) בשכונה ישנה, בעיר מעורבת,
    המנהג של השכונה זה... להאכיל חתולים!
    מוכר? יופי!

תכל'ס לקח לנו זמן להתרגל שבבניין יש חתולים, שאנחנו עולים הם יורדים במהירות
    ומבהילים את הילדים, אממה התרגלנו...

אתמול, אחרי 5 שנים שאני גרה פה,
    כמעט סיימתי לבשל לשבת, נשאר לסיים רק חמין,
    קיבלתי שיחת טלפון, הילדים במיטות, התיישבתי לי לנוח על הספה..
    במשך 10 דק' בערך...
    נזכרתי שאני צריכה לכבות את הגז, אני קמה לכיוון המטבח
    וצרחה נפלטת לי מהפה!!

על השיש, יושבת חתולה ומלקקת את השאריות של העוף שעל קרש החיתוך,
    בעוד אני צורחת ותוהה לעצמי מאיפה נכנסה...
    אני מגלה שהחלון במטבח פתוח (קומה שנייה, כן?)
    והיא... מסתכלת עליי, כאילו אני פלשתי לתחום שלה..
    לקח לי כמה שניות להבין שאני בבית עם הילדים,
    בעלי בתפילה, ואני (!!!) צריכה לגרש אותה...
    באותו הרגע בירכתי על כך שהבית עוד מבולגן
    והחפץ הראשון שהיה ברצפה לידי עף לכיוונה..

כמובן שלקח לי זמן לחזור לעצמי, וחשבתי לי, מי יודע אם זו באמת הפעם הראשונה?
    מי יודע מה קורה שאני לא בבית?
    אמנם החלונות תמיד סגורים, אבל בכל זאת..

שימו לב ותזהרו... חוויה לא נעימה בכלל!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה