Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מעניין אותי איך הייתם מתנהגים.
בשכונה שאני גרה יש אישה מעורערת בנפשה ידועה, שמפחידה עוברים ושבים, בעיקר ילדים אבל לא רק.
לדוגמא, נוהגת לעלות לאוטובוס, להתקרב בשקט למושב של מישהו (בדרך כלל זו מישהי)
ודופקת עם העקב בכל הכוח על הרצפה והנוסע קופץ בבהלה.
מי שגר בשכונה מסוימת בירושלים סביר שיודע למי אני מתכוונת..

בכל אופן לאחרונה הגדולה שלי, נערה בגילאי העשרה עלתה לאוטובוס והאישה עלתה תחנה אחריה.
כשהיא התקרבה למקום שהייתה בסוף האוטובוס, בתי אמרה בקול לסובבים אותה להיזהר,
האישה התקרבה אין לה מושג אם שמעה מה אמרה או לא,
והנחיתה לה שתי סטירות לחי מצלצלות. אחת בכל צד. כל האוטובוס היה בהלם מוחלט,
כמובן שמיד נוסעים באו ועזרו לה ולקחו את האישה למקום מרוחק וכו'
והיא הגיעה הביתה בוכייה, למרות שידעה שהיא לא בריאה בנפשה הייתה נסערת מאוד.

השאלה האם אין מה לעשות בנידון? ברור שהאישה מסכנה גדולה אבל גם אנחנו לא אמורים לסבול.
היו מקרים שנהגי אוטובוס שכמובן מכירים אותה ולא העלו אותה. היה מקרה שאני נוכחתי בו שרדפה אחרי אברך תמים...
אם זה אלא היה עצוב זה היה אפילו קצת מצחיק, אבל כאמור עכשיו שזה גולש לאלימות כזאת איך אתם הייתם נוהגים?
  • תודה
Reactions: שלחן עורך1 //
1 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה