Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
זה הסיפור הלא פשוט שלנו . (נערך לטובת הבנה טובה יותר בגיפיטי)
עורך דין אחד השיב שאין קייס והשני בודק כבר מס' ימים.

אשמח לדעת במידה ועורכי הדין לא ימצאו קייס גדול ושווה,
האם כדאי לפנות לבית משפט לתביעות קטנות. יש איזה סיכון כספי מצידנו,?
אנו לא רעבים ב''ה, רק מבקשים את הכסף הרב שנשפך לאחר המקרה הזה בחזרה
( עלות העקירה , ימי המחלה , וחוות דעת של מומחה ).

טיפול בעקירת שן בינה כלואה:
  1. לאחר העקירה סבלתי מכאבים ונפיחות חמורים, והתקשיתי לפתוח את הפה. פניתי למרפאה מספר פעמים בטלפון, ונמסר לי כי מצב זה “נורמלי”.
  2. עיכוב בקביעת תור -דחיית טיפול :
    לאחר יומיים , כשהמצב החמיר מאוד , קבעו לי תור רק למחרתיים במקום למחר, מה שהחריף את הכאבים והקושי. ואולי גם את משך זמן ההחלמה שארך שבוע וחצי להחלמה ראשונית שהוביל ישירות לאובדן כושר עבודה.
  3. טיפול לא מתאים:
    לאחר חודש - בוצעה סתימה בשן הסמוכה לעקירה, שהגבירה את הכאבים והפגיעה באזור ההחלמה והתפתחה דלקת נוספת.
  4. תכנון טיפולים עתידיים – אבחון שגוי והסיכון לפגיעה נוספת:
    כמו הסתימה למעלה, נקבע לי תור לחידוש שורש באזור שבו ההחלמה מהעקירה טרם הושלמה. המרפאה המליצה לבצע את הטיפול במהירות, כאשר פניתי למרפאה אחרת, נאמר לי שיש חובה להמתין כשלושה חודשים לפני שניתן לבצע טיפול באזור, וכי הכאבים שדיווחו לי בשן הסמוכה היו למעשה הקרנה מכאב העקירה. מה שנקרא אבחון שגוי.
  5. הפרת חובת תיעוד אמין:
    המרפאה שלחה לי שני תיעודים שונים של אותם טיפולים, מה שמעלה חשש להפרת חובת תיעוד אמין.
  • תודה
Reactions: קל זכות1 //
8 תגובות
  • וואו!
Reactions: פנטה1 //
1 תגובות
שלום לכם.
בסיום יום של הוראה, אני עובר לתפקיד המזכיר/קלדן/עיצובונים של החיידר.
הדוגמה האחרונה ששברה את גב הגמד הייתה, שאחד המלמדים רצה להפיק מעמד לכבוד אירוע.
באתי ליצור סמל מלכותי
נכנסים לתיקיית הסמלים הידוע לכל דרדק חרדי, ומפשפשים. מסתבר שבמכירה אקבל הרבה כסף על הפריטים המוזיאוניים. יפים אבל כבר משומשים עד דק.
חכמצ'יק שכמוני החליט לפנות למידג'ורני (בינה מלאכותית ליצירת תמונות).
לאחר שסוף סוף הצלחתי להשיג מחשב שגם ייכנס לאתר, וגם יסכים להציג את התמונות, לפני שהוא מציג אותן להודי המאשר של נטפרי, רק אז התחיל הסיפור:
בינה בינה, אנא יצרי לי סמל מלכותי, שתוכו יהיה ריק, או מלא בכיתוב מעמד כתר תורה.
בינה הבינה, והביאה את הסמלים המלכותיים שהיא מכירה, צלבים והנלווה.
לאחר משא ומתן אחד הסמלים כן התאים, אבל היה מלא ברקע שחור.
טוב, אחרי כמה סרטונים שגם אליהם צברתי קילומטראז', הרקע הוסר בהצלחה.
אבל עכשיו איך מגיעים לכיתוב בצבע זהה.
סירטון/ים/ים/ים ואחרי סיוט של להבין מתי כלי הטפטפת נכנס לפעולה (לא הבנתי, אבל איך שהוא האות נצבעה), ואיך גורמים לאות ולא למסגרת להיצבע (לא הבנתי אבל זה קרה בסוף). הסמל קם ונהיה, עכשיו רק צריך לשמור אותו, ו... אופס רק שניה, הרקע לבן, איך הופכים לשקוף?! מאיפה הופיעו עוד שתי סמלים בקובץ?! איך שומרים במקום הנכון.
יש סמל.
...
עכשיו שלט.
טוב. חרדי גאון יצר אתר לעיצוב שלטים בשניות. יש שם שלט נ-ה-ד-ר. אבל למעלה יש כיתוב מיותר.
צור קשר
פחחח...
טוב. מקוה שלא ישימו לב לכיתוב (דברי המלמד המזמין, לא שלי ח"ו).
תוך כדי, עבר שם המנהל, והמלמד הרחמן פונה אליו ואומר לו: אולי תשלם לו על קורס עיצוב קטן, היית חוסך לנו כמה שעות ימים וכו'.
המנהל המדהים שלי הסכים.
אני אלמד, הוא ישלם, וכל שנה ירד לי מהחוב סכום כסף במידה ואשאר ללמד בחיידר. (מובן?!)
וכאן אתם נכנסים לסיפור.

היכן משיגים קורס, קטן, שמתאים לעיצוב חפיף, כלומר לא לאחד שיעבוד בכך, אלא יזדקק לכך.
האמת היא מצידי ללמוד בהווארד, רק שיהיה מתאים לכיסו של המנהל.
קיצער: קורס קטן בכסף קטן.
יש לך רעיון?!

תודה
  • תודה
Reactions: rachelita1 //
9 תגובות
אהלן לכולם, לא מכיר את האתר יותר מדי אבל חבר המליץ לי לפנות לכאן, בתקווה למצוא כיוון.
רקע קצר:
אני בחור ישיבה (25) כמעט שלוש שנים. הגעתי לעולם הישיבות אחרי צבא, מבית דתי-לאומי קלאסי. לא הייתי "בראש" של ישיבה לפני הצבא, אבל התחזקתי מאוד במהלכו ואחריו, ומאז אני רוצה ודבק בלימוד תורה.
המסלול שעברתי:
התחלתי בישיבה של חוזרים בתשובה ("אש התלמוד", בערך שנה), והיה לי שם קושי חברתי גדול מאוד. עזבתי, שילבתי עבודה וכולל (חצי שנה), ומשם עברתי לישיבה נוספת של חוזרים בתשובה, בה אני נמצא עד היום. היה לי מאוד קשה ובאמת שעברתי מסירות נפש (התחלתי ללמוד שם סדר אחד והיום אני ישן שם ועושה שבתות).
הלימוד מצוין, אבל הראש לא מתחבר:
* בצד החיובי: התקדמתי המון בלימוד, ואני מאוד מחובר ללימוד תורה רציני, לדקדוק בהלכה, וזו הדרך שאני רוצה להקים בה בית. אני רוצה ללמוד כמה שיותר – אם לא כל היום, אז את רובו.
* בצד הקשה: אני לא מצליח למצוא חברים בראש שלי. אני בחור מאוד חברותי, שאוהב אנשים וצוחק, אבל אני מרגיש שהאווירה הכללית בישיבות האלה היא קיצונית עבורי – אנשים מנותקים לגמרי מהעולם החיצוני וזה יוצר חוסר איזון שאני מתקשה איתו.
בזהות שלי אני לא מחובר לעולם החרדי, לא אוהב את הקודים החברתיים, הלבוש והסגנון. אני לא לחוץ להתחתן אלא מעוניין להתקדם ברוגע, ואני יודע שלהקים בית לא יפתור בעיות כאלה. להיפך, אני חושש שתוך כמה חודשים אחרי החתונה אני יכול למצוא את עצמי במקום שבו אחשוב: "וואלה, למה נכנסתי לזה?" – כי הנישואין יכניסו אותי עמוק יותר לבוץ שאני לא מרגיש שייך אליו. אני מחפש להתחתן עם מישהי שתתאים ל'ראש' המאוזן שלי, אבל אני מבין גם שבמסגרת הנוכחית שלי זה אולי גם בלתי אפשרי.
הבקשה לעזרה:
אני נמצא בצומת דרכים. אני רוצה להישאר בעולם התורה ובהתקדמות הרוחנית, אבל אני לא רוצה לעשות את זה במחיר של אובדן עצמי, וחברתי.
אני מחפש המלצות על:
* ישיבה אפילו לא חרדית אבל עם אווירה חברתית מאוזנת, פתוחה, שתואמת יותר את הרקע שלי כבוגר צבא וראש בריא,
האם מישהו מכיר מסגרת כזו? כל רעיון או כיוון אחר יתקבל בברכה!
במלאי שנכנס אצלנו עכשיו של מחשבים ניידים ישנם מחשבים מאוד טובים אבל שלא שווים כלכלית למכירה מכיון והם ישנים ובוודאי לא לתת אחריות בדרך כלל מחשבים כאלו אני מוכר לסוכנים אחרים שהם מגלגלים הלאה הפעם במקום זה אני חושב לעשות איתם חסד ולהעביר אותם לאברכים (או לכל אחד אחר בפרט שרואה את עצמו נצרך לחסד הזה) במחיר נמוך מאוד ללא אחריות וללא כל התעסקות (מדובר באמת במחיר שבדרך כלל מוכרים לדילרים ואין כאן שום כוונה לעשות רווח עלות של דיסק קשיח זיכרון רם ומטען כבר מגיע למחיר הזה)
המחשבים נבדקים אצלי במעבדה ונמכרים כמחשבים תקניים גם מבחינת בטריה
את המחשבים ניתן לאסוף בבית וגן או ברחביה בירושלים בלבד אין אפשרות למשלוח
מדובר על מחשבים מדגם dell Latitude e7240 גודל 12.5 (קטן) מעבד I5 מדור 4 עם 8 גיגה רם ו250 גיגה אחסון במחיר של 500 ש"ח
המחשבים מגיעים עם וינדוס אופיס ותוכנות בסיסיות אין אפשרות לשנות (ניתן להוסיף ולשנות בתוספת תשלום אבל זה כבר לא שווה)
ניתן לכתוב כאן או בהודעות פרטיות או ליצור קשר ב 0559745344 (לא בשעות הערב)
אין אפשרות לשמור

1734876977310.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה