Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בתחרות די צמודה לקחה ההדרכה הזו...

אז קבלו:

צפה בקובץ המצורף 305223

ולמתכון וההדרכה:
חוצים חבילת גליליות עבות שמיועדות למילוי. כל גלילית חוצים לחצי בקו חיתוך אלכסוני. עובדים בזהירות כדי לא לשבור את הגלילית. חותכים בסכין חדה ולא משוננת.
בעדינות מסובים את הגלילית תוך כדי החיתוך כדי לא להפעיל לחץ בנקודה אחת כי אז הגלילית תישבר.
צפה בקובץ המצורף 305224

מכינים מראש קישוט עלי שוקולד.

ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן.
מורחים בעזרת ספטולה על ניר אפיה בעובי של כ-2 מ"מ.

צפה בקובץ המצורף 305226
ממיסים 50 גרם שוקולד לבן עם מעט שמן ומזלפים פסים מעל לשוקולד הכהה.

צפה בקובץ המצורף 305227
מחכים שהשוקולד יתחיל להתקשות אבל לא יהיה קשה ממש. השוקולד מוכן לעבודה כשהוא לא מבריק ואינו נדבק לאצבע אם נוגעים בו.
קורצים עלים בעזרת קורצן [אפשר כל צורה אחרת] קטן. מעבירים להקפאה להתקשות מוחלטת. אחרי שהשוקולד התקשה לחלוטין מחלצים את העלים. מניחים בכלי סוגר במקרר עד לשימוש.

צפה בקובץ המצורף 305228

לתחתיות שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

ממיסים שוקולד ושמן וממלאים בתבנית מדליונים כמעט עד לשפת השקע.
נועצים חצי גלילית במרכז כל מדליון כשהצד החתוך באלכסון כלפי מעלה.
מקפיאים ומחלצים מהתבנית.

צפה בקובץ המצורף 305230

צפה בקובץ המצורף 305232

צפה בקובץ המצורף 305233

המשך בהודעה הבאה....
שנה שעברה הלכתי לסלון פאות לרכוש פאה נתתי דעתי על שתי פאות אחת זולה שנמצאת מוכנה בחנות ואחת יקרה בהזמנה אישית.

התלבטתי אם ללכת על שתיהם או רק על אחת מהם . כדי לשמור ולהתחיל את הזמנה נתתי 1000 ש"ח על החשבון והתחייבתי לרכוש פאה או מההזמנה או מהמלאי. (ה1000 ש"ח ניתן לאחר לחץ מכירתי של הפאנית -לכן הייתי פזיזה)
ז"א שהפאנית הזמינה לי את הפאה על דעת שאני יכולה לקנות פאה אחרת מהמלאי (על דעת זה בלבד הסכמתי שתיקח לי מידות!). לאחר כמה ימים הודעתי להם שאני לא מעוניינת באף אחת מהפאות (הסיבה מצאתי פאה במחיר הזולה ובאיכות היקרה...) .

הפאנית בתגובה אמרה לי שהיא לא יכולה להחזיר לי את המקדמה גם בקיזוז אחוזים ניכרים. לאחר דין ודברים היא הסכימה לקזז לי את הסכום אם אני אקנה פאה נוספת תוך שנה(!) דבר שלא הולך לקרות. או אם אני אביא לה לקוחות משלי- גם זה תוך שנה (דבר שלא הצלחתי- על אף איכות הפאות כל מי שהבאתי לה ברחה בגלל לחץ שהופעל עליה) .

מה שקורה הולכת לעבור לי שנה ואני לא מעונינת לתת מתנות לפאניות לוחצות. הייתי רוצה לדעת מה חוקים במקרה הזה (דין הזמנה אישית וביטולה תוך ימים לאחר תחילת ההזמנה ועל דעת שלא בטוח שאני אקח את ההזמנה האישית) אשמח לתגובה של פאניות מה אתן עושות במקרה הזה ושל לקוחות שנתקלו בבעיה דומה.

תודה מראש למגיבות!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה