Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
לפני החגים צצה אצלינו נזילה רצינית בתקרת המטבח, הצינור של השכנים מעלינו התפוצץ. הדירה הייתה שייכת לקשישה (לא משלנו) שנפטרה שלשה שבועות קודם לכן. בני המשפחה שהו בדירה בשבעה ובשבתות שאחריה ואז התפוצץ הצינור (אולי בגלל כמות האנשים?).

פנינו לילדים והם אכן תיקנו את הצינור בעיכוב של יומיים, במהלך היומיים הוצפה התקרה במים וארונות מטבח חדשים נהרסו. המים חלחלו עד הקומה שתחתינו וגם שם יצרו נזק.

לדברי הילדים יש ביטוח על הדירה, הם דיברו עם הביטוח ושם אמרו להם שקודם כל יתקנו מאחר וזה היה ערב ראש השנה והביטוח לא יכול לשלוח באותו היום אינסטלטור ואחרי החג הם יגיעו להעריך נזק. הם אפילו קבעו תאריך אחרי שמחת תורה.

כעת הם אומרים לי שהביטוח אומר שמאחר והאמא נפטרה צריך תעודת פטירה והם לא יודעים מה יהיה אחר כך ומציעים לי להסתדר מולם.

השאלה היא האם יש סיכון שהביטוח לא ישלם כי האמא נפטרה? יש קשר בין ביטוח דירה לבעלות על הדירה? בנוסף, מה אורך הפרוצדורה? צריך גם צו ירושה? מדובר על שנה? חצי שנה? יש דרך לזרז דרך סוכן הביטוח?

הייתם מציעים לי להסתדר מולם על סכום נמוך (מהם אני לא יכול לדרוש לפרק את הארונות בצד הזה ולבדוק המ קורה מאחור, מקסימום להחליף את הדלתות שנהרסו ולצבוע את התקרה) או לחכות לביטוח?
  • תודה
Reactions: עלקא1 //
13 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה