Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
משהו לא ברור בכלל, בכלל...

ההדבקה כרגע לא ממש עולה בימים האחרונים
נשארת, אולי אפילו קצת יורדת.
מקדם ההדבקה נמוך יותר, גם מספר הנדבקים, (גם מספר הבדיקות...)
בכל מקרה, האיומים על סגר בסופ"ש וסגירת בתי הספר של החופש הגדול התנדפו להם עם הרוח, אבל לא רק הם.

ההחלטות על סגירת מסעדות, חדרי כושר, קניונים וכו' נעלמו תחת הלחץ הציבורי שנוצר,
גם מקומות בילוי פתוחים בתנאים מסויימים,
בקיצור - בינתיים מרגיש שכמעט הכל פתוח, ואם לא - יש מי שידאג ללחוץ במקומות הנכונים.

ובל נשכח את תמצית הזכות הדמוקרטית במדינה, ההפגנות המפוארות של הקבוצות השונות שמתרחשות כבר שבועיים,
בצפיפות, בלי שמירה על מרחק, כמעט בלי הגבלות, ואין פוצה פה ומצפצף---

וגם אין את העליה המטורפת בכמות הנדבקים כמו שניבאו שתהיה.

בראיון ברדיו נשאל פרופסור חגי לוין איך זה ייתכן, והשיב שזה מכיוון שההפגנות נעשות בחוץ, באוויר הפתוח, ושם אין כל כך הדבקה...

אז איך התחום היחיד כמעט שעדיין סגור ומוגבל בלי פרופורציה לתחומים האחרים הוא תחום השמחות?

איך חתונות

בחוץ!!!

עדיין מוגבלות ל20 איש???

ואף אחד לא אומר כלום, לא שומעים אפילו דין ודברים בנושא...

עוד פחות משבוע חוזרת עונת השמחות, ובינתיים בתנאים הנוכחיים.
על מה ולמה??

אפשרו לנו לקיים שמחות באוויר הפתוח, תוך הקפדה על שמירת מרחק ומסיכות, עם כמות אורחים שמתאימה לשטח האירוע!
שוב, באוויר הפתוח שם אין כל כך הדבקה!

חייבים שמישהו בעל השפעה ירים את הכפפה ויביא את הנושא הזה לדיון,
שיעורר קצת לחץ ציבורי גם בנושא הזה, שחשוב לנו!

ואם כבר, למי יש מספר של ישי כהן מכיכר השבת \ אבי מימרן \ כל אחד שיכול לעזור להביא את הנושא לשיח הציבורי ולהפעיל קצת לחץ?
נשמח מאוד לקבל!
שואלת שוב גם כאן - כי לא קבלתי תשובה:
אולי מישהו ידע לענות?
נכתב ע"י שביב זהב:
אדם שאומת שחולה קורונה. ממחקר שנבדק בכל העולם גילו כי אחרי 10 ימים ללא סימפטומים האדם אינו מדבק יותר. שוב, עשרה ימים לאחר שהסתיימו הסימפטומים.
או-
נכתב ע"י שביב זהב:
10 ימים מתחילת התסמינים ולכל הפחות 3 ימים ללא תסמינים
עשרה ימים מתחילת התסמינים, או עשרה ימים לאחר התסמינים?

ושאלה נוספת-
מה קורה אם התסמינים חוזרים- ללא חום?
למשל- חוש הריח חזר, ושוב נעלם. כאבי הראש גם חזרו...
האם עדיין מותר לצאת או שזה עלול להדביק? הרופא אומר שזה לא נחשב תסמינים, ויחד עם זאת - המליץ לא לשהות ליד אנשים מקבוצת הסיכון.
אם כך- איך אפשר לצאת? ומתי באמת לא מדבקים?
  • 186
  • לסרי לתושבי אשדוד: "אנחנו בדרך להיות עיר אדומה עם סגר חלקי או מלא" •
    לדבריראש העיר הדרומית, בסוף השבוע האחרון המגמה התהפכה, ונוספו מאז יום רביעי, 350 חולים חדשים. "המספר הזה משקף קצב הדבקה גבוה, והעיר בדרך להיות שוב, עיר אדומה עם חשש גדול, מפני הדרדרות לסגר חלקי או מלא בעיר"

ראש העיר אשדוד, יחיאל לסרי פרסם היום (שני) סרטון לתושבי העיר בו הוא קורא לתושבים להקפיד על הנחיות משרד הבריאות בעקבות עליה בתחלואה בעיר מסוף השבוע האחרון. בסירטון פונה לסרי לתושבי אשדוד ואומר: "אני מבקש להביא לידיעתכם את העובדה, שבימים האחרונים, ישנה עליה משמעותית בקצב התפשטות הנגיף באשדוד. וזה לא מחוייב המציאות".

לסרי מזכיר לתושבים שעד לא מזמן היו סגרים על חלקים מהעיר: "נכנסנו אמנם, לגל השני, כעיר אדומה, ואף היה צורך להטיל סגר על מספר רובעים בעיר. אבל במאמצים משותפים, הצלחנו להוריד את שיעורי ההדבקה, וכמעט להגיע להגדרה של עיר ירוקה". לדבריו: "למרבה הצער, בסוף השבוע האחרון המגמה התהפכה, ונוספו מאז יום רביעי, 350 חולים חדשים. זה המון".

"המספר הזה משקף קצב הדבקה גבוה, והעיר בדרך להיות שוב, עיר אדומה", הדגיש ראש העיר. "זה מעמיד אותנו במבחן, עם חשש גדול, מפני הדרדרות לסגר חלקי או מלא בעיר. עלינו להיות מודעים למצב. ולעשות מאמץ. כל אחת ואחד מאיתנו. למנוע את ההדרדרות. למנוע פגיעה בבריאות. למנוע סכנת חיים. ולמנוע פגיעה בשגרת החיים, בכלכלה ובפרנסה, של משפחות רבות באשדוד".

ראש העיר קורא לתושבים להקפיד על הנחיות משרד הבריאות: "אני מבקש שנתגייס כולנו לעצירת המגיפה בעיר. זה בידיים שלנו. עשינו זאת בעבר ובהצלחה. בהתנהגות נכונה והקפדה על עטיית מסיכה, הגיינה ומרחק, נוכל לעצור את התפשטות הנגיף בעיר שלנו אשדוד".

עוד ציין לסרי כי "על פי התוכנית של פרופ׳ פרופסור רוני גמזו, מסתמן, שהמדינה תעביר יותר אחריות ויותר סמכויות, לרשויות המקומיות, בשיטת הרמזור. כך, שעיר אדומה עם קצב הדבקה גבוה, תטופל על ידי הגבלות עד כדי סגר, בליווי של פיקוד העורף. ועיר ירוקה עם קצב הדבקה נמוך, תזכה לחופש פעולה יותר גדול, בניהול שגרת החיים בעיר".

"אנחנו כמובן רוצים להיות עיר ירוקה. ולא אדומה. ויש לנו את היכולת. עשינו זאת לאורך הגל הראשון, ובחודש האחרון אחרי שהעיר היתה כבר אדומה. אני מפציר בכם. בואו נשלב ידיים. ביחד. כל התושבים. בכל הרובעים. ללא יוצא מן הכלל. לעצור את ההתפרצות הנוכחית. לבלום את הקורונה באשדוד. כל מה שצריך הוא, רק אחריות אישית, והקפדה על הכללים. אני מאמין שנצליח. בעזרת השם", חתם ראש העיר.
    • תודה
    Reactions: אות באות1 //
    0 תגובות
    כותבת בכאב
    אחי עם אשתו וילדו
    טפסו על הקירות בבית
    וב"ה הוצאו למלון
    הם כל כך שמחו כי יש להם ילדים קטנים ממש והם כבר טיפסו על הקירות משעמום
    כל הרצון שלהם להתפנות היה מרחב להסתובב
    אמרו להם שמפנים אותם לחוף התמרים בעכו שם יש משטחי דשא מטורפים ולובי ענק
    תכלס הם הגיעו למקום אחר בכלל שנקרא חוף עכו
    אחי ממש לא מסוג המתלוננים אבל הוא התקשר אלי אתמול
    פשוט עובד עצות..
    הוא לא יודע איזה הכשר האוכל ,הבטיחו בד"ץ הכל ,תכלס הגישו שתיה מתוקה של בעלז
    הטונה הייתה של אגודת ישראל
    ובשבת בבוקר הגישו כבדים מגריים ממש אבל רותחים - לא היה לאף אחד מושג מי הניח על הפלטות בשבת בבוקר
    ולכן אף אחד לא נגע...
    מבחינת כמות האוכל והטיב ממש ממש בסדר
    הוא אומר שלא נעים להתלוננן אבל פשוט אין! אין! אין ! איפה להסתובב יש רחבה בחוץ עם שמש יוקדת ו2 חדרי אוכל
    1 נהפך לבית כנסת ובית מדרש ולכן האמהות עם הילדים לא יכולים להיות שם
    החדר אוכל השני המזגנים לא עובדים !!!
    והחום בעכו ידוע... הוא אומר לי שאנשים מסתובבים עם מצח מנוקד בזעה...
    אחי וכל השאר פשוט לא יכולים לדבר מרוב עצביים
    אין מזגנים!!!!! וגם איפה שיש הם בקושי רב מקררים
    ושהם פונים להנהלת המקום התשובה היחידיה היא כזו:
    הגעתם לבית חולים שדה לא למלון וגם בבית חולים שדה אין מזגנים!
    חייבת עזרה למי ניתן לפנות בבקשה בבקשה
    מי שיכול לעזור נשמח מאד מאד
    בס''ד

אני לא מאלה שחופרים יותר מידי על מעשים, מחשבות, תובנות.
    אבל חייבת עזרה בלמידת זכות על המקרה הבא:

סיפור אמיתי שסיפר ידיד שלנו: וכך הוא מספר כשעליתי אתמול לאוטובוס אמרתי לנהג כל הכבוד לכם הנהגים, אתם עובדים עבודה לא פשוטה בכלל בתקופה זו.
    עונה לי הנהג : אני רוצה לספר לך מה היה לי אתמול בלילה (יום ראשון 27/7/2020) עשיתי את קו 970 שיוצא אחרון מבני ברק לחיפה. כשהגעתי לתחנה אחרונה עמד שם אדם שרצה לנסוע לחיפה, אמרתי לו שאיני יכול לעלותו מכיון שיש באוטובוס מספר נוסעים כפי שקבע משרד הבריאות. מיד פנו אלי ועלי ציבור הנוסעים ,שאין אני יכול להשאיר כאן בשעה כה מאוחרת. הסברתי להם שאיני יכול. לאחר לחץ התקשרתי לסידור קווים של אגד, ואמרו לי אתה תעשה ראש קטן תעלה נוסעים כפי שהחוק מתיר. כאשר אמרתי שוב לנוסעים שבררתי ואסור לי שוב הפעילו עלי הנוסעים לחץ. ולא עמדתי בלחץ *והעליתי את הנוסע*.
    בדרך עוצר אותי שוטר ספר כמה נוסעים יש באוטובוס ומכיון שזה היה שלא על פי החוק קיבלתי קנס של 5000 ₪. האחראים עלי קיבלו מיד הודעה על כך שקיבלתי קנס ואמרו לי מכיון שלא שמעתי בקולנו גם אנחנו קונסים אותך ב6000 ₪. סה"כ 11,000 ₪.
    כאשר פניתי לשוטר והסברתי לו שלא רציתי והופעל עלי לחץ והשעה מאוחרת ואני מבקש שיוותר.
    עונה לי השוטר דע לך שאני הייתי מתעלם אך מכיוון שהמתלונן הוא אחד מנוסעי האוטובוס שהתקשר למשטרה איני יכול להתעלם.

מה??? קשה לי!!!
    אני מכירה את אותו אדם שעלה אחרון לאוטובוס.
    מבינה את הלחץ שהופעל על הנהג.
    מבינה את שיקול דעתו הסופית.
    ולא!!! לא!!! לא מצליחה להבין את המתקשר למשטרה.
    תעזרו לי?
    או שזה מיותר לטחון מים?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה