Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני בחור שגדל בבית דתי, והיום אני חרדי. חשוב לי לדעת מה המנהג הראוי:
מה הצפייה של בחורה חרדית בסוף פגישה ראשונה/שניה? ודאי צריך להתעניין איך היא חוזרת ולוודא שהיא מסודרת.
1. האם צריך גם ללוות אותה לתחנת אוטובוס שלה? ולהמתין? (ואולי היא לא רוצה שאנשים יראו אותה נפגשת...?)
2. לוודא שהיא מזמינה מונית וגם נכנסת אליה?
3. להכנס איתה למונית עד הבית (ולשלם עליה?) ומשם לקחת אוטובוס?

מישהו אמר לי 3, ואם כן אני לא מבין מה האינטרס של הבחורה לטרטר את הבחור שיסע יחד איתה, היא בוגרת לא ילדה... היה להם הרבה זמן לדבר כל מה שרצו.
גם אני רגיל שמונית זה פריווילגיה, זה יקר פי 10, אני משתמש באוטובוסים. אבל אם הבחור משלם עליה, בקצב הזה זה 140 שקלים לכל פגישה, איך הבחור לא יתרושש? אני נפגש בתדירות גבוהה... ואין לי הכנסה - כמו לרוב הבחורים. (30 לאוטובוס + 50 לשתיה וישיבה + 60 למונית של 15 דקות)
נשמע לכם הגיוני? (איך בחורות מרגישות בנוח לעשות ככה?)

חשוב לי לשמוע הרבה דעות מה ראוי\מקובל, השדכן כעס עלי שלא הכרתי את זה, ואמרתי שאעשה סקר ואבדוק מה דעת הקהל על זה.
תודה רבה לעונים.
טווווב אז הסיפור הולך ככה...
זה מוכר בכל משפחה נראה לי.
הבחור החתיך והרזה שהכרנו מאז ומתמיד,
הבחור שבשדוכים אף אחד לא נבהל כשביררו עליו אם הוא שמן... ואף אחד לא היה צריך למרוח ולחרטט שהוא נראה טוב והוא לא שמן ממש לא! רק אולי אולי קצת מלללא... ומיד להסתייג שחלילה לא ישתמע לא נכון הוא נראה מעולה ובכלל לא שמים לב וכו' וכו' כי ...פשוט לא, הוא ממש רזה אין פה מה לדון
ו...לא עברו כמה חודשים ובחור הלז בא בשע"ט בברית הנישואין וכמובן הצטייד בנדוניה הגונה הכוללת סרייה של חולצות ממיטב החברות המובילות כמובן בגיזרה המחמיאה וההולמת לו
ואוי, בקושי עברו כמה חודשים, בקושי הספיקה הנערה להנות ממלאכת הגיהוץ לחולצות הבוהקות של התלמיד חוכע'ם החדש שלה
ו..הופה התהליך התחיל אט אט החלל התחיל להתמלאות, הכפתורים החלו לחייך ואפי קצת לקרוץ לסביבה.
ואז הוא נזכר שאולי הוא קצת השמין ומבטיח לעצמו בשו שו שבע"ה בפעם הבאה שהוא יבקר ליד הקופת חולים הוא יקפוץ רגע לעבור דרך המשקל הדיגטלי שבפרוזדור, אבל זה לא ממש דחוף כי זה מקסימום 2 קילו או במקרה הגרוע 3 קילו
ואז כשה'איישת חיל' הצעירה מתחילה לקבל מחמאות מהשוויגער על האוכל הטעים ושכנראה הוא גם מגרה מאד...
נופלגם לה האסימון שהאברכון שלה מתחיל לקבל קרס אברכית עדינה... ו... ו....איך לא?! לא נעים אבל הצג בקופת חולים כמובן מבשר על 10 ק"ג נוספים שנוספו לגופו הצנום של האברך החדש...
ובכן, זה בערך מה שקרה גם איתי אני נשוי בקושי חצי שנה, בחיי לא ידעתי מה זה דיאטה לא חשבתי להתקרב למשל לקולה זירו או לכל המאכלים הלא מגרים האלו,(מחילה ממי שנפגע...) כי מה העניין זה לא רלוונטי עבורי ופתאום אני קולט שאני חייב לעשות משהו
במטותא, מה עושים??? איך עושים דיאטה קצרה!! מועילה!! וקלה!!! ???(מקווה שיש דבר כזה' פליז' אין לי כח לסבול)
נשמע לי מפחיד!
מישהוא יכול לעזור לי בדיאטה כזו?
בבקשה!!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה