Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
חברת הסקרים iPanel מחפשת משיבים חדשים בקרב המגזר הדתי חרדי בגילאי 40 ומעלה.
בסה"כ צריך להרשם לiPanel והם כבר שולחים את הסקרים למייל. על הסקרים מקבלים נקודות כפי המצויין בתחילת כל סקר, ואת הנקודות ניתן להמיר לתוי קניה. (אני הרווחתי מהם כבר יותר מ500 ש"ח).
אם תצטרף דרך הלינק הזה גם אני ארויח על הדרך...
יש כאן קישורים שפתוחים בנטפרי לדפי צביעה זה עזר לי לשרוד את החופש הגדול של הקיץ

http://www.coloring-book.info/coloring/

הילדות שלי צבעו מלא מנדלות והכינו תערוכה מרהיבה:

יוצאים לחופשת הקיץ במועד המקורי!
19/06/2020​
עובדות ועובדי הוראה יקרים,

בעקבות משבר הקורונה, בחודש אפריל חתמנו על הסכם קיבוצי ששמר על השכר המלא של כלל עובדי ההוראה ובכך מנענו קיצוץ שכר ב 50%, הוצאה לחל"ת ועבודה תחת תקנות שעת חירום.
נלחמנו על עיקרון השוויון בין כלל עובדי ההוראה והשגנו אותו!
לפיכך, בעקבות החלטת בית הדין הארצי ולאור ההסכם שנחתם בחודש אפריל, הלימודים בחטיבות הביניים יסתיימו ביום 20.6.20 (כ"ח סיון) ובגני הילדים ובתי הספר היסודיים ביום 30.6.20 (ח' תמוז תש"פ)
זה המקום לציין כי בית הדין פסק שוב כי רק הסתדרות המורים רשאית להנחות את מורי חטיבות הביניים כיצד לנהוג.
תודה על עבודתכם המסורה בתקופה המורכבת שאנו נמצאים בה, תודה על התמיכה הרבה שהענקתם לי לכל אורך המשבר.
עם סיום שנת הלימודים, אני מאחלת לכם ולבני ביתכם חופשה נעימה, שתדעו לנצל את הזמן למנוחה, התרעננות ובילויים.

בברכה,
יפה בן דויד, מזכ"לית
הסתדרות המורים

אני רוצה להזכיר לכן את התחרות המעניינת שהיתה פה, מטעם @אינספאייר .
הרבה מים זרמו בירדן מאז. (והעלו את הכנרת בעוד כמה סנטימטרים )
אולי שכחתן את התחרות (אין מצב!), אולי אתן מעלות אותה בתודעתכן מדי פעם,
אבל מה שבטוח ש @אינספאייר לא שכחו לרגע. הם הבטיחו פרסים - וקיימו בגדול.
הם הזכירו, ותקשרו וממש התחננו שאממש את הזכיה. (לקח לוועדה במשפחתית זמן להחליט איזו תמונה להדפיס)
והיום - קיבלנו את התמונה מודפסת, בקנבס ענק באיכות גבוהה.
מיותר לציין שתלינו מיד את התמונה במקום מכובד, ואנחנו נהנים להסתכל עליה כל רגע מחדש.

מחכים לתחרות הבאה:)

אני מצרפת קישור לתזכורת לאלו שאולי בטעות, במירוץ החיים, נשכחה מהן התחרות, ולו לרגע.
https://www.prog.co.il/threads/תחרות-אינספאייר-הזוכים.548080/#post-7660312
  • 336
  • ב"ה.

לאחרונה נודע לי ממקרה קרוב על הודעות sms (יתכן שיש גם במייל) שמגיעות אפילו מהמספר של הבנק. (מה שמונע מהאנשים לחשוד.)
    ומבקשים לעדכן את פרטי החשבון או משהו בסגנון ע"י לחיצה על הקישור (או ע"י כתיבת הפרטים האישיים למספר ממנו התקבלה ההודעה.).
    הקישור מוביל לאתר מזויף של הבנק. וע"י שממלאים את הפרטים ונכנסים לחשבון, ההאקר יכול להגיע לפרטי הכרטיס אשראי שלכם ולבצע רכישות וכו'. (בסיפור ששמעתי הכרטיס אשראי נחסם בס"ד ע"י שהפורץ ביצע תנועות חריגות.)
    הבנק כבר גילה את זה, והאתר המזויף כבר נחסם, אבל כדאי לדעת להבא.

להיזהר:
    א. כנכתב בעבר בכמה אשכולות כשמגיעה הודעה ממקור לא ידוע במייל או sms אין לפתוח אותה. וכ"ש שלא ללחוץ על קישורים או משהו בדומה.
    ב. גם שמגיעה הודעה ממקור ידוע לכאורה (בנק וכדומה). לנקוט במשנה זהירות ולא להיכנס לקישורים או לכתוב פרטים אישיים במענה להודעה (מספר כרטיס אשראי , תעודת זהות, סיסמא, כתובת מייל, קוד סודי וכו'). אפשר תמיד להיכנס ישירות לאתר הבנק (לוודא שיש סימון מאובטח (בדפדפן כרום) לצד כתובת האתר. כי יתכן שהאתר עצמו נפרץ.)

לא צריך להיכנס ללחץ או פאניקה ופרנויה אבל חשוב לפקוח עיניים ולהיזהר!
    בהצלחה.

באבטחת מידע, דִּיּוּג או פישינג (באנגלית: Phishing) הוא ניסיון לגניבת מידע רגיש על ידי התחזות ברשת האינטרנט.
    המידע עשוי להיות, בין היתר, שמות משתמש וסיסמאות או פרטים פיננסיים.
    פישינג מתבצע באמצעות התחזות לגורם לגיטימי המעוניין לקבל את המידע. לרוב שולח הגורם המתחזה הודעת מסר מיידי או דואר אלקטרוני בשם אתר אינטרנט מוכר, בה מתבקש המשתמש ללחוץ על קישור. לאחר לחיצה על הקישור מגיע המשתמש לאתר מזויף בו הוא מתבקש להכניס את הפרטים אותם מבקש המתחזה לגנוב.
    (ויקיפדיה)
    האשכול הזה הוא נספח לאשכול האב שלו. הוא לא נועד להפחיד אתכם, לא להדיר שינה מעיניכם ולא לגרום לכם לפחד מהצל של עצמכם. הוא נועד לעורר אתכם, להבין שהדברים האלו קיימים במציאות ולדעת איך, בפועל, זה קורה.
    (מצורף מקבץ קטן בלבד. למי שיש עוד להוסיף – בבקשה. הרווח של כולנו.)

אלו מכם שחוששים: בבקשה דלגו הלאה. אל תכניסו עצמכם לחרדות אם אתם לא מסוגלים לכך.
    אלו שמסוגלים לזה טכנית ונפשית, רוצים להיות מודעים, יודעים שהם מסוגלים להתמודד עם ההשלכות ולמנוע מעצמם חוויות קשות – האשכול הזה נועד עבורכם.
    מקווה שיהיה לעזר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה