Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מצורף קובץ החלטה של משרד התקשורת מיום 07/04/2020 בנושא חריגת יתר בדקות שיחה בתקופת הקורונה

ההסבר של ההחלטה הוא ככה
אם אני משלם 30 ש"ח לחברת התקשורת על קו הסלולר עבור 5000 דקות שיחה בחודש
ובהסכם כתוב שאני ישלם על כל דקת חריגה מעל ה5000 דקות 50 אגורות בנוסף ל30 ש"ח
אם אני אדבר עד 5059 דקות אני ישלם רק 59.5
(30 ש"ח על ה5000 דקות ועוד 50 אגורות על כל דקת שיחה שזה תוספת של 29.5 ש"ח 59 (דקות חריגה) כפול 50 אגורות סה"כ 29.5)
אבל אם חרגתי בסכום הדקות באופן שהייתי צריך לשלם על החריגה יותר מכפול מסכום הבסיס דהיינו יותר מ60 ש"ח
למשל אם דיברתי 6000 דקות אז אני לא משלם תוספת של 500 ש"ח עבור 1000 (דקות חריגה) כפול 50 אגורות שזה 500 ש"ח נוספים חוץ מה30 ש"ח
רק אני יחוייב בכפול מסכום החיוב המקורי שזה 30 ש"ח ואז אני ישלם 60 ש"ח בתוספת עמלה של 24.7 ש"ח סה"כ 84.7 ש"ח
(זה דוגמה בסיסית לפי חישוב קליל שתואם לחברת פרטנר שכל אחד יחשב כמה הוא ישלם בחברה שלו)
ולכן אם חרגתם מהתוכנית שלכם בסכום דקות ששוה יותר מהסכום הבסיסי אתם יכולים לדבר כאוות נפשכם עד סכום כפול מתוכנית הדקות הבסיסי שיש בתוכנית שלכם ותחוייבו באותו סכום לא משנה אם חרגתם ב1000 דקות או ב4500 דקות תמיד תשלמו את אותו סכום, פעמיים את הסכום הבסיסי + עמלה של 24.7
אז נכון ,
לפעמים יש לי דעות ,
לפעמים יש לי ביקורת
לפעמים אני תוהה
לפעמים אני שואלת,
לפעמים אני מקווה
לפעמים אני כאובה...

לפעמים אומרים עלינו
לפעמים מעלילים עלינו

אבל מספיק מעשה אחד שלנו
כדי להבין מי אנחנו!

עם יקר שלי !
גאה בכם!!
חסידים ,ליטאים
ספרדים ותימנים
למי משנה??
ברגעים גדולים כולנו יחד
מי יפיל עלינו פחד?

התרגשתי בימים האחרונים מכמה מעשים של הציבור שלנו והחלטתי שאני חייבת לשתף...

1. מעשה ציבורי

"זה עושה לי צמרמורות"
חולי קורונה חרדים נתנו תפילין לבעל המלון: "משה, תודה"

(צילום: באדיבות המצלם, ללא קרדיט)
מחווה מרגשת ויוצאת דופן נראתה במלון 'יערים', בו אוכלסו מאות חולי קורונה חרדים, אשר החליטו להוקיר טובה לבעל המלון, משה צוקרמן, והעניקו לו במתנה תפילין מהודרות • צפו במחווה (חרדים)
אבי רבינא | כ' באייר תש"פ 14.05.20 14:5

מאות חולי קורונה חרדים שהו בחודשיים האחרונים במלון 'יערים' הסמוך לירושלים, שם אושפזו כחלק מפינוי המוני של חולי קורונה למלוניות, בכדי למנוע הפצה של הנגיף.
לאחר שבועות ארוכים של שהות במלון, החליטו האורחים החרדים על מחווה יוצאת דופן לבעל המלון ורעייתו, כהכרת תודה על המסירות עבורם בעת השהות במקום.
האורחים אספו כסף וקנו לבעל המלון משה צוקרמן, שאינו חרדי, טלית ותפילין מהודרים ארוזים בנרתיק מפואר.

"זה מרגש אותי, ועושה לי צמרמורות", הגיב משה על המתנה, "אני אומר בשמי ובשם צוות המלון – זכינו".
האורחים בתגובה החלו לשיר לו "תחזיק חזק עלה קטן שלי", והוסיפו: "אנחנו אוהבים אותך, אתה איש יקר, תודה רבה על הכל".

2.במישור הפרטי.
אנחנו (יותר נכון בעלי) משכיר מחשבים ,מקרנים וציוד ...
בתקופת הקורונה הביקוש למחשבים הלך וגדל כך שקרה מצב שמשפחה שגמרה את השימוש במחשב העבירה את המחשב למשפחה אחרת שחיכתה בתור .
(מייד אחד אחרי השני בלי שהמחשב חזר אלינו באמצע)
אתמול הגיע אברך להחזיר מחשב ואמר לו:
"הנחנו את הכסף בתא של הכסף...."
מסתבר שהתיק הנ''ל עבר אצל 5 משפחות אחד שם צ'ק השני שם מזומן השלישי עוד צ'ק להצטבר שם סכום כסף...
בואו נאמר שלא התכוונו שזה יקרה;)
אבל תראו לי עוד עם אחד כזה בעולם!!!!!

הלוואי שהסיפורים הללו ,
שהם כחול אשר על שפת הים
יהיו לזכות הבחור
רפאל חיים מנחם מנדל בן לאה
אמן!
  • 1K
  • איך תהיו מעודכנים בטעויות מחיר ובמבצעים של חברות התעופה לפני כולם
    איך להיות מעודכנים בטעויות מחיר של חברות התעופה? איך לרכוש כרטיסים במחירים מצחיקים לפני שהם עולים? מה לעשות כשנתקלים במחירים זולים מידי? צייד הטיסות עושה לכם סדר

..........................................

עדיין לא ברור מתי השמיים שוב יפתחו לגמרי, מה שבטוח שזה יהיה בקרוב, אבל בהדרגה, וליעדים "נקיים" בלבד. כבר דווח על ניסיון הסכם טיסות ותיירות בין מדינות "נקיות" יחסית כגון יוון, קפריסין, אוסטריה,ברלין ועוד.

כשזה יחזור, ובגדול, עוד לא ברור מה יהיו מחירי כרטיסי הטיסה- יש טוענים שמחירי הטיסות יעלו גבוה ממה שהכרנו, שכן חברות התעופה ימכרו פחות כרטיסים משלל סיבות, כגון השארת המושב האמצעי ריק,ביצוע בדיקת קורונה לנוסעים, חיטוי מטוסים ועוד.

מאידך יש טוענים שמחירי הטיסות ירדו כיוון שחברות התעופה יעשו הכל כדי למכור כרטיסים. בכל אופן , התייר הישראלי וחובבי התעופה שבינינו בוודאי יחזרו לטייל. איך להיות מעודכנים במחירי הטיסות הזולות? במבצעים של חברות התעופה? בכרטיסי טיסה במחלקות יוקרה במחירים של מחלקת תיירים? בדיוק בשביל זה הוקמה " צייד הטיסות ". צייד הטיסות מחוברת למנועי החיפוש של האתרים הגדולים בארץ ובעולם, ומעודכנים מידי יום במבצעים של חברות תעופה, טעויות מחיר וכיוצא מכך. כשהמבצע מתחיל הוא עולה ל
    אתר צייד הטיסות. צייד הטיסות מציג תאריכי הטיסה,יעד ולינק להזמנת הטיסה באתר בו מופיעה הטיסה. אם תרצו להתעדכן ישירות לווטסאפ שלכם - צייד הטיסות מפעילה קבוצות ווטסאפ שקטות, בה נשלחים רק מבצעים וירידות מחיר של טיסות, או טעויות מחיר של חברות תעופה.

אם מצאתם טיסה זולה או מחיר הזוי- הכי חשוב זה פשוט להזמין אותו כמה שיותר מהר. המחירים עולים ברגע, חברות התעופה עוקבות אחר הכניסות לאתר שלהם, גם אם לא יזמינו את הטיסה הזולה - והרבה אנשים צפו בה,(וכמובן אם כן יזמינו) חברת התעופה מבינה מייד שטיסה זו מעניינת ומבוקשת - ומייד מעלה את המחיר. ניקח לדוגמא את הילולת רב מיילך מליזענסק. אם תזמינו בזמן- תמצאו טיסה זולה מאוד. חברות התעופה מבחינות בכך שאנשים מחפשים טיסות ליעד מסויים סביב תאריך מסויים, כמו בההילולא של רב מיילך מליזענסק, ומייד מבינה שהמחיר זול מידי-או מבינה שזהו תאריך מבוקש- ומעלה מייד את המחיר. שימו לב- אם המחיר עלה- הוא יכול גם לרדת. הכל פי ביקוש ועיצה. בכל אופן מה שמומלץ זה לרכוש את הטיסה מייד בקבלת ההתראה מ'צייד הטיסות'.

בצייד הטיסות , אין שום עמלות או דמי הזמנה. השירות הוא בחינם, ואפילו הזמנת הכרטיס מתבצעת באתרים של חברות התעופה והספקים השונים. צייד הטיסות נותנים את המידע לציבור,את המחירים הטובים ביותר, ומתוגמלים ע”י חברות התעופה. הלקוח תמיד יקבל את המחיר הזול ביותר.

עוד דבר שכדאי לדעת - אם מצאת כרטיס במחיר זול מידי או טעות מחיר- לעולם אל תתקשרו לחברת התעופה ותשאלו אותם שאלות- כי הם מייד יבינו שמדובר בטעות ויחליפו את המחיר באתר שלהם.

- כל מה שנשאר זה לחכות שהכל יחזור. טיסה נעימה!

אני רואה הרבה מודעות.
    יש כאלו שמעוצבות מעולה,
    יש כאלו שמעלים כדי להתייעץ ולקבל חוות דעת על העיצוב,
    ותכלס- התוכן של המודעה לא תמיד מצליח לשדר את המסר:(
    ואז משלמים על המודעה מקום לפרסום בעיתון,
    והתוצאות לא כפי שציפו ממודעה כזו מושקעת..

חשבתי לעשות הנחיה בזום, לבעלות עסקים שמפרסמות
    ולגרפיקאיות שרוצות להיכנס לראש של התוכן בצורה עמוקה.
    ולתת אותו במתנה!

אז קודם כל, אני צריכה לדעת האם יש התעניינות בנושא?
    (או שרק אני שמה לב לתכנים:))?

ואם אעשה, אתן הזדמנות לשלוח לי מודעות של העסק שלכן,
    או של לקוח, ואסביר בתוך הזום על אותה מודעה את הכיוון שאיתו צריך לבוא בתוכן.

במידה ותהיה התעניינות שתראה לי שזו מתנה שווה... אפרסם את היום ואת השעה.

בקבוצה אתייחס ל:
    איך בכלל יודעים מי קהל היעד
    איך כותבים לו
    מה לא לשכוח במודעה
    מה כן לשכוח (לא לכתוב את הכללללללללל)...
    אתייחס למודעות שתרצו חוות דעת עליהן בלי נדר.
    ועוד.

אז תעדכנו. להתראות.

אפשר להירשם כאן:
    https://forms.gle/E2bgqKCEmZ3H4HCFA
  • 548
  • לאחר הקורונה: עלייה חדה במספר הכשות הנחשים
    20:12 י״ט באייר תש״פ 13.05.2020
    44 מקרי הכשה דווחו מתחילת הקיץ, שבשנה שעברה המספר עמד על 23 מקרים. 39% מהאנשים שהוכשו הם פחות מגיל 18. ואיך מתנהגים במקרה של הכשה
    נחש צפעצילום: לוכד הנחשים ארבל לוי
    "השנה, עם העלייה בטמפרטורות, כשהנחשים התעוררו משנת החורף שלהם, השטח היה פנוי עבורם, שכן הציבור היה בבתים בשל נגיף הקורונה", מסביר דוראל ארזואן, פראמדיק במגן דוד אדום, לוכד נחשים מוסמך ומדריך מקצועי בתחום.
    44 בני אדם הוכשו בישראל מתחילת חודש מרץ ועד היום (רביעי). בתקופה המקבילה אשתקד, אירעו 23 מקרים של הכשות נחשים. מדובר בעלייה של 91%, כך עולה מנתוני מגן דוד אדום.
    מבין כלל המקרים שאירעו מתחילת חודש מרץ השנה, 2 מאלו שהוכשו טופלו ופונו על ידי צוותי מד"א כשמצבם קשה, 3 במצב בינוני ו-39 במצב קל.
    עוד עולה מנתוני מגן דוד אדום עולה כי 17 מכלל אלו שהוכשו (39%) הם קטינים מתחת לגיל 18, בהם 4 פעוטות מתחת לגיל 3 (9% מכלל המוכשים). 5 מאלו שהוכשו (11%) הם קשישים מעל גיל 65. 21 הוכשו במרכז הארץ ובאזור השרון, 19 בצפון הארץ ו-4 בדרום.
    "בתקופה זו של השנה גוברת פעילותם של נחשים ארסיים כגון הצפע הארץ ישראלי, ועל מנת להימנע מהכשות, ניתן לנקוט בפעילויות מנע כדי לצמצם את המפגש בין בני אדם ונחשים", מסביר פראמדיק מד"א דוראל ארזואן, "יש להימנע מהפיכת סלעים ואבנים, לנקוט משנה זהירות בזמן ישיבה על מדשאות וקרקע חשופה בטבע, ולא ללכת יחפים או בסנדלים במקומות אלה. בחצרות בתים, יש להקפיד על גיזום צמחייה ופינוי אשפה".
    "במקרים בהם אנשים נפגעים כשהם נמצאים בשטח הפתוח ולא בכתובת מסודרת, ישנה חשיבות גדולה לשימוש ביישומון מד"א שלי, המסייע לחובשים ולפראמדיקים במוקד 101 של מד"א ובאמבולנס לאתר את מיקומכם המדויק, מאפשר לשלוח תמונה של סימני ההכשה ושל הנחש מהשטח, ובכך נחסך זמן יקר", מסבירים במד"א.
    במקרה של הכשה יש לפעול בדרכים הבאות:
    · וודאו שאכן מדובר בהכשה וחפשו את סימניה
    · תמיד יש לחשוד כי מדובר בנחש ארסי
    · אל תתעכבו והזעיקו מיד את מד"א בטלפון החירום 101, או באמצעות יישומון "מד"א שלי"
    · הרחיקו את הנפגע מהשטח והעבירו אותו למקום בטוח
    · דאגו למנוחה מוחלטת של הנפגע ולהרגעתו, ומנעו תזוזה של האיבר המוכש
    · הסירו בגדים ותכשיטים מהאיבר המוכש
    · אם ניתן, צלמו בזהירות את הנחש, כדי לסייע בזיהוי ובטיפול. אחרת, נסו לשחזר את מראהו
    *אסור בשום אופן:*
    · אל תחתכו את מקום ההכשה
    · אל תמצצו את הארס
    · אל תניחו חסם עורקים
    · אל תקררו את מקום ההכשה
    · אל תתנו לנפגע מזון או שתייה
    · אל תרדפו אחרי הנחש
    • תודה
    Reactions: אמא5 ו-RACHY2 //
    0 תגובות
    • תודה
    Reactions: טינטין!1 //
    2 תגובות
    היסטוריה במשרד התחבורה. מהיום (יום ראשון) תלמידי הנהיגה מגישים בקשה ללימוד נהיגה ("הטופס הירוק"), באמצעות האינטרנט, וחוסכים ביורוקרטיה מיותרת והגעה למשרד הרישוי. זאת, בעקבות תקנה חדשה שנחתמה על ידי שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ'.

עד כה, תלמיד שביקש להתחיל בלימודי הנהיגה, נדרש להצטלם באחת מתחנות הצילום המופעלות על ידי משרד התחבורה, להנפיק את הטופס הירוק ולבצע בדיקת ראייה. לאחר מכן הוא נדרש למלא הצהרה רפואית ולהחתים רופא משפחה, ולהגיש את הטופס למשרד הרישוי כדי שיוכל לבצע את המבחן העיוני.

עם סיום ההליך, התלמיד נדרש להגיע עם הטופס הירוק לאחד מאתרי התיאוריה לביצוע מבחן עיוני, ולאחר מכן להגישו לבית הספר לנהיגה. במידה והטופס אבד או התבלה, נדרש התלמיד להתחיל את כל ההליך מההתחלה.

הטופס כולל את תמונת הנבחן, פרטיו האישיים, כשירות רפואית לנהיגה ואת תוצאות המבחנים העיוניים והמעשיים שבוצעו. הבדיקות הרפואיות והמבחן העיוני תקפים לתקופה של שלוש שנים. על פי התקנה, מבקש רישיון נהיגה ימלא את הבקשה לקבלת אישור ללימוד נהיגה באופן מקוון באתר משרד התחבורה וימלא הצהרת בריאות.

במידה והצהרת הבריאות תקינה, מגיש הבקשה נדרש להצטלם באחת מתחנות הצילום המאושרות על ידי רשות הרישוי, יבצע בדיקת ראייה באמצעות אופטומטריסט מוסמך, ולאחריה תוצאת הבדיקה תדווח באופן מקוון לרשות הרישוי. בסיום ההליך יקבל מבקש הרישיון מסרון המאשר לו לגשת לבחינה העיונית (תיאוריה)

הכניסה לאתר תתבצע באמצעות חשבון משתמש וקוד זיהוי אישי. בסיום כל שלב יישלחו לתלמיד עדכונים באמצעות SMS לטלפון הנייד. השירות החדש תקף לגבי תלמידי נהיגה חדשים וגם לנהגים המבקשים להוסיף דרגת רישיון לסוגי רכב נוספים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה