Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 330
  • 0 תגובות
    אני חושבת שאין פה כמעט אחד בפורום שהיה רוצה להרגיש טוב יותר, חזק יותר, ערני יותר וכו'...
    בפרט בתור אישה ואמא ועובדת אנחנו סוחטות את כוחותינו ולא דואגות למלא את המצברים כראוי ובסוף יש לזה מחיר...
    אבל -
    כשאני מחפשת פתרונות אצל כל מיני תזונאים או מטפלים אלטרנטיביים אני מקבלת תשובות הזויות ויש לאמר שכשהם מסבירים, גם די משכנעות, למה אסור לאכול כל דבר כמעט שאנחנו אוכלים...
    זה לא ריאלי וגם לא מה שמופיע במקורות תורניים (כדוגמת הרמב"ם) לגבי תזונה.
    אז ניסיתי לעשות שינויים שנראו לי נכונים:
    שייק פירות כל בוקר (עם צ'יה, זרעי פשתן וספירולינה)
    הגבלת קפה לפעם אחת ביום ובשאר הזמן "צ'יקו" (משקה דגנים)
    משתדלת לאכול 2 ביצים ביום עם פריכיות אורז
    בגדול לא מצליחה לאכול הרבה יותר מזה. ובגלל שלא ראיתי שיפור משמעותי -
    דיברתי בסוף השבוע עם מטפלת בתזונה בשילוב שלושת המימדים, מישהי ידועה ומומלצת,
    היא פסלה את כ-ל מה שכתבתי כאן למעלה חוץ מהביצים, הבנתי ממנה שגם אורז וירקות קפואים ועוד כל מיני שאני לא זוכרת לא טוב... וצריך לאכול הרבה בשר ועוף וביצים ודגים
    תדברו עם מישהו אחר הוא יביא לכם מחקרים למה בשר מסרטן
    שלא לדבר על שיטות השייקים שכ"כ נפוץ והיא טענה שלא טוב לאכול פירות טחונים ועוד כמה טענות

אני לא רוצה שזה יהפוך לפולמוס שכל אחד יצדד מה השיטה הנכונה לדעתו...

אני מציעה שכל אחד יעלה לפה רעיונות מאוזנים לתזונה בריאה ומחזקת שהיא ריאלית ויכולה להחזיק מעמד לאורך זמן

לי לדוגמא אמרו שכדאי לי לאכול חלבונים ושומנים, אבל חוץ מביצים, טונה , אבוקדו ואגוזים אני לא כ"כ יודעת איך ליישם את זה...

תודה ובהצלחה לכולנו...:)
    ראיתם?!
    https://www.prog.co.il/threads/שפע-של-קלישאות.496905/

אז ככה.
    מיד אחרי ההלם - או-אז כשהתברר לנו שבעזרת ה' נזכה להיות הורים לתאומים, וקצת אחרי שסיכמנו מי קם בלילה למי... הוחלט בצורה ברורה: עושים צילומי ניו-בורן!
    אצל מי?! היה די ברור. ליתר בטחון עשינו סיבוב נוסף (בתיקי העבודות כאן - כמובן), היו הרבה יפים, אבל בסוף חזרנו איך לא - ל @יעל אייזיקוביץ.
    התנאים היו לא פשוטים, ערב שבת חול המועד סוכות (!!), כשהסוכה מסתירה את כל האור של הסטודיו, והכל בוצע באור טבעי בסלון.... ממש דבר האבד, הם היו אוטוטו בני שבועיים+..

באיזשהו שלב התעייפנו שנינו, כשהוא נרגע, היא צורחת, וחוזר חלילה... אני רק חיכיתי לרגע בו יישלף ארון התרופות, זה שדואג להרדים את התינוקות, לכבות להם את העיניים, ולעשות בהם תמונות!
    אבל לא. הכל טבעי, ברוך, בעדינות ומקצועיות. האמת, לא חלמתי שכל הדברים הנהדרים בתיקי העבודות הם באמת "עבודת יד"...!!
    (גם זכורות לטוב הקפה והעוגיות שם בסוכה...)

כשהגענו לשלב הדפסת האלבום, התברר שאנו זוג אניני טעם במיוחד (אם לומר בעדינות), ואת כל ה"שגעונות" שלא הצלחנו להטמיע באלבום החתונה - החלטנו להעמיס על הצלמת...
    במקביל, התחלתי לרחם קצת יותר על הלקוחות שלי, ולא לראות כל נודניק כמטורף. כי מה שדרשנו וחפרנו היה באמת טו-מאצ'.
    אבל הסבלנות, פישששש!! בדיוק אותה האדיבות והסבלנות שהיו שם בצילומים.

התוצאה - מיותר לומר - יותר ממושלמת.
    אלפי תודות!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה