Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
האמת הייתי צריכה לאזור אומץ לכתוב את הדברים הבאים...
אני חושבת שאצל חלק מסוים של אנשים, גם כאלו שהם יראים ושלמים, ואולי באופן לא מודע, יש הרגשה פנימית שדווקא המצב הזה הוא נחמד...
יש יציאה מהשגרה, יש חדשות מעניינות כל יום, הרגשה חולמוייעדית כזאת...
יש ריגושים.
וריגושים זה משהו שאנשים מוכנים לעשות הרבה כדי לחוות אותם.
המינונים לא שווים אצל כולם, יש כאלו שגם יציאה לקניות לשבת מספקת להם את מנת הריגושים היומית לה הם זקוקים, ישנם כאלו שרק חופשה באלפים הצרפתיים למשך שבוע ימים "יעשה להם את זה"...
יש אנשים שמאבדים מאות אלפי דולרים בהימורים, הם יודעים שהסיכוי שלהם להרוויח הוא אפסי, ובכל זאת הם שבים ומהמרים. הריגוש הענק שזה עושה להם, שווה להם את ההפסד.הם פשוט מתמכרים לזה. לרבים מאיתנו אולי קשה להבין את זה, איך בן אדם נורמטיבי מסוגל לאבד את כל הונו בשביל ריגוש, אבל זה קיים.
כמובן, שאף אחד לא יצהיר בקול, ואפילו לא בלב פנימה, שהוא מקווה שהמצב יימשך. אנחנו לא שוטים. ברור שאם היינו יכולים ללחוץ על כפתור שייגרום למגיפה הנוראית הזו להיפסק באחת, היינו עושים את זה בלי לחשוב פעמיים. אך בדיעבד אנחנו גם יכולים להרגיש סוג של הנאה...
מתנצלת אם לחלק מכם נראה שאני פשוט כותבת שטויות.
בתחילה חשבתי שרק אני כזו. והרגשתי איומה. אבל מתחקור קטן שעשיתי לסביבתי הקרובה ראיתי שיש הזדהות אם הדבר הזה...
אולי זה נורא להרגיש את זה, אבל בכל אחד מאיתנו מסתתר בפנים ילד קטנטן וטיפש שרק רוצה חגיגות...
כתבתי את כל זה, כדי להגיע לדבר הבא:
אם אתם מזדהים עם הנאמר, ואפילו טיפטיפה, זה גורם לנו שהתפילות שלנו נאמרות לא בלב לגמרי לגמרי שלם... בפינה הילדותית שלנו, עמוק עמוק, אנחנו רוצים דווקא ההיפך...
וחבל. נורא חבל.
אני חושבת שאם מודעים לזה, ולא מתכחשים, אפשר להתעלות על זה ולומר לילדון הפנימי הזה: "די!! מספיק עם השטויות שלך! תפסיק לבלבל במוח!! לך לישון עד שנעיר אותך..."!!
אם יודעים על בעיה, זה חצי פיתרון. ככה נהוג לומר.
ניסיתי את זה על עצמי, ואז נוכחתי לראות שאכן כן. ברגע שאני מקשיבה לקול הפנימי הזה ואומרת לו ישירות שלא יעיז להפריע, התפילה, על כל פנים אצלי, היא הרבה יותר מעומק הלב. הילדה הקטנה בפנים לא מציקה לי, היא הבינה את מקומה, וסגרה את הפה.
בעת צרה כזו, אין לנו את הפריווילגיה להתפלל שלא מכל הלב. כי אי אפשר לדעת עד כמה נצליח לפעול בשמיים עם תפילה קצת יותר זכה, טיפה נקיה יותר.
אני כותבת את כל זה וקצת מסמיקה, אבל חשבתי שאם זה יעזור לאי מי להתפלל טוב יותר, וכמו שנוכחתי על עצמי, זה שווה את אי הנעימות... לא נורא, זה יעבור...
  • כועס
Reactions: AM9991 //
13 תגובות
מתווה החזרה ללימודים של משרד החינוך
גני הילדים יחולקו לשתי קבוצות, כל קבוצה תלמד בגן חצי מהשבוע. כיתות א' עד ג' יחולקו לקבוצות שילמדו בנפרד בימים ראשון עד חמישי.
,

כיתה
כיתה
צילום: iStock

ועדת השרים לענייני הטיפול בקורונה צפויה לדון מחר (ראשון) במתווה החזרה ללימודים שמציע שר החינוך רפי פרץ. התוכנית משלבת למידה פיזית ככל שניתן, בגיבוי מערכת הלמידה מרחוק.
על פי התוכנית גני הילדים יחולקו לשתי קבוצות של 15 ילדים בכל קבוצה. כל קבוצה תלמד פיזית בגן חצי מהשבוע, ובחצי הנותר בלמידה מרחוק. נבחנת האפשרות להפעלת צהרונים באותה המתכונת עד לשעה 16:00.
התוכנית המלאה של משרד החינוך
באשר לתלמידי כיתות א' עד ג', הכיתות יחולקו לשתי קבוצות של 15 ילדים בכל קבוצה. קבוצות הלימוד יחולקו בכל כיתות בית הספר ויקיימו למידה פיזית בבית הספר בימים ראשון עד חמישי. כדי למנוע מפגשים בין הקבוצות, ההפסקות יתקיימו בשעות שונות לכל קבוצה. גם לכיתות אלו נבחנת האפשרות להפעלת צהרונים באותה המתכונת עד לשעה 16:00. בתוכנית צויין כי לשם כך יחוייב תקציב ייחודי לטובת פיצול הצהרונים. תלמידי כיתות ד' עד י' צפויים להמשיך במתכונת הלמידה מרחוק הנוכחית.
תלמידי כיתות י"א וי"ב, ימשיכו במתכונת הלמידה מרחוק. מרתונים להכנה לבחינות הבגרות יתקיימו בקבוצות של עד עשרה תלמידים, באישור מיוחד ולפי סדר עדיפויות לנוער בסיכון, עולים חדשים ותלמידי חינוך מיוחד. כמו כן בחינות הבגרות יתקיימו בחודשים יוני עד יולי וייערכו בקבוצות של עד 15 תלמידים נוסף למשגיח בכל כיתה.
שלום לכם משתמשי פרוג היקרים!
רוצה את חוות דעתכם או עצתכם מנסיון אישי
לחוסר הוודאות המשווע בנושא בדיקות הקורונה
מה ניתן לעשות במצב שמשפחתי כבר משבוע לפני פסח בבידוד
עושים בדיקות, חלק חיובי חלק שלילי
הבית מתחלק לשניים
2 קומות נפרדות
3 שירותים
2 מקלחות.
מעולה!
כל יום מתקשרים מהקופה (מכבי) לבקש סיטורציה, וחום גוף.
לאחר שבועיים בידוד אנחנו כל כמה ימים מתקשרים כדי לבקש בדיקות חוזרות, חלק יוצאים חיובי וחלק שלילי
ואז מתחיל הסרט...
בהתחלה מד"א היו בענין ושולחים למעבדות מכבי, אחר כך חלק מהבדיקות נעלמות....אין תוצאות....אחר כך הסמכות עברה למכבי, והם עושים את הבדיקות, אחר כך מכבי החליטו שצריך לעשות 2 בדיקות בתוך 48 שעות, ששתיהן תצאנה שליליות, ואז לחופשי---
היום מתקשרים ממכבי - צריך שתי בדיקות שליליות בהפרש שלושה ימים, וצריך שהן יהיו לפחות 12 יום מהתוצאה החיובית האחרונה.
עד כאן זה היה בקיצור על קצה המזלג
מהסחרחורת היומית בה אנחנו חיים.
ב"ה כולם מרגישים טוב,
אבל לא יודעים מה לעשות?????
כמובן שעדיין לא יוצאים החוצה---
אבל איזה כללים אנחנו צריכים להיות כפופים?
שבעלי הכללים בעצמם משנים אותם יום יום.....
הבו עצה דחופה!!!!!!!!!!!!!!!
סבא של בעלי בן 90+ סיעודי, מתגורר בבית אבות.
מאז פורים שערי בית האבות סגורים, אין יוצא ואין בא למעט העובדים והמטפלים.
בשנה האחרונה הסבא במצב שאי אפשר לדבר איתו בטלפון אבל יודע כשנמצאים איתו.
עד לפרוץ הקורונה היה לו לפחות מבקר אחד מהמשפחה למשך כמה שעות בכל יום, ומפורים-כלום! כלום! כלום!
אנחנו לא מסוגלים לחשוב על זה, ממש דומעים וכואבים בשבילו. מה הוא חושב? לאן נעלמנו?......
אי אפשר לסביר לו מה זה קורונה... ואי אפשר לשוחח איתו בטלפון.
הערב הוא התאשפז בבית החולים עם דלקת ריאות ומחכים לתוצאת בדיקת קורונה
בביה"ח מאפשרים עבורו מלווה אחד,
באינסטינקנט ראשוני חשבנו שאנחנו טסים לביה"ח להיות איתו, אבל במחשבה שניה...................
ולא יודעים מה לחשוב
ומה נכון לעשות.
מכירים מקרים כאלו?
פתרונות???

מציינת בפחד- בבית האבות נפטרו השבוע 13 קשישים מקורונה ואחד המטפלים חולה גם כן

ובמאמר מוסגר- למען הסבים האהובים של כולנו בבקשה בבקשה בבקשה שמרו על הכללים! אל תסתובבו בלי מסכות! אל תצאו מהבית שלא לצורך!
כדי שהמגפה הנוראה והסבל הנוראי יעצרו!!
גילוי נאות: אני הורה ומורה.

בימים האחרונים אני שומע מכל עבר על הקושי הגדול שיש להורים עם כל הקוים של הילדים.
הבלגן שזה יוצר. הבלבול, חוסר התאום, חוסר ההבנה.
הכל נכון.
אני גם חווה את זה כהורה.
וגם כמורה.

אני שומע גם מעמיתיי המורים על הקשיים שלהם.
הם מנסים לעשות שיחות ועידה, והכל קורס.
או שהילדים נמצאים במקומות עם רעש.
או שאין קליטה.
המורים בעצמם מטופלים בדרך כלל בילדים, ותוך כדי הם אמורים גם להשאיר שיעורים, ולקיים שיחות ועידה.

בקיצור, יש פה סיוט ובלגן לשני הצדדים.

ברשותכם, אשתף אתכם במה שאני עושה כהורה וכמורה.
יש לי הרגשה שרבים הם אלו אשר יקבלו תועלת מהמידע הזה.

אתחיל כהורה.
כשהרב'ה של הבן שלי שלח אימייל עם כל התוכניות החדשות, טלפנתי אליו, ובכבוד רב ובדרך ארץ אמרתי לו שאינני מתכוון לשגע את הבן שלי להקשיב, ואינני מתכוון לשגע את אשתי שתשגע אותו, ואינני מתכוון לשגע את עצמי כדי שהוא יקשיב.
הוא יקשיב אם זה יסתדר לנו.
אם לא, אני אשמח לקבל כל ערב את החומר הנלמד, ואני או אשתי כבר נלמד איתו את זה באופן אישי.
עשיתי זאת משום שלדעתי הנזק שיש לילדי מהבלגן הזה, גדול יותר מהתועלת שאולי הוא יקבל מהשיחות ועידה והשיעורים המוקלטים.
אני מוכרח לציין שהרב'ה של בני קיבל את הדברים בהבנה לחלוטין.

נקודה חשובה להורים: אם אתם עושים זאת, תודיעו על כך לרב'ה/למורה בכבוד ובדרך ארץ. ח"ו להכנס בהם, או לקטר עליהם. אין מזה שום תועלת לבן שלכם, וד"ל.

אמשיך כמורה:
אני כרב'ה בכיתה ה' לא עושה שיחות ועידה המוניות, לא משאיר חמישה שיעורים ביום באורך של חצי שעה כל שיעור, לא דורש מההורים להשקיע כל כך הרבה ובגלל זה להשתגע בעצמם.
מה אני כן עושה?
אני משאיר שני שיעורים ביום של 10-15 דקות כל שיעור. כשרק שיעור אחד הוא שיעור חובה.
אני מעלה על הקו שלי (לא הקו של החיידר) ארבעה ילדים למשך עשר דקות ומשוחח איתם סתם על מה שקורה איתם, וגם מדבר קצת על השיעור בגמרא. כך אני מעלה את כל הכיתה לפי הסדר. מורה שיש לו בכיתה הרבה מאד ילדים, שיעשה את זה על פני יומיים.
אני שולח לאימייל של ההורים סיכומים קצת, שאלות חזרה וכד' לקראת סופ"ש.
אני עושה לילדים מבצעי שינון וחזרה על מה שהם כבר למדו בעבר. (זה לא דורש הרבה השקעה מההורים, כי הילדים כבר בענין).
ואני שולח להורים את ההספק שלי כדי שהם יוכלו בעצמם אם הם רוצים ללמוד איתם.

ואם יבוא אלי המנהל או המפקח, אבהיר את עמדתי היטב.
אם יקבל המפקח, טוב. ואם לא, אהנהן בראשי ואומר הן, אך בפועל לא אפעל אחרת מכפי שאני פועל, משום שאין ביכולתי ובמחשבתי לנהוג כפי הנחייתם.

אינני חושב שאני הורה מזניח, או מורה שרוצה לכייף.

אני חושב שאני פשוט אדם מציאותי.

אשמח לתגובות רציונליות. (אל תהפכו את האשכול לזירת התגוששות בבקשה)
למי שזוכר,
לפני כמה שבועות פרסמתי כמה אשכולות בהם הוכחתי שהמצב בישראל ב"ה טוב מאוד יחסית לשאר מדינות העולם.
וזאת מכיוון שבסיעתא דישמיא, הממשלה קבלה החלטה על הגבלות הרבה לפני שאר המדינות בעולם.

בהמשך, הפסקתי עם האשכולות הנ"ל, מכיוון שראיתי מול עיני כיצד בציבור החרדי המספרים הולכים וגדלים בקצב גבוה בהרבה מהציבור הכללי, והאמת, שממש נבהלתי.

היום, ב"ה, אחרי שרוב ככל הציבור החרדי נשמע לכללים, אני יכולה לבשר, שגם אצלינו, יש ירידה מבורכת.

עם זאת, בימים הקרובים, תשימו לב שרוב החולים החדשים הם חרדים!
לעומת הערים החילוניות, בהם כמעט ואין חולים.

אבל, העובדה הזו לא סותרת את הבשורה הטובה שיש כן ירידה בציבור החרדי, ולכן חשוב להמשיך להקפיד על ההוראות ע"מ שהירידה תמשיך.

איך זה יתכן?

ההסבר קצת מורכב, מנסה לפשט כמה שיותר.

ובכן: קודם כל הסבר תיאורטי.

כיצד עובדת פנדמיה?
פנדמיה עובדת בצורה כזו שכל חולה מדביק 2 חולים חדשים.
זה גורם לגרף לעלות בצורה מהירה, כל פעם הכפלה של פי 2.
1.PNG
ברגע שמתחילים עם הגבלות ועם הנחיות חדשות,
קצב ההדבקה אמור לרדת, וביחד עם החולים המחלימים, אמור להגיע לפי 0.5 עד להתאפסות המוחלטת:
2.PNG
כל זה יפה ונכון לציבור הכללי.

אבל, בציבור החרדי המשפחות הגרעיניות גדולות לפחות פי 2 מאשר בציבור הכללי. בנוסף, בציבור החרדי ההווי הקהילתי, גורם ליתר קרבה וליותר התקהלויות, ולכן בלתי נמנע, שעד להנחיות ועד להטלת הסגר, קצב ההכפלה בציבור החרדי, לעומת הציבור הכללי, יראה כך:
3.PNG

כלומר עד להטלת הסגר, הציבור החרדי באופן יחסי אמור להגיע למספרים גבוהים בלי פרופורציה לציבור הכללי.

עכשיו, מה קורה בהטלת הסגר?
נניח שבזכות הסגר הציבור החרדי ירד בדיוק באותם אחוזים כפי הציבור הכללי, פי 0.5, עדיין הגרף יראה כך:
4.PNG
כלומר, אחרי שהציבור החרדי הגיע לגבהים גבוהים כ"כ, גם אם הוא יגיע לקצב הדבקה זהה לזה של הציבור הכללי, יקח לו יותר זמן להגיע ל-0 חולים חדשים.
בגרף שלי, רואים 5 ימים בהם הציבור החילוני כבר הגיע ל-0, לעומת הציבור החרדי שעדיין יש אצלו חולים חדשים, למרות הירידה הניכרת.
במציאות, קצב ההכפלה הוא לא ליום, אלא לשבוע ברך. ולכן צפויים לנו אפילו שבועות בהם החולים החדשים יהיו רק חרדים, ואנחנו עדיין נהיה בירידה.

עכשיו אנחנו מגיעים לנקודה נוספת.
בציבור החרדי כמעט ולא יתכן שנגיע לקצב הכפלה בירידה, כמו בציבור הכללי.
כי המשפחות הגרעיניות נותרות גדולות לפחות פי 2 מאשר בציבור הכללי.
ולכן גם כשנהיה בסגר מלא, בעוצר, עדיין קצב הירידה יהיה איטי יותר.

כלומר בדרך הטבע, גרף הירידה של הציבור החרדי אמור להראות עוד יותר איטי, יותר בכיוון הזה:
5.PNG

מה שאומר, שיתכנו עד 12 מחזורי הכפלות יותר בציבור החרדי מאשר בציבור הכללי!
12 הכפלות בהם נראה 100% מהחולים- חולים חרדים.
כל זה בדרך הטבע גם כשכולם כולל כולם נשמעים לכללים!

זה לא אמור לדכא את רוחינו, אני פשוט רוצה להכין אתכם למה שהולך לקרות בימים הקרובים,
ועדיין לא אמור לגרום לנו להלקות את עצמינו.
  • 217
  • התחבורה הציבורית חוזרת לפעול בשעות הערב
    • 01.05.2020
    החל מיום שלישי ה-5 במאי התחבורה הציבורית תפעל אחרי השעה 20:00 בערב. הפעילות בקווים העירוניים תוגברה. בסופי שבוע לא תחודש בשלב זה הפעילות.

התחבורה הציבורית חוזרת לפעול בשעות הערב

התחבורה הציבורית מתגברת את השירות לציבור הנוסעים. כחלק מהנחיות הממשלה המאפשרות הגדלת מספר האנשים המורשים לצאת מהבית לעבודה. אישר שר התחבורה, חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ את המלצת הרשות הארצית לתחבורה ציבורית להחזיר לפעילות את התחבורה הציבורית אחרי השעה 20:00 בערב.
    החל מיום שלישי ה-5 במאי, תימשך פעילות התחבורה הציבורית לאחר השעה 20:00 בערב ובאופן רציף בכל ימות אמצע השבוע. מידי יום חמישי בשעות הלילה התחבורה הציבורית תפסיק את פעילותה. והיא תחודש בימי ראשון בשעה 5:00 בבוקר.
    בימים האחרונים תגברו הנסיעות ברחבי הארץ, כך שהקווים שהיו פעילים בשבועות האחרונים שבו לפעילות מלאה. חלק מהקווים הבינעירוניים חידשו את פעילותם. והפעילות העירונית חזרה לפעול באופן כמעט מלא, מלבד קווים מובהקים לבתי הספר, האוניברסיטאות ומקומות הבילוי.
    לאחר תגבור התחבורה הציבורית עלה מספר המשתמשים בתחבורה הציבורית בכ-20 אחוזים. אך הציבור עדיין מדיר רגליו מהתחבורה הציבורית ובימים אלו נספרו רק כ-12 אחוזים מנוסעי התחבורה הציבורית בהשוואה לימים שטרום משבר נגיף הקורונה.
    הרשות הארצית לתחבורה ציבורית פועלת בשיתוף מפעילי התחבורה הציבורית לשמור על בריאות הנוסעים והנהגים. הנוסעים נדרשים לעטות מסיכות במהלך הנסיעה. נוסע ללא מסיכה לא מורשה לעלות לאוטובוס.
    הנוסעים מתבקשים להימנע מנסיעה בתחבורה הציבורית אם הם סובלים מתסמיני הקורונה.
    מספר הנוסעים באוטובוסים הוגבל ל-20 נוסעים והנוסעים נדרשים לשמור על מרחק בין הנוסעים. השורה הראשונה מהנהג אסורה לישיבה.
    בכדי להפחית את המגע עם הנהגים. הנוסעים נדרשים להטעין את כרטיס הרב-קו לפני הנסיעה. באוטובוס לא מתאפשרת הטענה של כרטיס הרב-קו או תשלום במזומן.
    על פעילות קווי התחבורה ניתן להתעדכן באפליקציות. אתרי האינטרנט ובמוקד הטלפוני 8787*.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה