Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
שלום וברכה.
ב"ה וזכיתי ונושא החינוך קרוב לליבי עד מאוד..
מתוקף תפקידי בעבודתי כמנהלת וכאשת חינוך יוצא לי הרבה פעמים לנהל שיחות כאלו ואחרות על קשיים של ילדים מחדלים שקורים ומה ניתן לעשות לשיפור הדבר.
נפל לשולחני היום בדיוק נושא שכאב לי נורא!!
סיפרה לי האמא כך-
בגן של הבת שלה כל יום שישי יש ספריה לילדות גן חובה ומה פירוש ספריה?
ספריה הפשט הפשוט שביום שישי יחד עם התיקיה והדף קשר שהילדות מקבלות מקבלים גם ספר מהספריה בגן ועל הילדות להחזיר את הספר יחד עם התיקיה.. ילד שלא תחזיר לא תוכל לקבל ספר...
אוקיי עד כאן הכל ברור מקובל ומוכר..
רצו לאחרונה בהרבה גנים לשדרג את הספריות אז עשו נוהל חדש וחוויתי ספריה נגישה לילדות וביום שישי הגננת נותנת לבנות לקחת ספרים מהספריה ולקרוא בהנאה בתוך הגן ספרים למשך זמן מה ואז הילדות בוחרות ספר לקחת הביתה. הישיבה בחלק של הספריה עם ספרים בהנאה זהו טקס מיוחד ואהוב לילדות עד מאוד.
מה שהאמא ספרה שהבת שלה הביאה הביתה ספר ומשום מה לא הוחזר..הם בדיוק עברו דירה הבלגן חגג והענין הושכח והספר כמובן גם...מה שלא נשכח זה שהמתוקה לא יכולה לקחת ספר.
כך שבוע שבועיים..חודש חודשיים...
והילדה אפילו לא סיפרה לאמא..

והאמא מרוב מרוץ החיים לא זכרה.
ויהי היום מתקשרת לאמא חברה ממש לאחרונה לקראת סוף שנה ומספרת- שבדיוק עבדה ממלאת מקום בגן של החמודה שלה ורצתה להעיר את עיניה שתדע שכל יום שישי כבר כמה חודשים בזמן שהילדות נהנות מחווית הספריה לפני בחירת הספר השבועי הילדה המסכנה שלה יושבת על המקום שלה לבד. ומחכה בעבות שחברותיה יסיימו.. למה?כי אין לה ספר וזה הנוהל אם לא בוחרים את הספר ולא לוקחים אז גם לא נהנים עם כולם בספריה .
האמא קיבלה שוק ובא לספר לי בכאב לב מה לעשות והאם זה יכול להיות הגורם לקושי שיש לה לאחרונה עם הבת.
אוקיי זה הסיפור בפשטותו!!!
את היעוץ והטיפול נשיר ביני לבין ההורים והנוגעים בדבר.
אבל אליכם נשות חינוך יקרות גננות מורות רדו רדו רדו לנעליים של ילדכם.
גננת יקרה?
האם תוכלי להסביר לי למה הילדה המסכנה צריכה להיענש פעמיים.
לא מספיק שהיא לאלא מקבלת ספר??
למה שלא תלך לקרוא ספרים בהנאה.
בזמנו כשהייתי גננת השקעתי בעוד כמה ספרים אם הילדה לא הביאה ספר הייתי מביאה ספרומזכירה לה להביא את הספר מהבית ואם לא עוזר הרמתי טלפון לאמא וביקשתי לטובת הילדה לשלוח בחזרה .אבל כך?????להשאיר ילדה להתבייש??? לשבת לבד לבד?
ואחת הבעיות שהאמא בא לטפל אצלה על האדישות של הילדה על רגש שכבוי וכו וכו
זהו זה הסיפור.
ואנא!! גננות מורות צריך סדר בגן צריך משמעת אבל אנא אל תפספסו את העיקר את הנפש שלה.
בכלל אולי נתחיל להעניש את ההורים למה לא שומרים ומחזירים יפה הרבה פעמים כמה שהילדה אחראית הבית מבולגן ולילדה אין שליטה על הבלגן הביתי.
בכל אופן הנה הנושא והסיפור כמושהו לי לעיונכם!!
וגננות אתם מקסימות שימו רק
לב והשגחו על הילדות תטפחו את הנפש שלהם זג

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה