Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 331
  • אז בא נגיד שמתחילים לטפטף אותנו חזרה לשגרת קורונה.
    ככה לאט, אבל לא בטוח שבטוח.
    אז ניסיתי לחשוב על עשרת כללים בסיסיים (אולי קצת יותר) במיוחד כאלה שקיבלנו מליברטריאנים עם שכר ממוצע, שאף פעם לא מוכנים לשלם את המחיר שביקשת כשהגשת להם הצעת מחיר.
    אז בואו ננסה להתחיל אני סומך עליכם שתמשיכו כדעתכם הרחבה והמלומדת.

1. לעולם אל תסמוך על המדינה שתעזור לך בשעת צרה, היא לא. היא תמצא כבר למי לעזור. לאלו שמרויחים פחות ממך ולאלו שמרויחים יותר ממך. לך תמיד ימצא איזשהו סעיף שאצלך הכל בסדר.
    2. לאור האמור לעיל עם יציאתך לעצמאות, הפקד בקופת החסכון את הסכום שהנך מעוניין להרויח לשלושה חודשים. לך תדע מתי תהיה השבתה כללית. המדינה כאמור פחות בעניין להפקיד לך מזומן לחשבון.
    3. בנוסף הפקד גם את שכר העובדים לשלושה חודשים במידה והעסק דורש העסקת עובדים. אין סיבה שתישאר עם פה פתוח כשיתקוף אותך משבר לאומי. ליברטריאנים טוענים שאפשר לגבות את זה מהלקוח, בכל אופן המדינה היא לא בור עם כסף בלתי נגמר.
    4. איזה כיף הגיע הלקוח הראשון וחתם איתך על עסקה של שירות תמורת 23,400 שקל חדש, אל תשכח 3,400 הראשונים לא שלך בכלל, הם של המע"מ. ה-2,000 השניים הם של ביטוח לאומי. ה-2,000 השלישיים הם של מס הכנסה. ה-500 הרביעיים הם של הבנק (מה לא נתת 120 יום אשראי? זה מינימום) מה נשאר? תעשו חשבון רגע, מה עם צורכי משרד? מה עם הוצאות שוטפות? תזכור אותם? אתה הרי עצמאי חכם ולא טיפשון שמנסה לשרוד ולאלתר תוך כדי.
    5. ביטוח לאומי מהסעיף הקודם הוא לא ביטוח, הוא סתם עוד מס. איך אני יודע? לעולם לא נכנס ממנו כסף, רק יוצא. לא מאמינים לי? תשאלו כל עצמאי. המדינה היא מה שאתה משקיע בה, לא מה שהיא נותנת לך.
    6. בדיוק ביום שהחלטת להיות עצמאי, פשוט תפקיד עוד איזה 14 ימי מחלה לקופת חיסכון כלשהי, תתייג אותה בשם "קופת ימי מחלה" לך תדע אולי יום אחד תהיה חולה. לפחות מישהו ישלם לך משכורת... אם חלית וניצלת את הכסף תזכור למלא את הקופה. המדינה לא תיהיה שם למלא לך אותה שוב.
    7. באותו מעמד תפתח עוד קופה, "ימי חופשה" גם לשם תפקיד עוד איזה 14 יום לשנה. אתה עצמאי, תדאג לעצמך. אל תדאג הלקוח ישלם. מדינה? כבר דיברנו על זה.
    8. קרן השתלמות אתה זוכר? לא חובה בחוק כמו הפנסיה שאזכיר לך בסעיף הבא. אבל כמו שלשכיר יש, שיהיה גם לך. מה אתה דלפון עם שכר מינימום? אתה עצמאי! מליונר, יש לך כסף תשקיע אותו במה שחשוב! לא כל שכיר מקבל את זה, אבל אתה עצמאייייייייי. מבטיח לך שתצטרך את זה.
    9. פנסיה. אתם זוכרים את העשרים ומשהו אלף שקיבלתם? נשאר ממנו משהו? לא חשוב, תזכרו יש חובת פנסיה בחוק. עוד כמה מהכסף הזה שהרווחתם לא מעניין את אף אחד מה תכננתם לעשות איתו, קודם כל פנסיה. המדינה דואגת שיהיה לך פנסיה. תגיד לה תודה.
    10. אמנם כבר לא נשאר מי יודע כמה כסף מהלקוח הראשון, אבל תמיד יש את השני והשלישי. כי אם בחרתם לסגור את תיק העצמאי, לפחות שיהיה לכם דמי אבטלה. מה אף אחד במדינה לא מביא לכם? בטוח שהפקדתם לאיזה קופת חיסכון כבר בהתחלה. מה??? לא עשיתם את זה? לא יכול להיות! אתם עצמאיים! תוציאו מהבלטות תפסיקו להחביא! יאאאא שקרנים.

ואם אחרי כל זה, בכל זאת החלטתם להיות עצמאים. אשריכם. אני אוהב אותכם.

קרדיט
    @studio dv.d
    מכתב שנשלח היום לעוזרו של ליצמן על ידי ת"ח מבני ברק שאני מכיר, אני צינזרתי את השמות והטלפונים מטעמים מובנים
    ניתן לקבל אצלי את הפרטים ליצירת קשר עם כותב המכתב.
    נא לא לעשות ליצנות, אם לא יועיל לא יזיק, ומדובר כאן בהצלת נפשות!

לכבוד שר הבריאות הרב הזריז ומהיר במלאכתו ששמו הולך לפני ו
    הרב החסיד החשוב יעקב ליצמן שליט"א
    אנא אל תזלזל במה שאני כותב לך, כי הכל אמת!, ואנני מחפש כאן לא כבוד ולא כסף ולא כלום. רק לגלות לך
    תופעה מדהימה שמחובתכם כממונים ואחראיים על בריאותינו לבדוק ולטפל בז ה!!!. וכמובן עומד מאחורי זה
    הצלת נפשות, שאין למעלה מזה. והעלמת עין מהעובדות המובאות כאן דומה לשפיכות דמים ממש!! !
    שמי ------------ טל: ------------------ {אינני רופא. אני גר בבני ברק. מלמד בחידר,....'}
    הנני פונה אילך במכתב קצר וחם בו אני מתאר בפניך עובדות מוחשיות שראיתי במו עיני בקשר ליעילותו של עץ
    מרפא ידוע ששמו 'שרף עץ הלבונה ' במיגור תסמיני הקורונה מאנשים {תוך 24 עד 48 שעות} , ובניקוי הגוף
    מקורונה {להיות שלילי בבדיקה} תוך כשבוע וחצי .
    ובכן הכל התחיל כשבועיים לפני חג הפס ח בתחילת חדש ניסן.
    נודע לי על אשה מבית שמש בשם רבקה שרגל {טל': 0548538564} המתמחה קלינית בצמחי מרפא עם ניסיון
    של עשרות שנים שהית ה משתמשת בשרף עץ הלבונה לרפא תוך יום אחד שפעת , וירוסים וחידקים. ונודע לי
    שהיא נתנה את גרגירי השרף הזה למשפחת ------------ שנדבקו בקורונה והיו במצב קשה, הכולל חום ושיעול כבד.
    ולבעל היה גם סכרת נעורים [שהטלפון שלהם : ----------- ושל הבעל ----------------]. האשה שם היתה
    חלשה שבועיים אחרי לידה. ולא יאומן שאחרי יומיים שלקחו את גרגירי הלבונה – הבריאו לגמרי! בלי תסמינים
    כלל. וכעבור שבוע היו שלילי לקורונה . ההוראה היתה: לוקחים 8 גרגירים שזה כ 400 מיליגרם ארבע פעמים
    ביום! לועסים כמו מסטיק רבע שעה ובולעים .
    אחרי ששמעתי את זה , נסעתי לקחת ממנה) בחינם! ! (150 מנות של גרגירי לבונה כדי לחלק בבני ברק וגם
    לאחותי ואחיינית שלי [העובדת ב----------------] שהיו חיוביים לקורונה עם חום וכאבים בגרון וקושי נשימתי .
    לתדהמתי לא היה גבול כאשר אחותי ואחיינית שלי התקשרו תוך 24 שעות לספר שעברו להם כל התסמינים,
    הם מסוגלים לעמוד ולתפקד רגיל! [ושבוע וחצי אחרי זה קבלו כבר בפעם השנייה תשובה שלילית לקורונה] .
    עבדתי כמו מטורף, להתחיל לחלק לאנשים חולים את גרגירי הלבונה שהיו ברשותי.
    התחלתי במעגל המשפחתי הקרוב אלי: שכנים, מכרים, תושבים הסמוכים אלי ברחוב, ואף התקשרתי לכמה
    קווי טלפון שידעתי שיש שם מאזינים רבים, וספרתי על ההצלחה המופלאה בלקיחת גרגירי שרף הלבונה הנקרא
    בלעז בוסוויליה קריטי. לאחר שנגמר לי הגרגרים, אמרתי לאנשים שיחפשו בחנויות טבע ויקחו כמה פעמים ביום.
    התגובות שזרמו אלי, גרמו לי רעדה! מדובר בהצלחה של מאה אחוז - פשוטו כמשמעו!!! !
    שני השכנים שגרים מעלי[רחוב ----------] שהיו להם תסמינים מובהקים של קורונה וחלקם הובחנו כחיוביים:
    משפחת ----------, ומשפחת ------------, התרפאו מידית. אחד השכנים שנאבד לו חוש הטעם המשיך לקחת עוד כמה
    ימים וגם זה חזר לו. כל שכן המשיך להפיץ את ההצלחה הלאה. כתוצאה מזה הגיע אלי הרב ------------------ שגר
    בסמוך אלי ברחוב ---------------- - שאשתו אושפזה עם דלקת ראות ועם תסמיני קורונה, והוא מיד הביא לה את
    הלבונה, לאחר יומיים שחררו אותה מאשפוז לביתה. הוא התקשר אלי ואמר שאת הנס הרפואי הזה זוקף רק
    לזכות הלבונה, לא יאומן כי יסופר .
    באותו יום התקשר אלי זמר ידוע מבני ברק בשם אבי בן ישראל [טלפון: 0547580058] ובקש דחוף לבונה לו
    ולאשתו שהיא עם תסמינים קשים מאד, שוכבת במיטה בלא כח לזוז. הבאתי לו לבונה ובקשתי שאם רואה
    שיפור שיודיע לי ויפרסם את הנס! לאחר יומיים התקשר וסיפר לי בהתלהבות שהוא מקיים את הבטחתו, אשתו
    קמה לתחיה ממש וגם הוא החלים לגמרי. הוא דיבר על כך ברדיו קו ל-ברמה ומאז התרבו הפניות והבקשות
    ללבונה בקצב מסחרר... ופתחנו כארבעים מוקדים בארץ לחלוקת לבונה [הטלפונים והכתובות של כל המפיצים
    בארץ ניתן לשלוח לכם בכל רגע שתבקשו]. תוך יומיים קנינו כמות של כשבעים קילו לבונה [כאשר מנה המרפא
    לאדם אחד זה פחות מ 10 גרם].
    אשה אחת מבוגרת מבית אבות ויזניץ בני ברק חילקה למספר לא מבוטל של מבוגרים שהיו להם תסמינים ועוד
    לא פונו למלוניות כי עוד לא הגיעו להם תשובות מהבדיקות. וראה פלא פלאות המבוגרות שלקחו מהלבונה –
    חזרו אליה וספרו לה שהרבה יותר קל להם לנשום ותוך יום וחצי הרגישו שיפור אדיר במצבם .
    קיצרתי מאד בסיפור כי העיקר זה התכלס!!! תנו לנו רשות להכניס את זה לבתי אבות!! לבתי חולים!!!
    תבדקו את זה!!! אני לא רופא, אבל יש לי עובדות בשטח!! הכל חינם אין כסף!!! הלבונה עולה פרוטות!! !
    להוכחה על אמיתות דברי אני מצרף לכם במכתבי זה שמות של חולים מכל רחבי הארץ עם טלפונים שלהם
    שלקחו מהלבונה לפי ההוראות: 4 פעמים ביום 8 גרגירים קטנטנים כל פעם, ולועס בפה רבע שעה - ובולע!!
    האנשים הללו ראו שינוי ומהפך לאחר יום או מקסימום יומיים – נעלמו להם תסמיני הקורונה. ורבים מהם שהיו
    חיוביים, קבלו תשובה שלישית אחרי שבוע וחצי .
    אנא תתקשר ותברר, ותראה בעצמך את האמת הזועקת!! הנה השמות המספרים:
    ------------ – ---------------------------
    ---------------------- – ---------------------
    --------------------- – -------------------------
    ----------------------- – -----------------------
    משפחת ------------[החולה שם היה גם עם אסטמה] - -------------------
    ----------- – --------------------
    ------------------ [עם סכרת נעורים] - -----------------
    -------------------------- – ----------------------
    -------------------- [היה לו גם דלקות בגוף] - --------------------
    --------------------- – ------------------------
    ------------------- – --------------------
    ------------------- ומשפחתה [הבריאו לגמרי גם שלושת ילדיהם] – ----------------------
    -------------------- – --------------------
    ------------------------ [כולל 10 ילדיה שהובחנו חיובי והבריאו כליל במהירות] – -----------------------
    יש עוד הרבה טלפונים... וזה רק על קצה המזלג מי שחזר וסיפר מה עבר עליו וכיצד ניצל .
    החותם ועומד מאחורי המכתב
    -------------------. טלפון – --------------------------- כתובת מייל: -------
    ---
    -----------------
    קבלתי במייל ומעבירה כאן-

לגבי הלבונה המדוברת
    מצורף נקודות מכירה בכל הארץ
    זה ניתן חינם/עלות של כמה שקלים.
    מדובר בזן של לבונה שנקרא בלטינית בוסווליה קרטירי
    מטפל בתסמינים כגון חום
    שיעול ליחה שפעת קוצר נשימה ...
    היה הרבה שעזר להם ממש!

אזהרה!!!
    אנשים עם מחלות רקע שאכתוב כעת
    אסור להם לקחת את הלבונה
    המחלות הן
    חולי כבד
    חולי כליות
    חולי לב
    אין לקחת עם מדללי דם
    לא לנשים בהריון לא למושתלי איברים
    וכן למחלות אטואימוניות
    לבעלי לחץ דם גבוה וסכרת לקחת רק 2 גרגירים ולבדוק את ההשפעה ולעקוב .

ניתן להשיג את הלבונה:
    ירושלים
    תחכמוני 1 054-8484016
    מקור ברוך 050-4195255
    מאה שערים 052-7680399, 02-5821349
    רמות א 02-5715038
    רמת שלמה 02-5710619
    גבעת שאול 02-6513882
    בית וגן 058-3253975
    הרובע היהודי 02-9930391
    נווה יעקב 052-7639928
    סנהדריה 02-5826164
    הר נוף 02-6518341
    תל ציון - כוכב יעקב 053-316326
    סורוצקין 054-8440067
    שערי חסד 058-3261105

בני ברק
    קרית הרצוג 050-4123185
    ריינס- פ.השומר- 052-7657155
    אברהם בן דוד 053-3100170
    ליד צומת קוקה קולה 058-3200405
    ר' עקיבא-פינת רח' ירושלים 058-3200405
    קהילות יעקב 054-8459423
    ראשון לציון 03-9657276
    חולון 058-3275667
    רחובות 053-7288958, 052-6576998
    אלעד 058-7659875, 03-9834983
    03-9090418
    אלעד- רח' פנחס בן יאיר 054-8598589
    חדרה- 053-2734338
    נתניה 050-6881167
    בית שמש-
    רמה ב' 054-8427516, 052-7678912
    קריה- 02-9916294, 052-7121915
    רמה א' - 054-8421963, 054-8538564
    חפציבה- 058-3227245
    בן קיסמא 073-737328

מודיעין עילית
    שערי תשובה 12 052-7113529
    קצוה"ח 17 054-8424160
    רשבי 19 054-8405102
    חשמונאים 055-6775033

אשדוד 054-8438603
    ביתר
    052-7679151
    055-9934044
    קרית גת- 055-6791016
    אשקלון- 052-7661299
    תפרח- 052-7612965
    נתיבות- 050-4140667
    באר שבע- 052-4032040
    שדרות- 055-8833590
    גדרה- 055-6775033
    חיפה- 054-8466192
    רכסים- 054-8494536
    צפת- 04-6827143
    טבריה- 058-7750043
    עפולה- 053-53205352
    • תודה
    Reactions: rifki1 //
    16 תגובות
    עפ"י הנראה המסכות לא עומדות לעזוב אותנו כל כך מהר פתחתי אשכול זה כדי שנוכל להעזר איש ברעהו בנוגע למסכות

אילו סוגי מסכות הן הנוחות ביותר? (אני אישית מרגיש הכי בנוח עם מסכת בד)

אילו מסכות מותאמות יותר לילדים? (חשוב לדעת למקרה שיתחילו לימודים במתכונת כלשהיא וגם ליציאות חיוניות)

האם זה נכון שהמסכות עם הפילטר מסוכנות יותר בגלל שלחץ אויר משחרר את השסתום וחושף את המשתמש וסובביו?

האם אדם שיש לו קוצר נשימה אינו צריך ללכת עם מסכה גם אם אין לו אבחנה רפואית?

האם כאשר לא נמצאים בקרבת אנשים אחרים יש מקום להקל בכך?

מה בנוגע לשימוש חוזר במסכות חד פעמיות ע"י אותו אדם?

האם התחיל כבר ייצור מסכות מותאם מעמדית (רבני חסידי ליטאי וכו') ומיגדרית? (אצל הנשים זה בכלל יכול להיות סטרטאפ לעשות ליין אופנתי שיתאים עם הבגדים);)

ולסיום עצה טובה לכל הממושקפים שבינינו הסובלים מהצטברות אדים על העדשות בזמן חבישת מסכה
    הפיתרון הוא פשוט ומאוד יעיל, שימו לב, יש לחבוש את המסכה במעלה האף באופן שהגשר של המשקפיים (האפונים) יהיה מעבר לקצה המסכה האדים נעלמים מידית, כי כל היווצרותם היא מכך שיש חפיפה בין המסיכה לעדשות, בדוק ומנוסה.
    • תודה
    Reactions: שמחה לשמח1 //
    5 תגובות

יוזמה של שר הביטחון נפתלי בנט
    וקסברגר הצטרף בקופלה
    ואומרים שיש תמיכה של גדולי ישראל ליוזמה
    • כועס
    Reactions: משה מנחם1 //
    197 תגובות
    זוג נפטר ( מהקורונה) בתוך שלשה ימים, והשאיר 4 יתומים עגולים
    ביום רביעי השבוע= האשה
    בשבת- הבעל
    ישנו בן נוסף חולה בקורונה
    בתקופה האחרונה כולנו כואבים את המצב הנוראי של סגירת בתי כנסיות,
    ישנם אנשים שלא הפסידו תפילה במנין ולא לא פעם אחת - ותמיד בבית הכנסת.

האנשים הללו חשים צער גדול מפני הריחוק מבתי הכנסת, וההרגשה שהקב"ה לא רוצה אותנו בבתי הכנסיות.... היא הרגשה לא קלה.

אצלנו בשכונה הקימו קו שיעורים, ותושבי השכונה מרותקים לקו, מביאים שם דרשות לגברים, נשים, ילדים, וגם כאלו שמתאימים לכולם.

והבוקר העלו בקו שיעור מפי אחד מרבני השכונה, ובעלי אומר לי - את חייבת לשמוע.

מעתיקה מילה במילה [בסופילר] - בתקווה שאני לא טועה.
    מצוה לפרסם.

יום ראשון לתחילת זמן קיץ תש''פ, לכל תושבי השכונה היקרים,
    צער רב אוחז בלב כל אחד ואחד בשומעו את אשר מתרחש בקרב בניו אהוביו של הקב"ה, שנים רבות לא זכור לנו זמן של צער מתמשך כל כך, הרי גדולי ישראל וראשי הישיבות בכל דור ודור נזהרו שלא ליגע כלל וכלל בזמנים הקדושים של פתיחת הזמן, של השיעור כללי הראשון של תחילת הזמן, והנה היום בבוקר אנו מתחילים את הזמן לא בבית המדרש אלא בסלון ביתנו, לא מול הראש ישיבה והמשגיח אלא בחצר ביתנו מול העצים הקטנים שצומחים פרא.... [מדלגת]
    מדוע סגר לנו הקב"ה את בתי הכנסיות, הרי אין מקום אהוב לפני הקב"ה יותר מבתי הכנסיות.... כמו שאומרת הגמרא 'מיום שחרב בית המקדש אין לו להקב"ה אלא ארבע אמות של הלכה'.
    התשובה לכך מפתיעה, מרגשת, מרוממת, והיא כדי להציל אותנו ממוות.
    נשמע מופרך?
    הקשיבו בהקשה מלאה לדבריו של בעל הכלי יקר זכותו תגן עלינו אמן. בחומש דברים פרק כג, פסוק ו.
    אומרת התורה - ויהפוך ד' אלקיך לך את הקללה לברכה
    שואל הכלי יקר איך יכול להיות שהקללה תהפך בעצמה לברכה? ויותר קשה, שהרי אמרו רבותינו ז''ל במסכת סנהדרין דף קה עמוד ב, שכולם חזרו לקללה חוץ מבתי כנסיות, למה בתי כנסיות חזרו לברכה?
    התשובה לכך נפלאה מאד, בלעם רצה לקלל את עם ישראל שלא יהיו להם בתי כנסיות, ושלא תהיה מלכותם מושכת ועוד, והקב"ה לא משדד סתם מערכות הטבע, ובכל הקללות היה צריך הקב"ה לשדד מערכות הטבע, ולכן בזמן שעם ישראל חוטאים שהקב"ה לא משדד עבורם מערכות הטבע, הקללה חוזרת.
    אבל בתי כנסיות שלא פעילים זהו לטובת עם ישראל!!!!
    כי כאשר הקב"ה רוצה לכלות חמתו, אומר לנו הנביא באיכה בפרק ד פסוק יא, 'כלה ה' חמתו ויצת אש בציון', שזה טובה גדולה לעם ישראל, שהקב"ה מכלה חמתו בעצים ובאבנים ואנחנו נמלטנו, וכאשר אין לעם ישראל בתי כנסיות זה המצב שנקרא 'כלה חמתו בעצים ובאבנים'. ועל ידי סגירת בתי כנסיות תנצל נפשם של ישראל, ובמקום כלה חמתו חס ושלום בבני אדם, מכלה הקב"ה חמתו בעצים ובאבנים.
    ולכן אין זו קללה אלא ברכה.
    ובעת הזו, נתפלל כולנו לשוב ה' את שיבת ציון, ונזכה לכל הברכות שבתורה בקרוב ממש.
    עוצרת כאן.
    קיבלתי, העברתי
    חוברת קריאה עד הסוף!!!

תודה לא"ש הכותבת המוכשרת והמרגשת.....

בהתחלה נבהלתי
    מהטפיחות
    מהצעקות
    מהוויכוחים
    היה רעש
    בלאגן
    וחם
    לאט לאט נכנסתי לזה
    והתרגלתי
    לזוז ממקום למקום
    להתנייד בהיכל
    לספוג באהבה
    את הגמרא הכבדה שנוחתת עלי
    לתנודת הלומד על גבי
    האגרופים שנחבטים בי
    מתוך התרגשות והתלקחות בסברא
    אני רגיל לשמוע את הניגון המתוק
    את הזמזום התמידי שנספג בקירות
    התרגלתי.....

אני כבר חלק מההיכל!
    אבל עכשיו...
    למעלה מחודש ששמם פה
    שקט
    אין ניגון אהוב של גמרא
    אין "ריתחא דאורייתא"
    אין אברכים
    אין בחורים.....

הכל חשוך
    אפל
    וקר
    הצטברה עלי שכבת אבק
    שמעידה על השיממון....

בהתחלה חשבתי שזה חד פעמי
    אולי יצאו לבין הזמנים מוקדם?
    חיכיתי בכיליון עיניים לסוף בין הזמנים
    חולם בלילות
    על העיניים הנוצצות של הלומדים
    שומע את קולו חוצב הלהבות של ראש הישיבה
    מרגיש את הטעם של דפי הגמרא העתיקים
    אבל...
    לפי החשבון שלי נגמר בין הזמנים
    היום ר"ח אייר
    ועדיין, אף אחד לא בא.....
    אך לא איבדתי תקווה...
    אני בטוח שהם יחזרו!

והנה....
    פתאום שמעתי את המנעול נפתח
    ואת השרשרת הכבדה משתחררת
    הדלת נעה בכבדות על צירה
    הסתנוורתי מהאור
    הם באים!
    התרגשתי כל כך!
    איך חיכיתי לרגע הזה!

ואז.... מישהו נכנס
    אויש.....
    שמחה מוקדמת.....
    זה היה השרת
    שנשלח לבדוק שהכל כשורה
    שאין נזילה
    וששום ספר לא על הרצפה
    הוא עבר לידי
    וראה את שכבת האבק
    ואז הוא כתב עלי משהו
    לא הבנתי מה הכוונה?!
    אולי תוכלו להסביר לי.....
    הוא כתב-
    קורונה

כשאתם גומרים לקרוא תפתחו את הסרטון הזה (למחוק את הכוכביות):
    https://drive.google.com/open?id=1lI8ZKrLNSsI5Jd6Mv***1lGhAiDe3NmYRxn

קורונה.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה