Title

בריאות ורפואה

שאלות • מידע • בירורים • והתייעצויות בענייני רפואה
- אין לסמוך על המידע המתפרסם כאן כמידע רפואי מוסמך -
אשמח לעזרתכם:
ביקרנו בטרם בביתר עילית במוצש האחרון, עם הילדה בת כשנתיים, עם חום, לאחר המתנה ארוכה, הרופא בדק ואמר שיש לה דלקת אוזניים בשתי האזניים. ונתן מרשם לאנטיביוטיקה וטיפות.
ושם הוא נתן לה מזרק של אנטיביוטיקה לא מזוהה, ולא איפשר לנו לראות את הבקבוק מה זה ומה התאריך.
הילדה פיתחה פריחה, הלכנו איתה היום (ד) לרופא ילדים בקופ"ח, הוא בדק טוב ואמר שאין לה כלום, הכל נקי, זה סתם וירוס, ורוב הסיכויים שגם לא היה לה כלום.
הילדה קיבלה טיפות ואנטיביוטיקה במשך 4 ימים לחינם! (זה בטח מזיק?!, וקניית התרופות לחינם, הלחץ הנפשי, הדאגה, וכו).

בפעם נוספת שהיינו באותו מקום הריצו אותנו לבית חולים על חום של וירוס.

לאחי עשו שם גבס לשבר ביד שגרם לאיחוי עקום, ונצרך לטיפול ארוך יותר אח"כ.

נראה שיש להם כוונה לחבל בזדון. (הרופאים שם ערבים)

האם יש דרך להתלונן? מה עושים?
נתקלתם גם בסיפור דומה?

נ.ב מהניסיון שלי בטרם בירושלים זה ממש לא ככה, הם מקצועים ואמינים. אולי יש כאן משהו מתחת לאף שלנו בביתר עילית? הם רוצים להזיק לנו בכוונה?
אנו זוג + 3 ששנים מתוכם [בן 3 ובת 2] סובלים מאטופיק שהולכת ומחמירה.
להגדול התפתח גם אלרגיה מסכנת חיים, שלדברי הרופא נובעת מהאטופיק.
כמובן שאנו מטפלים עד כמה שידינו מגעת, 3-4 פעמים ביום קרם לחות אפידרם, פרוטופיק..., ואחת לשבועיים בערך סטרואידים במשך כמה ימים.
הצד החיובי הוא שזה לא על הפנים כמעט, בעיקר בצוואר רגליים וידיים, כך שזה פחות נראה לעין כל.
הוצאנו מהבית את המרכך כביסה, ויישמנו את כל מה שהרופא המליץ.

אך למרות זאת יש החמרה הדרגתית, ובשנה אחרונה פלוס, אפשר לספור ביד אחת את הלילות שעברו ללא פניסטיל וכדו', וגם אחרי 15 טיפות פניסטיל הילד מתגרד חצי מהלילה תוך כדי שינה.
לפני כחודש דיברתי עם חבר והוא מספר לי שיש לו ילד שהיה לו אטופיק בצרה קשה, ואחרי שהות של 6 שבועות בדאבוס זה עבר לו לגמרי.
הגשתי בקשה לעמותה, אך קיבלתי תשובה שכיון שזה היה כבר לאחר שנסגרה ההרשמה, וגם יש עומס בהרשמה ומקרים קשים רבים, לא התקבלנו.
נסיעה לבד, כנראה לא באה בחשבון, זה מסתכם בעלות של עשרות אלפי שקלים.

השאלה שלי לכל בעלי הנסיון באטופיק.
האם יש חלופה לדאבוס? אני שומע על ים המלח, אחרים אומרים לי דווקא חוף ים רגיל. יש למישהו נסיון עם זה?
עברתי כבר על האשכולות המדוברים כאן, אבל לא מצאתי פתרונות מלבד פלסטרים של עוד קורטיזון ועוד משחה, האם באמת אין שום תרופה למחלה הזאת?

תמונה של התינוקת אחרי שימוש בקורטיזונים.
1714481273696.png
1714481273696.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה