Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

אחד הממרחים שאפשר להשתמש בפסח ללא חשש שרויה - זה מיונז.

אך גם להרבה סלטים צריכים מיונז טוב -קולורבי וגזר, סלט תפו"א וגזר עם בצל מטוגן, ועוד ועוד...

לפניכם - המתכון המוצלח ביותר למיונז פסחי שנתקלתי בו. סמיך, עמיד, טעים, וקל להכנה! (צריך רק סבלנות...)

חומרים:

2 ביצים
כפית סוכר
כפית מלח
2.5 כוסות שמן (רצוי אגוזים)
כף מיץ לימון

הכנה:
לשים במעבד מזון את הביצים המלח והסוכר עם הסכין ולערבל עם הסכין הגדול (לא עם המקציף) כמה דקות, נקבל בלילה לבנבנה וקצפית.

תוך כדי ערבול - במקום בו מכניסים בדרך כלל את מוט הטחינה והמוצרים - מעמידים כוס עם חור קטנטן בתחתית, ומוזגים לתוכה כוס אחת של שמן, נותנים למעבד להמשיך ולערבל כמה דקות עם הסכין.

מוסיפים כף מיץ לימון, בלי לעצור את המעבד.

מוסיפים עוד כוס וחצי שמן וממשיכים לערבל כמה דקות.

רצוי להוסיף את השמן בפעימות - כל פעם חצי כוס ולחכות דקה שתים אחרי שהשמן סיים להמזג.

חשוב - בכל התהליך המעבד פועל ברצף בלי להפסיק, ועל מהירות כמעט הכי גבוהה.

בסיום התהליך (לאחר הוספת כל השמן) אתם אמורים לקבל בס"ד מיונז טעים סמיך ועמיד ביותר.

אם אתם רוצים למרוח את המיונז על המצה וודאו שהמעבד וכל מה שנוגע במיונז יבש ממים.

להעביר לקופסת אחסון, לי יצא מהכמות הזאת קצת יותר מחצי ליטר, כמובן שניתן להכפיל ולשלש את הכמות בהתאמה.

לשמור בקירור! יכול להחזיק מעמד היטב לכמה ימים.

פסח כשר ושמח
הסיפור הוא כזה.
יום אחד הייתי עצבנית, נורא נורא נורא עצבנית, עד שהעדפתי לא לדבר עם אף אחד כדי לא להתפרץ. (זה מאוד מאוד נדיר, שאני מתעצבנת, לא שאני מתאפקת מלהתפרץ....)
האנרגיה של העצבים גרמה לי להבריק את המטבח מהמסד עד הטפחות, זה עוד היה חודש אחרי הלידה והמטבח, שלא עשיתי בו כלום ולא נגעתי בו, היה נראה בהתאם.
המטבח היה נקי ואני-עדיין עצבנית, פתאום הבחנתי שאחד המושאים לעצבים שלי-הרסק עגבניות שהכנתי לפלפל ממולא, הכנתי כמות מטורפת לעומת הכמות של הפלפלים, ונתקעתי עם הרוטב, מה לעשות?
החלטתי להעביר אותו לקופסא ולהקפיא ל'נגלה' הבאה של הפלפלים שאכין, אבל נזכרתי שאין לי מקום במקפיא, אז מה לעשות?
עוד דבר גרם לעצבים לגדול-2 חצילים ש"תקועים" לי על השיש וא"א לשים במקרר, כי החצילים מאבדים מהפריכות והברק במקרר, ואני רוצה שיש מסודר ודי.
פתאום הבן שלי שנעמד לידי, ילד מדהים (שהחלום שלו להיות טבח ושתהיה לו טבחת ותינוק ושהוא יכין ויתן להם מוס :)) ושאל אותי, "אמא זה לחצילים הרוטב?"
בום.
המון זמן לא הכנתי חצילים ברסק ומאוד אוהבים אצלי אם לא את החצילים, לפחות את הרוטב.
אבל-המטבח נקי, מה, להתחיל טיגונים וריח בכל מקום?
פשוט העצבים הניעו אותי לפעול בלי לחשוב, כי אם הייתי חושבת-זה לא היה נולד.
הפעלתי תנור על 200 מע'
ריפדתי תבנית ח"פ ענקית בנייר אפיה, שפכתי קצת שמן ומרחתי על כל הנייר, בינתיים, פרסתי לפרוסות שוות עם הקליפה את החצילים, במרקיה ח"פ ערבבתי קמח עם מעט מלח לתיבול, מרקיה ליד, קשקשתי ביצים עם מעט מלח לתיבול, ופשוט עבדתי זריז, ביצה-קמח-תבנית, כשסיימתי, טפטפתי שמן על החצילים והכנסתי מייד לתנור אפיתי בערך חצי שעה, הם יצאו שחומים מבחוץ, רכים ולבנים מבפנים (המדד לטיגון נכון של החצילים) ובונוס-נכון כשמכינים חצילים עם קליפה, קשה לחתוך את הקליפה בשעת האכילה? אז פה, נחתך בקלי קלות, ולא ספג כמויות של שמן.
בקיצור הוכתר בהצלחה.

למתכון המדויק:

2 חצילים בינוניים קלים, מבריקים ושחורים
כוס קמח
4 ביצים
מעט מלח

הכנה:
לחמם תנור ל-200 מע', לרפד תבנית בנייר אפיה ולמרוח על הנייר שמן בכמות נכבדה
פורסים את החצילים לפרוסות
ב-2 צלחות ח"פ מרק (כדי להעיף לפח ולא להיתקע עם כלים) לערבב, ב-1 קמח עם מעט מלח, בשני ביצים עם מעט מלח,
לטבול כל פרוסה בביצים ומיד בקמח, להניח על התבנית
לטפטף שמן על כל החצילים
לאפות ב200 מע' 30 דק' עד שמשחימים

רוטב:

500 גר' רסק עגבניות
6 כוסות מים
מלח לפי הטעם
סוכר לאיזון החמיצות של הרסק
פלפל שחור

להרתיח את מרכיבי הרוטב (זהירות, זה גולש)
ומייד כשהחצילים יוצאים להעביר לרוטב, להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל עוד חצי שעה.

-כשכמות החצילים גדולה, ניתן להניח שכבה שניה על השכבה התחתונה, אבל להניח כמו קשקשים, לפני-כן חייבים לשמן את השכבה התחתונה, אבל צריך לקחת בחשבון שהם נדבקים במהלך האפיה,
אפשר או להפריד או להמשיך
אני בפעם השניה אפיתי בכמה נגלות.

מצוין בהקפאה-אם ישאר משהו :)

למותר לציין שנרגעתי עם כזו הצלחה

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה