Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
אז העוגה הזו
שנראית מצוין [!!!] הזכירה לי עוגה שלי. די דומה.
מתכון שהמצאתי בפסח שעבר ערב שביעי של פסח ולא העליתי כי כבר לא היה סיכוי שאי מישהי תכין.
אבל רשמתי לי, במחברת שלי את המתכון, שלא אשכח אותו.

תודה על התזכורת!!

IMG_0918_800x600 (1).jpg

תבנית חד פעמית ענקית
כוסות חד פעמי שתיה קרה- במדידה

שכבת הבסיס:
1 ו 1/3 כוסות שמן קוקוס [אם אין אז שמן אגוזים, אבל יתפורר קצת יותר]
8 חלמונים
1 ו 3/4 כוסות סוכר
3/4 כפות קקאו
1 ו 1/4 כוסות קמח מצה טחון דק ממש
1 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 אבקת אפיה

לשכבת הקצף-אגוזים:
8 חלבונים
1.5 כוס סוכר
3 כוסות אגוזים טחונים
3 כפות קמח תפו"א

מעבדים את רכיבי שכבת הבסיס לעיסה אחידה ומשטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

מקציפים חלבונים לקצף קל ומתחילים להוסיף סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף נוקשה. מוסיפים אגוזים וקמח תפו"א במהירות נמוכה ביותר
יוצקים מעל לבסיס. משטחים

180 מעלות
כ-35 דקות

מקררים את העוגה.
פורסים אותה רק כשהיא קרה ממש ועדיף חצי קפואה.
זה התחיל ברצון להכין רוגעלך לפסח
אז המצאתי בצק. הוא היה נראה מדהים. אבל כשניסית לגלגל נגלה ראשונה גיליתי שהוא שביר מדי לגלגול ולא רציתי לבזבז אותו.
משם היתה הדרך לעוגה המהממת הזו- קצרה.

בהיעדר מערוך פסחי [שנה הבאה אקנה בעז"ה], השכבות לא מדוייקות ממש. אבל למי אכפת כשהטעם- משובח!

אין צורך במיקסר

IMG_3056_800x600.jpg

תבנית A4

בצק

חצי קילו קמח תפוח אדמה + 1 כוס
2 כוסות קמח שקדים
1 כוס שמן קוקוס
3/4 כוס אבקת סוכר
4 ביצים L

למילוי שוקולד:
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 ביצה
1/3 כוס שמן
1/3 כוס יין

מעבדים ביד בקערה ת רכיבי הבצק לבצק אחיד. אם הבצק יבש משי מוסיפים טיפה מים.
מחלקים את הבצק ל-3

משטחים שליש מהבצק בתבנית המרופדת בניר אפיה.

מכינים תערובת מילוי שוקולד
מורחים מחצית מהמלחת מעל לבצק.

משטחים שליש נוסף מהבצק אבל הפעם על ניר אפיה. לוחצים בכפות הידיים כדי להשטיח את הבצק למלבן גדול בגודל התבנית. מעבירים בעדינות מעל שכבת המילוי. אם הבצק נשבר זה בסדר. מרפדים מעל שכבת השוקולד בחתיכות.
מורחים את מחצית המלית הנותרת.
משטחים את שליש הבצק האחרון ומעבירים מעל למלית. שוב, אם הבצק נשבר זה בסדר, מרפדים בחתיכות [בגלל ניסוי הרוגעלך- לי היה חסר קצת בצק לשכבה העליונה ולכן הנחתי חתיכות ברווחים.

אופים ב 180 מעלות כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת אחרי שהעוגה מתקררת קצת.

IMG_3057_800x600.jpg

כן, אני יודעת. התאריך במצלמה לא מעודכן. שמתי לב אחרי שהעליתי לכאן.
אבל זה תמונה מהבוקר.
אז בזכות @ה. בקר המופלאה.
הכנתי היום את העוגיות תמרים מבצק 4111.
(יצא מושלם!)

ואז עלה במוחי רעיון, למה לא במלוח?

הכנתי שוב את הבצק:

3 כוסות קמח תפו"א
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
כ- 1/2 כפית מלח
1 א.אפיה.

רידדתי את הבצק בין 2 ניירות אפיה,
לא היה לי מערוך, אז השתמשתי בגליל ניילון נצמד, דווקא רידד לא רע....

קרצתי עיגולים, מילאתי בפירה (אם היה לי יותר זמן הייתי ממלאת במילוי בשרי, אבל ההתראה היתה קצרה מידי)
קיפלתי ל-1/2 עיגול ואפיתי.

למילוי,
טיגנתי בצל,
הוספתי מעט בשר טחון, תבלינים
וקורנפלור מהול במים.
(לא הישגתי פטריות - אז זה מה היה)

למה אין תמונות?
כי הכל נגמר ברגע.
זה למה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה