Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

אם את מאלה שלא התנסית בתבלינים האלו מעולם, רוצה אבל חוששת "להרוס" אוכל
-האשכול הזה בשבילך !

כל אחת שמכירה והתנסתה בתבלין ואוהבת אותו מוזמנת לשתף אותנו ,להפיג חששות ,להכיר לנו לאיזה תבשילים זה יתאים ומומלץ

(אתוודה שאמנם אני ממוצא מרוקאי אבל בבית שלנו לא היה את התבלינים האלו באוכל לקח לי זמן להכיר ולנסות -ולהנות ! ולגוון קצת את האוכל :p
מה שאני כותבת זה מהכירות שלי אישית עם התבלין
מה שמצוטט ממקורות אחרים -בכחול
בואו ונתחיל !

שם - חוואייג' למרק
קוים לדמותה: חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה. עשויים כי כמו תערובות תבלינים רבות, ההחלטה מה בדיוק יכנס נתונה לשיקול דעתו של המערבב. יש שני סוגים עיקריים של חוויאג' – למרק ולקפה.
במטבח: תערובת החוויאג' נהדרת כמובן במרקים שונים – ממרקי עדשים ושאר קטניות עד מרקי בשר חורפיים. היא גם משלתבת האופן מפתיע גם במטבחים – ביחד עם שמנת חמוצה או מיונז, וכן יעילה בהכנת חמוצים ביתיים שיקבלו צבע ייחודי.

מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום, שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.

תערובת עדינה מאד וטעימה מהמטבח התימני מתאימה לא רק למרק אלא גם לתבשילי עוף ותבשילי בשר במראה צהבהב ...הופתעתי מהעדינות שלה בטעם , לא חמוצה מידי ולא חריפה ולא משתלטת (רק בצבע)
כאשר אני רוצה להוסיף ולהדגיש טעמים מלוחים ולא מתוקים היא מצוינת משתלבת נהדר עם עשבי תיבול כמו כוסברה וסלרי התערובת הזו מוסיפה טעם למרק ויכולה להחליף בקלות את אבקת המרק , מה גם שהיא הרבה יותר בריאה
שימו לב יש חוויאג' למרק ויש לקפה ..לא להתבלבל את הקפה עוד לא ניסיתי חחה

שם - ראס אל חנות
ראס אל חנות זוהי תערובת תבלינים המשמשת בעיקר במטבח הצפון אפריקאי –מרוקו וטוניס.
פירוש השם ראס אל חנות הינה – העומד בראש החנות.
התערובת מכילה עד 15 תבלינים שונים שבבסיסם: ציפורן, קינמון ופלפל שחור ואליהם יכולים להתווסף: כמון, אגוז מוסקט, כוסברה, כורכום ועוד. ישנם אזורים שונים במרוקו וטוניס שמוסיפים לתערובת עלי ורדים מיובשים וטחונים

מתאימה בעיקר לבשר בקר ובעיקר משדרגת קציצות בשר !!
נותנת טעם עשיר מגוון ונוטה למזרחי מעט מתקתק...
כדאי לנסות !
ממליצה לקנות רק מחברת תבלינים ידועה ואיכותית אחרת זה ממש יכול להיות לא טעים ולא מאוזן בטעמים
שמחה לשתף באתר שבניתי,
למה כאן ולא בקהילת אלמנטור?
תפתחו ותראו ;)

תודה ל@פרוג על קורס בניית אתרים מטורף.
ל@חיים בניסטי המורה האלוף והבלעדי על הסיירת ועל
ג'טליינר

ותודה ענקית ל@ה.בקר על המתכונים המושלמים ועל הנדיבות והאיפשור להשתמש בתכנים שלה. תודה.

טוב, כמה הקדמות, קבלו אותו-

אשמח לתגובותיכם!
הרבה זמן שלא העליתי מתכון, זה לא אומר שלא בישלתי, להיפך, ניסיתי הרבה דברים חדשים ומעניינים, כולל חלות מיוחדות ממחמצת שלא תפחו טוב, ונשארו בתנור יותר מדי, עד שהשחירו פניהם כפישולי קדירה. (אבל היו טעימות נורא).
אבל אורז, מה כבר יכול להיות עם אורז?
אני לא יודע, אבל כמעט כל יום אני נתקל באורז שחיבלו בו בצורה חמורה, גושים קשים ולבנים, עשויים "אחד אחד" ועטופים בשמן זול, מוגשים בחתונות שאני עובד בהם, תמיד זה מלוח מדי, שמנוני ובאופן מפתיע חסר בהם טעם מאוד מהותי של אורז.
אם אתם לא יודעים, לאורז יש ארומות מאוד מיוחדות, אני באופן כללי בוחר אורז לפי חוש הריח. אם יש לו ארומה פרחונית שמזכירה קצת מי ורדים, מבחינתי הוא מעולה, אם הריח שלו אנמי, אני מעדיף להתרחק ולהשאיר אותו לבעלי הקייטרינג, שימתין בתוכו עד שיתחבו אותו לגסטרונום נירוסטה גדול, יציפו אותו בשמן, וישלחו אותו אל מותו בתוך תנור הקומבו המשוכלל והמיותר שלהם.
אני בכלל לא דוקטור לאורז, למשל אני לא אוהב אורז בסמטי, באותה מידה שאני אוהב ואולי מעריץ את האורז הפרסי הפשוט והנחמד למראה.
מטעמי נוחות אני משתמש באורז ברור מאליו, ומעדיף בקטגוריה הזאת דווקא אורז של חברה אלמונית למדי בשם "זה ברור".

לפני שאחרוני הקוראים יעזבו אותי ויעברו לדף אחר, אני מזדרז להביא את המתכון:
דבר ראשון לוקחים מספריים, כי אנחנו הולכים להכין סיר אורז משלוש כוסות אורז, ולכן מסתבר שצריך לפתוח חבילה חדשה.
גוזרים בתרועה את האריזה, מרחרחים אם יש לאורז ריח נעים, ומודדים שלוש כוסות אורז. כשאני אומר כוס, זה מתייחס לכ 240 מ"ל (כוס קרטון בינונית)
בצד מרתיחים בקומקום או מיחם 1150 מ"ל (שזה קצת יותר מכוס וחצי מים לכוס אורז)
בוחרים סיר:
הסיר צריך להיות יחסית עבה, כדי שיוכל לשמור על חום גם כשהאש כבויה, ובעל יכולת סגירה טובה.
שופכים את האורז לתוך הסיר הריק (כדאי לוודא שהוא ריק, כי אם נשארו בו שאריות משבת, המתכון לא יצא מספיק מוצלח)
מוסיפים בערך כף וחצי שמן קנולה, אני אישית פשוט שופך בלי למדוד, אבל המדד הוא שיהיה מספיק שמן כדי לצפות את כל הגרגרים, אבל שלא יצטבר בתחתית הסיר.
מדליקים את האש מתחת לסיר, על הלהבה הכי גבוהה, ומערבבים מספר פעמים (לא צריך לטגן את האורז, פשוט קצת לחמם)
אחרי כמה שניות של ערבוב מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים קלות.
והנה בא החלק המאתגר, שאולי ניתן אפילו לוותר עליו.
מוסיפים 3 כפות חומץ אורז (כף פר כוס אורז) ונותנים עוד ערבוב קטן.
עכשיו סוגרים את המכסה, וממתינים לרתיחה סוערת.
כשהמים רותחים כמו שצריך, מכבים את הלהבה, ומשאירים סגור בין 10 ל20 דקות.
וזהו.
אם המכסה של הסיר לא אוטם מספיק, מניחים מגבת בין הסיר למכסה, ומקפלים את הקצוות שלה למניעת חריכה.
באורז שבושל טוב, בדרך כלל יש מעין חורים או "ארובות" מהחלק העליון עד הקרקעית.

יש כאלה שיאמרו ששכחתי לשים מלח, או פלפל או דברים מיותרים מהסוג הזה.
שיגידו.
המתכון הזה נותן אורז נעים ומעט אוורירי, לא תמיד יוצא "אחד אחד" אבל תמיד טעים, עם ניחוח עמוק ואפייני, ועם טעם אמיתי של אורז נקי.
אם אתם מתנגדי תיבולים, אתם בטח תהנו מהמתכון הזה, אבל הוא לא מיועד רק למתנגדי תיבולים. אורז הוא מצרך יסוד בכל כך הרבה תרבויות, בכל כך הרבה צורות שונות, והוא מהווה מעין "לחם" שלפי דעתי צריך לבוא נקי, ולא מלא בתבלינים שונים.
העיקר זה העקרונות:
1. יחס מים אורז טוב
2. לא להעמיס בטעמים
3. בישול איטי יחסית באדים של עצמו ולא בלהבה גלויה.
אין תמונה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה