השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

רק אזרוק פה מישהו מ-1932 - Elliott Wave, כדאי למתעניינים לקרוא את התיאוריה שלו (לא היפותזה ראשונית אלא תיאוריה בהגדרתה האמיתית), זה ממש מרתק, ביליתי שנה שלימה ב-2010 ללמוד רק את התיאוריה שלו ולסחור איתה, אשתף שלא השתמשתי רק בה אלא גם בניתי מן תוכנה באקסל שלוקחת את המדדים היומיים ומנתחת את הגרף הוויזואלי שנוצר ממנה ומוציאה פלט של קנייה/מכירה וכד' - רווח שנתי של כמה עשרות אחוזים.
לאחר שזה נאמר, האם תמיד צדקתי בהשקעות שלי? ממש לא! אני גם משקיע די סולידי לרוב.
אי אפשר להיות נביא ולחזות מה יקרה ונראה לי שכתבתי על זה יותר בהרחבה באחת התגובות, אבל כן אפשר לחזות תנודות, לקרוא דוחות, לחזות מתי הולכת להגיע תסמונת עדר וכל זה באמצעות היגיון בריא, הבנת מהלכי שוק וזיהוי דפוסים.
אז לכל מי שהפסיד השבוע כמה אחוזים (6% כמדומני) ב--S&P500 מה הלחץ שלך?? גם אם ירד עוד 10% אני באופן אישי לא מתרגש, נכון, אפשר למכור עכשיו ולרכוש כשיעלה אבל האובססיה שיכולה להיווצר כתוצאה מכך לא שווה את הרווח, במיוחד למי שזה לא המקצוע שלו לסחור. אישית, אני מעדיף להרוויח 10-%-15% שנתי היום על כסף שמושקע עם ראש שקט בלי להסתכל על התנודות כי זה רף הרווח שאני מעוניין להרוויח ולהשקיע את הזמן שלי בעבודה שאני אוהב לעשות במקום הקדחתנות שהייתי שקוע בה.
בהמשך לדיון המעניין שהיה לנו כאן
החל מהודעה #53 והלאה

בנושא האם זה פשוט או מורכב לכתוב תוכנה שתסחר במקומנו בהסתמך על ניתוח טכני

כתבתי שם שאכתוב על תוכנות ששני מרצים שלי בנושאים שונים פתחו

אז באחת הסדנאות במסחר יומי שנקראת מרתון מסחר הראה לנו המרצה שהיה אחד המרצים הבכירים בטריידנט של מאיר ברק את אסטרטגיית המסחר שלו וסחרנו על פיה
ביחד בסדנה בחי

ואז באחת הפגישות הוא מחייך ואומר לנו שבשבוע הבא הוא יפתיע אותנו עם משהו

הגיע השבוע הבא הוא פותח כמה דקות לפני תחילת המסחר את הלפטופ שלו ואומר לנו תסתכלו על המסך

בינתיים בחרנו מניות למסחר לפי האסטרטגיה שלו וחיכינו
לתחילת המסחר

ואז בלי מגע יד אדם ברגע שהמסחר התחיל נפתחה מעצמה תוכנת מסחר והתחילה לסחור במניה אחת
ואז עוד מניה ועוד אחת
3 מניות במקביל ואנחנו רואים איך במסחר בזמן אמת 3 המניות מניבות רווח

וככה היה מאז ועד סוף הסדנה
משהו כמו חודש

הוא סיפר לנו שהוא זמן רב חיפש מתכנת שיכתוב לו את התוכנה הזאת , נפגש עם מתכנתים ברמה הכי גבוהה שעבדו בחברות מובחרות וקיבל עליהם המלצות ואף אחד לא הצליח במשימה

ואז הוא פגש בחור צעיר והצביע על אחד מהסדנה ואמר
הנה הוא כתב את מה שאתם רואים כאן

מסתבר שהבחור היה יוצא יחידת המודיעין 8200 תותח רציני בתכנות ועוד יותר תותח רציני כפצחן (האקר)
והוא ממשיך לספר שהבחור סיפר לו שהוא יכול לכתוב לו את התוכנה ושהוא יוצא 8200 ואמר לו :"אל תשאל אותי מה עשיתי שם בצבא כי אצטרך לשקר לך "
בקיצור תותח על

וככה מספר שבועות הוא פיתח את התוכנה כשהמרצה מסביר לו מה הוא צריך ומה האסטרטגיה והבחור מיישם

בקיצור סיימנו את הסדנה ומישהו שאני מכיר שאל אותי
אם אני מכיר מישהו שסוחר בכסף של אחרים כי יש לו כסף והוא רוצה חלק ממנו שיסחרו בשבילו
סיפרתי על הסיכונים והוא אמר שאין לו בעיה להפסיד את הכסף הזה אם זה לא יצליח

שידכתי בינו לבין המרצה והוא אמר שמותר לו לחבר אליו עד 4 אנשים כי אין לו רישיון ליותר
כלומר זה שאני מכיר יפתח לעצמו תיק מסחר ב 40 אלף דולר והמרצה יחבר אותו לחשבון מאסטר שלו וכל פעולה של קניה או מכירה שהוא יבצע בחשבון המאסר שלו אוטומטית יקרה גם בחשבון של המכר שלי ,

עשו חוזה וכל מה שצריך ויצאו לדרך כשהתוכנה היא זאת שסוחרת עבורם

עברו שבוע , שבועיים והרווחים מגיעים והכל טוב ויפה

ואז התחילו להופיע הפסדים
וככה ברצף 6 חודשים כשכל חודש מסתיים בהפסד
סהכ 30 אלף דולר הפסד

זאת אסטרטגיה שהמרצה שלי
סחר בה 5 שנים רצופות של רווחים ! הוא פתח והראה לי עוד כשהיינו בסדנה את חשבון המסחר שלו ועבר איתי שנה שנה והראה לי את הרווחים וההפסדים כשכל שנה מסתיימת ברווח נאה ובנוסף הראה לי אישור מהברוקר כמה רווח וכמה אחוזי רווח עשה בכל שנה

ופתאום זה לא עובד ! חודש אחרי חודש ככה חצי שנה
והמרצה לא מבין מה קורה
למה מה שעבד 5 שנים פתאום לא עובד בתוכנה כבר חצי שנה

המרצה בזמן הסדנה אמר לנו שהוא לא יודע ניתוח טכני
והוא בזמנו פשוט החליט לסחור על פי סטטיסטיקה
סיפר שיש לו אחות שזה העיסוק שלה והיא אלופה בסטטיסטיקה אז הוא התיעץ איתה איך בדיוק לסחור

האחות אמרה לו תראה זה פשוט מניה או עולה או יורדת
50% סיכוי לכל צד
אז פשוט תראה לאיזה כיוון היא מתחילה וקח את הכיוון הזה

(כמובן שזאת טעות כי נכון שמניה או עולה או יורדת אבל אין כאן 50% לכל צד ,
ואם תהיה בקשה אסביר למה )

הוא בדק את העניין ומצא שכדי להרוויח לאורך זמן הוא צריך על סיכון של יחידה אחת הוא לוקח רווח רק אחרי 5 יחידות כלומר אם הסטופ הוא עשרה סנטים הוא לא לוקח רווח לפני שהמניה מגיעה לרווח של 50 סנטים ככה שעסקה מרוויחה
מכסה לו 5 מופסדות

וככה הוא עבד 5 שנים והרוויח וככה עשינו בסדנה והרווחנו וככה עשה הרובוט שלו והרוויח

עד שהתחיל להפסיד כשהוא לא מבין מה קרה

החלטתי לבדוק את העניין
בדקתי מה קרה ומצאתי והשוק
בתקופה הזאת הפך להיות מאוד תנודתי והוציא אותו מלא פעמים בסטופ אעפ ולפעמים אחכ חזר לכיוון המקורי
וגם חלק מהמניות שסחר בהן הגיעו לאיזור עם המון התנגדויות שלא היה שום סיכוי שאם הוא נכנס לעסקה שם
המניה תגיע ליחס של 1 ל 5 סיכון סיכוי וככה הוא הלך והפסיד מה שכשהוא סחר ללא התוכנה הוא לא היה נכנס לעסקאות האלה אעפ שלא ידע ניתוח טכני כי טיפה הוא כן ידע וידע כשהוא סחר בלי התוכנה לא לקחת את העסקאות האלה באינסטיקט
ואילו בתוכנה הוא לא בדק אם המניה באיזור של התנגדות ואז שלא תכנס לעסקה

בקיצור זה שתוכנה לא עובדת לא מוכיחה כלום על ניתוח טכני אם הוא טוב או לא
קודם כל כמו כאן שהיא בכלל לא הסתמכה על ניתוח טכני ויש לא מעט תוכנות שלא עבדו שיתכן שלא בדקו איזורי התנגדות לפני כניסה לעסקה
אז זה לא קשור בניתוח טכני
וגם תוכנות שכן התבססו על ניתוח טכני לא אומר שהסוחר שעביר למתכנת מה לעשות
בדיוק כמו שצריך אם המניה נמצאת קרובה להתנגדות שיקשה מאוד לעבור את ההתנגדות ותפנה לכיוון השני

ראיתי לא מעט בקורסים שלמדתי בהן שאנשים שעברו קורס בניתוח טכני בכלל לא התיחסו כשנכנסו לעסקה לפי הניתוח טכני והתבניות וכו בכלל לא בדקו אם הם באיזור התנגדות אז מה הפלא שהפסידו כסף ככה שלא האשמה בניתוח הטכני וזה לא מוכיח כלום על ניתוח טכני אם תוכנה לא עובדת כי אם לא עושים את הדברים כמו שצריך
זה לא יעבוד
פשוט המחשב יעשה את אותה הטעות של הסוחר רק פי כמה וכמה יותר מהר
אז זה שתוכנה לא עובדת לא מראה כלום על טיב המסחר הטכני

כמו שאנשים שלא מבינים במחשבים אמרו לי על תוכנה אחרת של מרצה שלי בקורס אחר : "אבל הוא בדק את זה במחשב אז זה בטוח נכון "
והראיתי להם עם דוגמא שכתבתי למה
כשמכניסים למחשב טעות הוא יעשה את אותה הטעות שוב ושוב רק מהר יותר

אז בהמשך אספר על התוכנה השניה
היי :)
ראיתי שמביאים כתבה על מנתח טכני שאמר שיקרה משהו מסויים וקרה ההיפך

במקום אחר ראיתי שמביאים
כתבה ששני מנתחים טכנים
אומרים על אותו הגרף דברים הפוכים

אז לא בא לשכנע אף אחד שום דבר לגבי הניתוח טכני , מצידי שכל אחד יעשה מה שבא לו

רק רציתי לתת הסבר בנושא

בתור מי שמנתח טכני החל משנת 2009 (אני סחר בפועל משנת 2013)
אין לי מושג מה המניה תעשה
בעוד דקה
לא רק לי , לאף אחד !!

אז מה כן עוזר לי הניתוח טכני ?
בניתוח טכני אני יכול להעריך
בסבירות גבוהה יותר מה המניה תעשה לעומת מה היא לא תעשה

כלומר לאורך זמן אני אצדק
יותר פעמים מאשר אטעה

אז מילות המפתח הן :
בסבירות יותר גבוהה
ולאורך זמן

לכן אני טועה כמעט בכל יום מסחר ומפסיד בחלק מהעסקאות
אבל אני גם צודק כמעט בכל יום בחלק גדול יותר מהעסקאות

בנוסף בעסקה שטעיתי בה והפסדתי אני מפסיד קצת
ואילו בעסקה שבא צדקתי אני מרווח יותר

לכן לאורך זמן אני מורווח
ככה עובדים כל הסוחרים המורווחים בעולם

אז הבנתם למה אותו מנתח טעה , ואם הוא לא כתב שזה מה שיקרה בסבירות יותר גבוהה מאשר ההיפך אז הוא
לא אדם אחראי

ואם 2 מנתחים ניתחו אותו הגרף בשני הפכים גם הם לא אחראים כי היו צריכים כל אחד מהם לנתח ולהביא כסבירות קטנה יותר את האפשרות השניה

להגיד שהמגמה במניה היא
מגמת עליה או ירידה
את זה רואים בגרף לפי מה שהמניה עשתה ולא מה היא תעשה
וזה לא אומר כלום לגבי המשך המגמה

מקווה שהסברתי בצורה ברורה
:)
בהמשך לנידון אודות ניתוח טכני שהועלה כאן
נוסף מקדם "ניתוח טכני" בפורום השקעות.

המציאות היא ששיטת ניתוח טכני יש לה פופולריות רבה בקרב הסוחרים!
אי לכך פורום פרוג מקדם בברכה כל משתמש שכוונתו להועיל.
ומאפשר במה לסוחרים היומיים ולסוחרי הסווינג.

תודה ל @הכלבויניק על הוספת המקדם.
כתבה של זיו סגל מביזפורטל 6/3/23
ציטוטים:
התמיכה ב - 3950 עבדה קשה בשבוע שעבר ונתנה תוקף לזיהוי שלה כרמה הטכנית שמפרידה בין המשך מגמת העליה לפי סיבוב לירידה.
מה שנדרש היום הוא להסתכל על הגרפים ולראות כמה אפשר לסמוך עכשיו על מגמת העליה.
סך הכל תמונת השוק היא ירוקה.
מה קרה בפועל ?
החל משעות אחר הצהרים של 6/3/23 (יום כתיבת הכתבה) היו ירידות
מצורפת תמונה
צילום מסך 2023-03-11 224900.png
כדאי גם לקרוא את מה זיו כותב בסוף הכתבה
איך שני מנתחים טכניים נותנים תחזית שונה?
בהמשך לשיחה שלנו על מהות הניתוח הטכני נשאלתי איך זה שאני כותב על עליות ומנתח טכני באתר אחר כותב על ירידות. השאלה הזו בדיוק מסבירה את המהות של מה שאנחנו עושים פה: ניתוח טכני ולא שרטוט גרפים. כלומר, יושב אדם, מסתכל על תמונה ומנסה להגדיר מגמה. כל מנתח טכני בוחר להשתמש בכלים אחרים ונותן משקל לפרמטרים שונים על פי שיקולו וניסיונו (וגם הטיותיו המנטאליות, השפעת רגשותיו ואפילו ענייני חייו שבתת המודע משפיעים). בדיוק כמו אנליסטים כלכליים שצופים רווחים שונים על סמך אותם נתונים כספיים.
לא יודע למה בישראל נוצרה ציפייה מהמנתחים הטכניים לשורות אחידות, ל - 100% דיוק ולחד משמעיות תמידית. אני לא קורא את הניתוחים באתר האחר ולא יודע ומעוניין לנהל דיאלוג עם הניתוחים שם אבל אתם מוזמנים לקרוא את כל הניתוחים, לחשוב על הטיעונים ולראות מה מדבר אליכם.

בכל מקרה, בסופו של דבר המציאות היא זו שחשובה. בינתיים, השוק מתאושש ו - 3950 החזיקה מעמד. בינתיים הגרפים מראים שזה יכול להימשך. מכאן נצא לשבוע חדש. מהלך מעל 4090 ייתן כאמור, לכשיתקיים, אישור נוסף למגמת העליה.
את הכתבה הזאת ראיתי במקרה
אני לא עוקב אחרי כתבות של ניתוח טכני.
גם יכול להיות שבחלק ממה שנכתב בכתבה זיו "צדק"
לא בדקתי.
  • תודה
Reactions: Achinoam1 //
3 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה