השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

ידיעה שפורסמה היום: קרדיט להגיזרה ששם ראיתי את הידיעה https://hagizra.news/
משתפים את הלקוחות ברווחים | בנק הפועלים יעניק במתנה שתי מניות של הבנק לכל לקוחותיו "במטרה לחזק את הקשר בין הצלחת הבנק לבין לקוחותיו, גם אם באופן סמלי". המענק כרוך בעמידה בתנאים מצטברים כבעלות על חשבון בעל יתרה של לפחות 1,000 שקל. השווי המוערך של המענק: כ-124 שקל. המניות לא יזכו את מי מקבליהן בהשתתפות בדיבידנד שהפועלים הודיע על חלוקתו בשבוע שעבר אך כן בדיבידנדים עתידיים. (יובל שדה)

כמובן אנחנו מברכים על כל חלוקה של הרווחים האגדיים שהבנקים עושים על חשבון הציבור, אבל יש לשים לב שהחזקה של מנייה של בנק עלול להיות בה איסור ריבית דאורייתא, שכל אחד ישאל את רבותיו, האם למכור מיד או שניתן להחזיק את המנייה.

בכל מקרה לא מומלץ להחזיק אותה בחשבון הבנק מידי הרבה זמן כי העלויות של משמורת לבנק תוך זמן קצר יהיו הרבה יותר משווי המניה.
למה אשכול נפרד? זה דיון על אירוע מיוחד ואקטואלי.
למה דוקא על המניה הזו? מדובר באחת החברות המפורסמות והמשפיעות בישראל.
אוקיי. ומה מעניין בה עכשיו? טוב, את זה תקראו בפנים...
1760308801587.jpeg
צריך להסביר לכם מי זו חברת אלעל?
כן...
חבל.
בכל מקרה, תציצו כאן.
הבנו.
מה בדיוק הסיפור?

נתב"ג מתרוקן מכל חברת תעופה בינלאומית.
היא מקבלת מונופול רצחני על כלל הטיסות בישראל.
זו התוצאה:
500% מתחילת המלחמה.
1760309452773.png
מצוין.
מה רע?

החגיגה תמיד נגמרת מתישהו.
עכשיו.
המלחמה הסתיימה.
המונופול הסתיים.

בסדר.
אז כולם מבינים שהיא תחזור למצב הישן?

אז זהו שלא.
אל-על לא עשתה סתם כסף וזרקה לפח.
היא סגרה חובות, שיפרה ביצועים, הגדילה מעגלי לקוחות, סגרה חוזים, שיפצה מטוסים.
וכו'.
אף אחד לא יודע כמה היא "באמת" שווה אחרי האירועים הללו.

אוקיי.
מה המצב שלה כרגע?
תראו בעצמכם >

1760309851930.png
קלאס.
כולם מוכרים. המניה תיפול למטה - סוף סיפור?

אולי כן. אולי לא.
בדיוק בשביל זה "הומצא" השורט.

מה זה שורט?
ג'ימיני יסביר טוב ממני...
מה זה שורט (מכירה בחסר)?

שורט היא אסטרטגיה בשוק ההון המאפשרת לסוחר להרוויח מירידת מחיר של מניה.
זהו למעשה הימור נגד הנכס.
כך זה עובד:
הסוחר לווה מניות מגורם אחר ומוכר אותן מיד במחיר הנוכחי בשוק.
אם המחיר יורד כפי שקיווה,
הוא קונה את המניות בחזרה במחיר נמוך יותר,
מחזיר אותן למלווה, ומשלשל לכיסו את ההפרש.
דוגמה: מכרת מניה ב-100 ש"ח. המחיר ירד ל-70 ש"ח. קנית בחזרה ב-70 ש"ח, והרווחת 30 ש"ח למניה.

בקצרצרה, לדיון שלנו:
אלעל יורדת כרגע במחיר. צונחת בטירוף.
לקנות במחיר יקר ולחכות שיעלה - זה "טיפשי".
סוחר "חכם" - לוקח ממישהו שמחזיק, מוכר, קונה אחרי הנפילה הגדולה - מחזיר בזול.
ההפרש של אחוזי הצניחה = הרווח שלו.

רגע. למה "טיפשי" ו"חכם"?
אף אחד לא יודע כמה מניה שווה.
היא תנודתית מאוד. בצדק.
למעלה. למטה.
וכאן מגיע האויב הגדול של ה"שורט" - שורט סקוויז.

מה זה שורט סקוויז (Short Squeeze)?

שורט סקוויז הוא מצב בו מחיר של מניה עולה בחדות ובמהירות,
לא בגלל שיפור בערך החברה,
אלא בגלל לחץ על מי שעשו עליה שורט (השורטיסטים).
כך זה קורה:
  1. עלייה בלתי צפויה: המניה, שרבים הימרו עליה שתרד, מתחילה לעלות.
  2. לחץ ההפסד: השורטיסטים מתחילים להפסיד כסף במהירות ככל שהמחיר עולה.
  3. קנייה כפויה: כדי למנוע הפסדים גדולים, השורטיסטים נאלצים לקנות את המניות בחזרה בשוק ולסגור את פוזיציית השורט שלהם.
  4. כדור שלג: קנייה המונית ופתאומית זו של השורטיסטים יוצרת ביקוש עצום למניה. הביקוש דוחף את המחיר לזנק עוד יותר, מה שמכניס ללחץ נוסף שורטיסטים ומכריח אותם גם לקנות ולסגור.
התוצאה היא קפיצה דרמטית במחיר, אשר "סוחטת" את השורטיסטים מחוץ לשוק.

דוגמה פשוטה:
מניה נסחרת ב-10 דולר. כאשר היא עולה ל-12 דולר, השורטיסטים בבהלה מתחילים לקנות כדי לסגור את ההפסדים. הקנייה שלהם דוחפת את המחיר ל-15 דולר, והלחץ ממשיך להעלות את המחיר ל-20 דולר, הכל בגלל הקנייה הכפויה.

תודה על כל האינטליגנציה...o_O
מה תכל'ס?

שרדתם את כל הטיסה עד כאן.
עובדה קטנה ותצאו לצפות בהנאה.

יש מדד שבודק את "זמן ההחזר".
מדד SIR.
(Short Interest Ratio)

כמה ימי מסחר בממוצע ייקח לשורטיסטים לקנות בחזרה.
1760311046942.png
בקיצור.
טירוף.
השגיאה/עדכון/רכישה וכו' - קצת חריגה מהרגיל = בלאגן.

*אין באמור לעיל משום המלצה לרכישת נייר ערך או לפעולת שורט.
ההמלצה היחידה היא לרכוש כמות פופקורן גדולה,

ולפתוח את גרף אלעל בפלזמה ענקית על אינטרוול של דקה:p
שלום רב לכל חברי הפורום,

אני מתלבט מאוד לגבי בחירת מסלול ללימודי שוק ההון. הסתכלתי על הרבה חומרים ודיונים, אבל אני קצת הולך לאיבוד מרוב האפשרויות הקיימות.

אני מחפש להתחיל ללמוד ברצינות, מהיסודות ועד הכלים המעשיים. אני צריך מסלול שלם שכולל חשבונאות וכלכלה, וכן את הקורס המרכזי של אנליזה, הערכת שווי חברות או מקצועית א'. המטרה שלי היא לרכוש ידע מקצועי ברמה גבוהה כדי לדעת לנתח השקעות בעצמי.

אשמח מאוד להכוונה ממוקדת ממי שיש לו ניסיון אישי, כיוון שיש לי שני תנאים חשובים:

1. גמישות מלאה: אני זקוק לקורסים שמוצעים במתכונת אונליין מוקלטת (שיעורים לצפייה עצמית), כדי שאוכל להתקדם בקצב אישי בזמנים הפנויים שלי.
  2. התאמה מלאה: מכיוון שחשוב לי שהחומרים יהיו נקיים, אני מחפש מוסד/מרצה שידוע כמי שהשקיע והתאים את כל החומרים הויזואליים לקהל שומר תורה ומצוות.
אם אתם מכירים חבילת קורסים שלמה שעונה על שני הקריטריונים האלה בצורה מושלמת – מוקלטת ומותאמת – אשמח לשמוע על המקום הזה.

תודה רבה מראש על כל עזרה והכוונה!"
@השקעות R הון

אני צריך את הכסף לעוד שנתיים+/ - השאלה האם להשאיר את זה בחברת ביטוח מניות שזה נותן לך בסביבות 15% שנתי לפחות (יש שנים יותר ויש פחות )ולהסתכן שיהיה שנה של הפסדים , ומקסימום אפשר שרואים תחילה של ירידות להוציא את הכסף אז ,או לחלופין לפק"ם/קרן כספית שנותן לך מקסימום 5%שנתי .מדובר על פער של 10 אוחז לפחות שזה עוד 20,000 שנתי ??

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה