חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
שלום רב,
אני זקוק לעזרה במילוי
טופס בקשה לניכוי מס במקור.
אני בעל עוסק פטור של צילום + שכיר.

קישור לטופס - http://amirkenan.co.il/wp-content/uploads/2016/04/בקשה-לפטור-או-הקטנה-של-ניכוי-במקור.pdf

מה עליי לסמן בסעיף הראשון? (אבקש לאשר לי פטור מניכוי מס במקור של תשלומים בעד ____)? ומה לפרט בסיבה?

את סעיף 2 של מספר עוסק מורשה להשאיר ריק או לרשום מספר עוסק פטור?

איך נקרא פנקס החשבונות שאני מנהל? חד צידית או כפולה?

ובפרטים על המשלמים אני צריך לרשום את שם הלקוח שאמור לשלם לי סכום שבגללו אני מבקש את האישור?

תודה מראש
  • 1K
  • לפני כשנה+ הגשתי תביעה לדמי לידה לביטוח לאומי. עקב סיבות שונות - קיבלתי חלק מהקצבה המגיעה לי, לאחר תקופה זומנתי לחקירה והזכאות נשללה ממני - קיבלתי דרישה לתשלום חוזר של כל הסכום ששולם לי - כ- 30,000 ₪.
    ניגשתי לתביעה בבית הדין לעבודה, ומאז אנו עדיין בהליכים משפטיים - דיון ראשון נקבע רק לאמצע פברואר, וכנראה שיהיו עוד כמה אחריו, בינתיים רשום לי חוב בביטוח לאומי של כל הסכום אותו קיבלתי.

מאז ועד היום - הפסקתי לקבל קצבאות, (מאחר והכל כביכול יורד מהחוב שיש לי שם), והפחד הגדול יותר שלי - שאני כעת לפני לידה נוספת, וחוששת שהפעם לא אוכל לקבל דמי לידה בכלל, היות והסכום כולו יקוזז ג"כ מהחוב.

התגלגלה לאוזני שמועה - שכל עוד התביעה הראשונית עדיין נמצאת בבית משפט ללא הכרעה, אין לביטוח לאומי זכות לקזז לי את הקצבאות מהחוב, מאחר ועדיין לא הוכרע כי באמת אני חייבת להם את הכסף.
    האם זה נכון? יש לי אפשרות לדרוש את כל הכספים הללו עד לסיום הדיונים? למי ניתן לפנות?

אשמח לכל עזרה/ מידע.

תודה.
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה