חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
  • 1K
  • א' כסלו תשע"ח, 19 נובמבר 2017

רשות המסים מפשטת את הליך קבלת נקודות זיכוי להורים לילדים המוגדרים בסעיף 45 לפקודת מס הכנסה כילדים נטולי יכולת, וזאת מתוך כוונה להקל עליהם. הורים המקבלים גמלת ילד נכה מביטוח לאומי לא יידרשו עוד לצרף תעודה רפואית (טופס 127) וכמו-כן, ניתן יהיה לקבל את נקודות זיכוי הללו ישירות מהמעסיק, ללא צורך להגיע למשרדי מס הכנסה, בהתאם לתנאים הקבועים בפקודה מדובר באלפי ההורים שיוכלו ליהנות מהטבת המס בהליך פשוט שלא דורש מהם מאמץ.

ההקלות בהליך קבלת ההטבה מתאפשרות לאחר חתימת שר האוצר, משה כחלון, על תיקון לתקנות מס הכנסה (זיכוי בעד נטול יכולת וזיכוי בעד הוצאות בשל החזקת קרוב במוסד), התשנ"ו -1996.

לפי סעיף 45 לפקודה, הורה לילד משותק, עיוור או עם מוגבלות שכלית-התפתחותית זכאי לשתי נקודות זיכוי בעבורו. עד כה, כדי לקבל את ההטבה נדרשו ההורים, בין השאר, לפנות למשרדי מס הכנסה, למלא טופס בקשה לזיכוי ממס בגין ילד נטול יכולת (טופס 116א) ולצרף תעודה רפואית (טופס 127) חתומה ע"י רופא מתחום המחלה שבגינה מבוקשת ההטבה, דבר שחייב את ההורים לפנות לרופא הרלוונטי אחת למספר חודשים או שנים בהתאם לקביעתו.

צוותים למיצוי זכויות האזרח להטבות מס ולשיפור השירות בתיאומי המס שמונו ע"י מנהל רשות המסים המליצו לפשט את ההליך ולהמיר את הדרישה לתעודה רפואית באישור לגמלת ילד נכה מביטוח לאומי. עוד הוצע, כדי לחסוך להורים את הפנייה למשרדי מס הכנסה, לאפשר למעסיקים לתת להורים את נקודות הזיכוי תוך הצגת האישור מביטוח לאומי והצהרה כי רק אחד ההורים מקבל אותן וכי לילד אין הכנסות בשנת המס.

לצורך יישום ההמלצות יצרה הרשות ממשקי עבודה מול ביטוח לאומי לקבלת מידע לגבי גמלאות ילדים נכים המשולמות על ידו, ביצעה עדכונים מחשביים תפעוליים, עדכנה את טופס 101 שיכלול סעיף להורה לילד נטול יכולת שטרם מלאו לו 19 ובעבורו משולמת גמלת ילד נכה וכן הצהרה שבן הזוג אינו מקבל את הנקודות ולילד אין הכנסה בשנת המס. לאחר השלמת פעולות אלו וכדי לאפשר את השינוי באופן הליך קבלת ההטבה, ביוזמת הרשות חתם שר האוצר על תיקון התקנות הרלוונטיות.
    סיפור הזוי, אבל לדאבוני - אמיתי...

לפני כחודשיים סיימתי את עבודתי במקום אחד ועברתי למקום חדש.
    כיון שאני זכאית לפיצויים (הבאתי אותם למצב שיפטרו אותי כי רציתי לעזוב...)
    הגשתי בקשה לפיצויים בחברת הפנסיה
    לתדהמתי מתברר כי נצבר שם רק מחצית מהסכום המגיע לי על פי חישוב!!
    בתחילה, חשבתי שאולי 'זה מה יש' וגם אם אני לא מבינה - אתמודד עם זה וזהו.
    אבל אז, דברתי עם קרובת משפחה שלי שהיא גם יועצת מס והיא אמרה לי שיש פה גניבה ממש של כמה אלפי שקלים
    שמגיעים לי בצדק וביושר!!
    היא פנתה אליהם ומאז הם מטרטרים אותנו כל הזמן ש:"הנושא בבדיקה".
    השבוע הם הודו סוף סוף שאכן יש אצלם בעיה, אבל כנראה זה בגלל שבטעות הם שמו את הכסף הזה בפוליסה לא נכונה (!!!)
    אז שאני אמתין עד שימצאו את הכסף... ואז יש הליך של 45 יום עד שמקבלים את הכסף בפועל!!!!
    בינתיים, הגמ"חים ממתינים לכסף שלהם ואני - אנה אני באה??????

האם יש לכם עיצה כיצד אפשר להכריח אותם לתת לי את המגיע לי על פי חוק??

אודה לכל רעיון!
    שלום,
    רציתי לשאול שאלה לגבי השלמת דמי הלידה לעצמאית.
    רקע: ילדתי במאי 2016, שילמתי באותה שנה פחות לביטוח לאומי ממה שהייתי אמורה (היו לי יותר הכנסות מה שהם העריכו בתחילת שנה ולפי זה הם קבעו לי את המקדמות).

אני נמצאת סוף סוף במקום של אחרי קבלת השומה ואחרי החישוב של בט"ל על ההפרשים שהם צריכים לשלם לי.

אך יש משהו שלא מובן לי בחישוב של ביטוח לאומי ואני לא מבינה למי עלי לפנות, ביטוח לאומי ניכו כ'ניכוי מס במקור' סכום נאה מההפרש של תשלומי הלידה אבל אני לא מגיעה למדרגת תשלום מס בהכנסה השנתית של השנה הזו גם אם מוסיפים את דמי הקצבת לידה המלאה.
    upload_2017-11-9_10-0-14.png

פניתי למוקד הטלפוני של ביטוח לאומי (שעל פי הידוע לי זו חברה חיצונית? אע"כ השתנה בשנתיים האחרונות) ושם אמרו לי לפנות למס הכנסה. התקשרתי למוקד הטלפוני של מס הכנסה ולא ידעתי לאיזה רובריקה אני צריכה להגיע בניתוב שיחות שלהם.

מישהו יודע לעזור לי גם במענה של למי עלי לפנות? וגם בשאלה האם באמת יש הצדקה וחוק שאני לא יודעת עליו לגבי ניכוי מס במקור מקצבת לידה?

תודה רבה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה