מעצבי דיגיטל ו-UX/UI

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
בזמן האחרון חשבתי על פריפיק.
בשביל להוריד תמונה, במידה ואין לכם פרמיום אתם צריכים לעבור תהליך של שני כפתורים:
Download , ואז Free Download

3.JPG4.JPG

מה הרעיון כאן? למה לא לכתוב בכפתור הראשון Free Download ומתחתיו משהו בסגנון של Go Premium , מודגש ובולט בכתום? התהליך הזה לגמרי מיותר ומסורבל, במיוחד שהוא נמצא רק בקבצים החינמיים. למה שלמישהו יתחשק פתאום לעשות מנוי בתשלום על הדרך שהוא מוריד קובץ שבכל מקרה חינמי? לדעתי הקטנה זה לא סביר.

אז יש לי הרגשה שהם סיבכו כאן, בשביל שההורדה של הפרמיום תהייה יותר קלה.
מה זאת אומרת?
בפרמיום, בקליק אחד ההורדה מתחילה - זה מרגיש הרבה יותר יעיל ומהיר:

2.JPG

וזה הזוי, כי לי אישית יש פרמיום שמבוסס על חודש בודד- כלומר אני יכולה לבטל את המנוי בכל רגע שנראה לי ובחודש הבא הוא יפסיק. אבל הרבה יותר כיף לי להוריד בצורה כזאת חלקה שאין לי חשק לבטל את המנוי אפילו שאין לי הרבה צורך בו. כן, רק בגלל כפתור אחד.

מה אתם אומרים?
 תגובה אחרונה 
אז יש כמה פרויקטים שרציתי לשתף פה,
בוחרת את זה, בגלל שכרגע סיימתי להכין מוקאפים ללקוח, וזאת סיבה טובה, לא?

אפליקציית 'חברא' מיועדת לאברכים עובדים, שהיו עד כה מאד מחוברים לעולם הישיבות, אך העומס היומיומי קצת מרחיק אותם מהגמרא..
היזם, בא עם רעיון שמנסה לעזור להם לחזור לשיעור יומי, בדרך שלהם.
המועד הנבחר להשקה הוא לפני סיום הש"ס העולמי, לפני שכל עם ישראל מתחיל מחדש את הש"ס מחדש.

והנה הטקסט הרשמי:
מחפש חברותא או שיעור דף היומי במקום קרוב למגוריך? אולי דווקא באזור הסמוך למקום העבודה שלך?
רוצה ללמוד תורה בזמן שמתאים לך? אפליקצית 'חברא' תחפש לך חברותא או שיעור שמתאים לך, בחיפוש מבוסס מיקום.

אז זה בתמצות מה שהאפליקציה עושה. מחפשת שיעורים וחברותות באזורך, לפי כל ההעדפות שלך.

מצרפת כמה עמודים להתרשמות. מקווה להמשיך לפרט יותר על התהליך עצמו בהמשך.
הפיתוח כרגע ממש לקראת סיום, והאפליקציה כבר מוטמעת בכל עמדות נדרים פלוס וקהילות, באתר דרשו ועוד מוקדים משמעותיים מאד.

תפילתי האישית, שאני יהיה שליחה קטנה בדרך לעזור לעוד ועוד אנשים להתחבר לשיעור או חברותא ולהקדיש שעה ביום ללימוד תורה

Artboard.jpg

Artboard Copy.jpg
עמוד הראשי, שדה חיפוש עם טאבים, חברותות / שיעור
המשך של בחירה לפי קטגוריות
שיעורים אחרונים שנוספו גם צפים לכאן

Artboard Copy 3.jpg
תוצאות חיפוש
כל תוצאה היא כרטיסייה מתרחבת. נסגרת ונפתחת.

Artboard Copy 2.jpg

אפשרות לפרסם את השיעור במערכת

יש עוד עמודי סינון שונים, עמודי חברותות, עמודי תוצאות סינון באופציות שונות
אבל זהו, לא אלאה אתכם בהכל :)

לילה טוב, וחנוכה שמח ומאיר
שלום לכולם,

הפוסט הזה היה אמור להיכתב כבר, והנה קיבלתי דחיפה מ
@סיון והוא כאן.
מתייגת את #מבצע הגודי בג המדליק שלך
(איך לא קישרת את זה לחנוכה? חייב מפגש בחנוכה!)

ממליצה על מילון מונחי חוויית משתמש של נטקראפט,
נתקלתי בימים האחרונים ופשוט תענוג!
כתוב בצורה קלילה, ברורה ותמציתית, והכי חשוב - גם בעברית!

בשבילי, כאוטודידקטית, היה כיף לעבור בין המושגים ולקרוא את ההגדרה המילונית שלהם..
לראות שלכל שיקול דעת ופעולה יש הגדרה ברורה, ושם חגיגי באנגלית...
והכי חשוב: ידע = כוח!

על הממשק:
פילטור פשוט ושימושי, בין ההגדרות בעברית להגדרות בשפה האנגלית, חיפוש חופשי, לינקים בין מושגים קשורים
UX משובח, בכל זאת נטקראפט...

לינק:
http://netcraftacademy.co.il/?glossary=אינטראקציה

upload_2019-11-29_2-11-59.png

מזמינה אתכם לשחק עם המילון ולחפש מושג שאולי לא שמעתם עליו...

ניתן כמובן לפתח דיון על כל אחת מההגדרות המובאות,
תגיבו, תשתפו איך אצלכם :)

יהיה מעניין!

אסתי
  • 771
  • נכון, האתר הזה מיועד לגיקים, אבל גם לי כיף להכנס אליו ולשוטט בו.
    הנה, זה הלינק:
    https://www.02ws.co.il/
    מה יש לנו בו?
    אייקונים ברורים, מונפשים
    מיקרוקופי מדוייק לגמרי, לוחץ על נקודות הכאב המדוייקות, וכיפי
    אפשרות לבחון לפי כל מיני פרמטרים (אז מה אם אני לא מבינה אותם? כיף לחטט בהם!)
    הסברים צפים, תעמדו על אייקונים שונים ותגלו כל מיני עולמות
    רקע שמתעדכן לפי השעה ומזג האויר (כולל ברקים! פתאום יש הבזקים...)

אפשרות לבחון את מזג האויר לפי שעות, לפי ימים, ולפי יעדים נבחרים.
    ואם אתם ממש רוצים לחוות איך מרגיש חזאי, יש תיאור חמוד.

שידורים חיים

פורום תוסס ופעיל של חובבי המטאורולוגיה

ואפילו חמשירי שלג...

www.02ws.co.il_station.php_lang=1.png
  • 582
  • אל עולם חווית המשתמש,
    הגעתי מתחום קידום אתרים.
    אז, (לפני כמעט עשור) בתור מקדמים היה ברור שחווית משתמש קשורה בקשר הדוק עם גוגל,
    כלומר בשביל לקדם אתר בגוגל, חווית המשתמש חייבת להיות ברמה המקסימלית שניתן. (בין היתר כמובן, אך כנקודת מוצא משמעותית)

גוגל מבחינתו מתייחס לאתר כמו שבן אדם שמחפש משהו מצפה מאתר,
    עונה בדיוק על שאילתת החיפוש שלו ולא מחזיר אותו החוצה לחפש שוב תוצאות רלוונטיות יותר.

היום זה כבר מאד ברור מאליו שחוויות משתמש היא אלף בית. עבור גוגל, עבור המשתמשים ותכלס לחיי הביזנעס או ליעד אחר של המוצר הדיגיטלי.

אם עוקבים אחרי גוגל,
    ניתן לראות שגם מנוע החיפוש הזה עובר שלבים ושינויים מהותיים במבט על ציר זמן רחב,
    אך מצד שני כל שינוי כזה נעשה לאט ובזהירות על הגולשים, כדי שלא 'ייכנסו להלם' משינויים מרחיקי לכת.
    (אגב, כלל חשוב בכל עולם חווית משתמש).

אז גוגל הוא מזמן כבר לא רק מנוע חיפוש שסורק, מאחסן, מדרג ומציג תוצאות.
    הגולש יקבל הרבה מעבר לזה,
    כבר יראו לו מה עוד אנשים שאלו, ("אנשים שאלו גם על")
    אפשרות להוריד אפליקציות ישירות מהמנוע,
    שלא לדבר, שאפשר לראות ישירות מדף החיפוש מה מזג האוויר.
    הוא יגלה לנו מתי חנוכה וכדו' (שוב בלי להתאמץ ולהיכנס ולדפדף)
    ואפילו, טרי מהחודשים האחרונים, גוגל מציג תוצאות פודקאסטים לניגון עוד במנוע החיפוש:

Screenshot - 2019-12-08T200538.811.png

Screenshot_59.png
    ועוד..

האמת, שיש גם כמה משעשעים :)
    כאלו שהיו פעילים בעבר
    אבל יש כמה ששרדו,
    חפשו:
    Askew
    Do a Barrel Roll
    Pacman
    Solitaire
    Tic Tac Toe
    Snake
    Spinner
    t.gif

כאן יש עוד>>

ואם הזכרנו את גוגל וחווית משתמש,
    הנה כמה מצגות מבית גוגל מעולם הUX:
    (מצגות שיצאו בתחילת ינואר)

(חווית משתמש באתרי חדשות)
    UX Playbook for News and Content Sites

(
    אתרי נדל"ן)
    Google UX playbook 2019 for Real Estate

(דפי נחיתה)
    UX Playbook for Lead Gen

עד כאן על גוגל וחווית משתמש,
    מזכירה למי ששרד עד כה, את הגודי בג המפנק, הנה כאן.

הולכת לעדכן שם כמה דברים :)
    שתפו בדיונים וחומרים מקצועיים!
  • 641
  • (אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול)

שלום, קוראים לי צבי ואני מעצב גרפי.
    אני שוקל להתחיל ללמוד בקורס UX בפרוג, על מנת להשתלב אחר כך בשוק כשכיר.
    יש לי הרבה שאלות ואני לא ממש מצליח לקבל תשובות עליהם מהמזכירות/ יועצות לימודים/ איך שלא קוראים לזה.
    אשמח אם מישהו יוכל לספק לי קצת מידע.
    אני מעצב כבר הרבה שנים לדפוס עם תוכנות שהם לא של אדובי (תוכנות חינמיות. Inkscape, Krita, Scribus.) ככה שאין לי את הידע בתוכנות (למעט פוטושופ שאיתה עבדתי בהתחלה בהתחלה, לפני שהקפדתי על לא להשתמש בתוכנות לא חוקיות). אבל לפי מה שהבנתי כיום השוק של הUX עבר לתוכנות אחרות כמו Sketch, figma וכו', אז אני לא יודע אם אני צריך בכלל ללמוד אותם. (תמיד יש גם את האופציה של ללמוד לבד מהר לפני הקורס, אני קצת אוטודידקט).
    מכיוון שאני מעצב לדפוס גם לא למדתי תכנות אתרים (HTML, CSS, JavaScript, WordPress). לא ברור לי אם אני צריך לדעת את זה או שבשוק התפקיד הוא רק האפיון והמתכנתים מממשים את הרעיון של המאפיין.
    למרות כל החסרים שאני מציין, עדיין יש לי המון נסיון בעיצוב עצמו, בטיפוגרפיה וכו'. השאלה אם זה מספיק לי בשביל הקורס.
    אני אנסה לעשות סדר:
    1. אני צריך לדעת אילוסטרייטור (ספציפית, בגרפיקה וקטורית יש לי נסיון) לפני שאני מתחיל את הקורס?
    2. אני צריך לדעת תכנות אתרים לפני שאני מתחיל את הקורס?
    3. לומדים בקורס תוכנות כמו Figma? (לא מוזכר בסילבוס)
    4. מי המרצים בקורס? (באתר לא כתוב. בקורסים אחרים כן אבל בUX לא.)
    5. האם הקורס הוא הכשרה מלאה לעבודה בשוק או שהוא סוג של העשרה למעצבי דיגיטל?
    6. יש לי בכלל סיכוי למצוא עבודה בשוק אחרי הקורס הזה? הדיגיטל במגזר הדתי בחיתוליו, ואין לי מושג איך במגזר החילוני מתייחסים ל'בוגר פרוג'. אני יודע שהקורס יחסית חדש בפרוג, מה שעוד יותר מגדיל לי את החששות.
    7. אני לא תושב ירושלים, ככה שירדה לי האופציה לקבל מילגה מהעירייה. האם יש סיכוי כלשהו לקבל מילגה מקמח/ הכוון תעסוקתי על אף היותי חרדי לאומי (לא עלינו).

ממש תודה על העזרה.
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה