מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

מתרגשת לשתף את הפרויקט הנוכחי, הכריכה לספר "מאפס לאלף".
מאפס לאלף הוא לא עוד ספר עלילה, הוא בעצם מדריך איך לפתוח עסק ריווחי מאפס. זה ספר שמשלב עלילה נעימה ודמויות שכולנו יכולים להזדהות איתן יחד עם ידע קריטי, שעשוי להציל עסקים – לו רק מודעים לו.
המחברת של מאפס לאלף היא ריקי קפלן האלופה, שאתם אולי מכירים אותה בשם דסמנית, כן זו היא. עם ריקי עבדתי בעיקר בפרויקטים של מיתוג. ועכשיו זו הכריכה הראשונה.

הסיפור של הכריכה הזו מתחיל בעצם במיתוג של תוכנית הליווי "עסק מאפס".
טוב זה קצת מסובך ומה לפני ומה אחרי,
ראשונים היו פרקי הסיפור בהמשכים של מאפס לאלף שהתפרסמו ב"שבי רגע" וקצרו תגובות נלהבות. אחריהם הגיעה תוכנית הליווי של עסק מאפס שנועדה ליישם את כל הידע וליצור לכל אישה שמשתתפת בתוכנית הכנסה כעצמאית.
וכעת פרקי מאפס לאלף יוצאים לאור בספר משודרג ומהמם שכולל בתוכו תוספת של סיפורים אמיתיים של 10 בעלו עסקים חרדיות על פתיחת העסק שלהן. ויש לו גם כריכה מושלמת!

וכעת לנושא לשמו התכנסנו: תהליך העיצוב של הכריכה.

בשלב הראשון עיצבתי כמה סקיצות לספר בינהם מידול תלת ממדי שמתבסס על הלוגו של עסק מאפס.
לוגו עסק מאפס.jpg
סקיצה כריכה מידול טיל.jpg
למעשה אם תגלגלו עכשיו מהר לסוף תגלו הרבה קוים משותפים בין הסקיצה הראשונית לכריכה המוגמרת. אבל, שוויה שוויה, לפי הסדר.

כשראיתי את האיורים שנבחרו עבור הספר ידעתי שהסגנון המושלם והלא סטנדרטי הזה יהיה חייב להיות בסיס לכריכה. וכך כשהתחלנו להריץ עניינים בקשנו מהמאיירת איור של מזוודה. תראו את האיור היפהפה שקבלתי. הייתם מאמינים שהוא אויר ידנית? בעיני זה חלק מהקסם שלו.
איור ידני של מזוודה.jpg
מזוודה?! למה? -ככה!

ועכשיו ברצינות, מזוודה היא חפץ עם הרבה אסואציות שמתקשרות לאווירה ולמסר של הסיפור: טיול, נסיעות, עסקים. אלו הדברים שהספר מדבר עליהם, וזו האווירה שרצינו להעביר, הכוח של נשים לקום לעשות מעשה עבור כלכלת הבית, לפתוח עסק כעצמאית, לנהל אותו באומץ ובשמחה. וכמובן, כל הסיפור מתרחש בטיול קסום בהונגריה!

מהאיור המקסים יצרתי שתי כריכות, אחת שטוחה ווקטורית ואחת של אותה מזוודה שממודלת במאיה בתלת ממד.
סקיצה כריכה של איור שטוח.jpg
סקיצה כריכה מידול ראשוני.jpg
ריקי אהבה את המזוודה התלת ממדית (אפשר שלא?) ובקשה להראות בכריכה את התהליך כיצד המזוודה הופכת מאיור לתלת ממדית. הנה זה:
סקיצה כריכה תהליך מזוודה מאיור לתלת ממד.jpg
המזוודה הראשונית השתדרגה לכמעט אמיתית, עם כל הפיצ'פקעס שלה, שמתם לב לתיפורים? לרוכסן?
כך נראית המזוודה במאיה:
מידול מזוודה.jpg
כעת נותר להחליט, על איזה צבע רקע תנוח המזוודה המלכותית?
הצעתי את הצבע המשלים טורקיז, ניסינו גם לבן, והכי עוצמתי יצא השחור – עוצמה נשית, אמרנו כבר, נכון?
סקיצה כריכה רקע טורקיז.jpg
סקיצה כריכה רקע לבן .jpg
סקיצה מזוודה רקע שחור.jpg
הי, אבל לא רואים כאן את התהליך! זה שהמזוודה המאוירת הופכת לתלת ממדית...

מה עושים? משאל עם! הממ... רוב העונים לא שמו לב לתהליך גם בכריכות הקודמות.
הרקע השחור נבחר ברוב קולות והמזוודה קיבלה את הבמה הראויה לה – לבד. תודו שנקי הוא גם יותר יפה. הנה היא הכריכה הסופית קבלו אותה!
כריכה סופית קדמי.jpg
וכאן גב הספר:
כריכה סופית גב.jpg
בימים אלו ניתן להושיט יד להוצאת הספר ולרכוש אותו ברכישה מוקדמת
כאן
אשמח לתגובות, תכתבו לי אם אהבתם, ואם מעניין אתכם עוד שיתופי תהליך.
ערב של שיתופים..

היי כולם
משתפת בפרסום ללקוחה מהממת במיוחד,
חני אניג'ר - מאפרת אלופה מאופקים.

על הלוגו המדהים:
@קודקוד (לוגיקה)
כיף לעבוד בשיתוף פעולה עם אלופה כמוה...

לוגו חני אניג'ר סופי-01.png
והפרסום: סדרה בת 2 מודעות עוקבות.

מודעה2.jpg

מודעה.jpg

הדמיה.jpg

ומה יכול לשדרג במיוחד אם לא- לוגו מונפש לחתימת מייל:

לוגו מונפש.gif

ו.. כרטיס ביקור כמובן:
הדמיית כרטיס.jpg

אם תרצו קצת מאחורי הקלעים של המודעות..
דברו איתי :)

שבוע טוב ופורה לכולנו...
שלום, קוראים לי חוי מנדל
אני לא לגמרי חדשה בתחום (שנתיים)
אבל כן חדשה כאן בפורום...

בסוף יש את הבריף (זה עסק יוקרתי, מיועד בעיקר לחוצניקים הגרים באזור - גני גאולה בי-ם)

אשמח לחו"ד על העיצוב מהמומחים
כל הערה תתקבל בברכה (זה כבר התפרסם, אבל לפעם הבא)

המודעה פורסמה על עמוד שלם (ואח"כ על חצי) ב-PIRSUMIR בי-ם
פרסום 2 עלי שלכת.jpg

וזה עם הנפשה פשוטה לתפוצה במייל:
פרסום סתווי מונפש..gif

וזה אחד לפני - דומה מאוד אבל בלי הסתיו:
שילוב-פרסום-1-2.gifפרסום-2----מונפש.gif

20211005_003118.jpg

כרטיס ביקור עם השבחת דפוס - לקה סלקטיבית: 20210826_205127.jpg

IMG_8786.JPG

IMG_8793.JPG

מחירון:
0001.jpg

כרטיס מעקב:הדמיה.jpg

הבריף:
  • מי אנחנו?
סטודיו להתעמלות. ביצוע תרגילי התעמלות בבקתות כושר מחוממות שמטרתן לסייע בחיטוב הגוף, ירידה במשקל והצרת היקפים

הערך המוסף שלי:
  • אימון אצלינו הוא רק 30 דקות ושווה ערך ל3 שעות בחדר כושר רגיל
  • מוכר בכל העולם
  • ממוקד- לרדת במשקל במקומות הנכונים
  • תוצאות מהירות- אימון אחד 30 דק רואים תוצאות מהר כאילו עשית 6 3 אימונים של שעה..
  • האימון בבקתה החמה הוא חווייתי מאוד (מקורי וחדשני)

קהל היעד:
  • בראש ובראשונה – נשים עסוקות, שהזמן יקר להם.
  • נשים בכל הגילאים: אלה שרוצות לרדת במשקל
  • רזות שרוצות לחטב את הגוף ממש
  • מבוגרות שרוצות לבריאות. מתאים גם לכאבי גב ,חילוף חומרים ושיפור זרימת הדם
  • נשים לפני ואחרי לידה חיזוק רצפת אגן וכו וכו

• מטרה פרסומית:
שהלקוח יכיר שיש משהו חדש שיכול לעבוד שיסתקרן, שינסה ויאמין!

• הבטחה פרסומית:
תמיד חלמת לרדת במשקל ולא ידעת איך, לא היה לך זמן, לא הצלחת... התעמלות בבקתת כושר מחוממת, השיטה שפותחה בשוויץ במחקר ארוך ומקיף במשך 25 שנה שיטה טבעית ובריאה, פופולארית מאוד ברחבי אירופה, יעילה מאוד ומביאה תוצאות מוכחות, בבלגיה ישנם למעלה מ40 מועדונים. באיטליה למעלה מ130 כך גם באנגליה, הולנד, גרמניה וכו'

• תמצית השיטה והמטרה:
ביצוע תרגילים בבקתה חמה תרמו אקטיבית מחזקת את השרירים ובכך מאבדים סנטימטרים. החום שבבקתה חוסך את תהליך התחממות השריר שדורש זמן רב ויקר במהלך כל אימון רגיל, ובנוסף שומר על חום השריר במהלך כל האימון שלא יתקרר בעצירה במהלך האימון ולכן האימון בבקתה אפקטיבית הרבה יותר.

השיטה מבטיחה תוצאות במינימום זמן, זה לא המצאה של הוקוס פוקוס! זה דורש עבודה, ההתעמלות בבקתה היא קצת יותר קשה מהתעמלות רגילה בגלל החום (אם כי היא חווייתית במיוחד) אבל ממוקדת הרבה יותר ואפקטיבית פי כמה.

החום מסייע לגוף לשרוף שומן בקלות, להצר היקפים במקומות הנכונים ולחטב את הגוף.

זה בריא, מבוקר ומומלץ ע"י רופאים. זה עובד!

• למה שיאמינו:
זה קיים בכל העולם, יותר מ1000 מועדונים ומאות אלפי נשים מרוצות, וותק למעלה מ20 שנה. (כדאי להראות נתונים)

• חסרונות:
יקר

• טון ושפה
הטון שאני רוצה לשדר – לא לשכנע, פשוט באתי לספר לכם על המוצר שהגיע לארץ מבלגיה, וכר בכל העולם ועכשיו גם בישראל, כדאי לנסות!

אגב, זה הפרסום הראשון שעיצבתי לה, הלקוחה ממש לא היתה מרוצה, היא אמרה שהצבעים זה "כמו כולם", והיא רוצה שחור וחום!
0001.jpg
התחלה חדשה, שנה חדשה זה הזמן הכי מתאים לאתר חדש.
ת'אמת, כשיצאתי לדרך לא חשבתי שהמסע יהיה כה ארוך ומאתגר.
אבל סגרים, לקוחות ואת בכובע של בוסית ולקוח וצופה ומבקר זה לגמרי פרויקט.
ואני שמחה לשתף אתכם בסוף הטוב.
מה שמדהים פה שאלוקים תיזמן את זה לערב ראש השנה כדי שיתחבר לקונספט של שנה טובה ומתוקה ואיחולים ודבש.
ומשהו קטן על הדבורה והמיתוג - אומרים שכשהורים נותנים שם לילד נזרקת בהם רוח הקודש,
מסתבר שאצלי זה פשוט עבד וככה לא הייתי צריכה להתלבט על אספקלריה, לימונענע או מעוף, היה לי ברור שלסטודיו שלי יקראו דבורי עם העוקץ והדיוק, הדבש והמתיקות והתוצרים שקולעים בול למטרה.
לא אני אמרתי, זה הלקוחות מספרים:)
אז זהו זזזזה
כנסו לאתר, טיילו להנאתכם, ותמסרו ד"ש לעכבר, אה בעצם לדבורה:)
ויש גם כרטיסי ברכה בטעם דבש להורדה תהנו!
ואל תשכחו לספר איך היה הסיור והדבש והמתיקות...

ואי אפשר בלי להודות לאילה המדהימה מסטודיו אילים, שבסבלנות אין קץ בנתה את האתר, הקשיבה לשיגעונות שלי ולא וויתרה על שלה.
היה שווה!

מוקאפ אתר לפרוג.JPG

על ההנפשה המגניבה אחראית מיכל המהממת מסטודיו פלאש. כפיים:)
דבורי הלפגוט_2.gif
משתפת במיתוג שזה עתה הסתיים לו
והיה פשוט כיף!
פנתה אלי מרים דויטשר
@מתרגמת
וביקשה לוגו חדש לעסק שלה.
מרים עוסקת בתרגום מקצועי לאנגלית ברמה גבוהה.
כמובן שהסברתי לה שאין דבר כזה לוגו חדש יש מיתוג וכו וכו [איזה מילה כיפית ואמיתית]
מרים הסכימה איתי
ויצאנו לדרך
מלאנו שאלונים וחשבנו לאיזה קהל יעד פונה המותג -מאד מגוון כל המגזרים.
הבנו שצריך לוגו קלאסי בניחוח בינלאומי
ואז
שלחתי למרים את הפרזטציה:
פרזטציה דויטשר2.jpgפרזטציה דויטשר3.jpgפרזטציה דויטשר4.jpgפרזטציה דויטשר5.jpgפרזטציה דויטשר6.jpgפרזטציה דויטשר7.jpgפרזטציה דויטשר8.jpg
מרים בחרה לשמחתי בלוגו 1
ורק ביקשה להחליף לפונט קצת פחות מרובע
אז לקחנו פונט אחר
מקצועי ומכובד ובכ"ז קצת יותר עגול
1633853648722.png
ניסיתי להציע לה עוד צבעים
אבל מרים אהבה את זה כמו שזה [איזה לקוחה כיפית]
המשכנו לכרטיס ביקורv968-17d-02-mockup.png
וחתימה למייל
בעברית ובאנגלית
1633854021036.png
1633853980484.png
הדמיה-חתימה-מייל.png
עד כאן בינתיים ותודה שהייתם איתי
מחכה לשמוע את דעתכם לטוב ולמוטב
היי לכל המעצבים והמעצבות שאיתנו בפורום :)

אז אחרי ששמענו והחכמנו ממכם
>>> כאן באשכול הניסוי הירוק
וביחד עם המנהלים החדשים הנפלאים שהתווספו
(כבר אמרתם ברוכים הבאים? אם לא זה הזמן. הכנסו > לכאן )

הגיע רגע החשיפה:
הפורום שלנו מ ת ר ח ב פי שלושה.

אוטוטו ההשקה!!!
אנחנו כבר מתכוננים
ממש ממש מתרגשים :)

הולך להיות כאן WOW
טכני. יצירתי. מקצועי.
ובעיקר מועיל ואפקטיבי!

רגע, מה כבר כן אפשר לגלות?

תהיה בע"ה השקה מקצועית בלייב
(כמו שאנחנו כבר רגילים פה בפורום...)
עם מעצבים אלופים שיתנו טיפים ועצות
ונרים יחד כוסית לכבוד השנה החדשה ;)

אז קדימה
1...2...3
תעקבו חזק!

פי שלוש.JPG
טוב, אז אחרי השיתוף הזה, אני שמח להציג בפניכם את מגזין מאמע רחל המשודרג
המגזין התרחב ונוספו לו מדור נשים ומדור ילדים

במקום לברבר יותר מדי נציג בפניכם את העיצובים המרכזיים וכמובן אצרף גם את הקובץ המלא להורדה
המלצה אישית שלי, אל תסתפקו בשיתוף, חפשו את זה בתיבת הדואר שלכם ותראו את זה מודפס יש לזה ניחוח אחר לגמרי...
בכבוד...

חלק א' || המדור למבוגרים:
1633506541939.png

1633506627086.png

1633506686508.png

1633506732765.png

1633506779213.png

1633506818494.png

1633506852490.png

1633506888553.png
בהמשך לשיתוף הזה -
מעלה גם את פרסום ההשקה של המותג, עם הסיפורים שמאחורי ומלפני הקלעים :)

אז לפרסם סלון כלות במקומונים חרדיים, ועוד בבית שמש, זו בהחלט חתיכת אתגר.
ידעתי מראש שאצטרך להיות מאד יצירתית כדי ליצור משהו שיעבור את הועדות והמבקרים, ומצד שני- יביא את העסק לפרונט בצורה המחמיאה ביותר בס"ד.

גם ללקוחה וגם לי היה ברור שמהמקום של עסק חדש ועדיין לא מוכר, הנכון ביותר יהיה לתת למוצר לדבר בעד עצמו ולהראות ללקוחות הפוטנציאליות דוגמית אמיתית מהשמלות שנתפרות בסלון. ויז'ואלים מופשטים/ אמנותיים שישדרו את ערכי העסק יש הרבה, ובלא מעט פרסומים בתחום עושים בהם שימוש, אבל כאן הרגשתי שהם לא יתאימו.
אז שתינו באותו ראש, וזו כבר התחלה טובה.

קיבלתי מהלקוחה ערימת תמונות (ביתיות, שהיא צילמה לבד בבית הכלה כשבאה לעזור בהתארגנות), וישבתי לסנן את הטובה ביותר. כזו שתייצג בכבוד את השמלה היפהפיה שנבחרה לשמש כפרזנטורית.
זו התמונה (עם כמה חיתוכים הכרחיים):

תמונה-לפני-עיבוד.jpg

בשלב הזה כמעט חטפתי פיק ברכיים. מאיפה, למען השם, מתחילים? איך צורבים את הלבן-לבן הזה מהשמנת ברקע, והכי מורכב- איך משלימים לשמלה את הקצוות האבודים שלה?
פשוט פותחים קובץ בפוטושופ ומתחילים לתקן את השמלה בעבודת נמלים סבלנית :)
נימלתי וגזרתי ואחר כך השלמתי עם מברשות, פלסטרים וחותמות את חלקי השמלה שהיו ואינם. התוצאה ב"ה השביעה את רצוני.

במקביל חיפשתי תמונת רקע עוצמתית שתיתן את הבמה לשמלה. עברתי במשך ימים ולילות על המוני תמונות (נראה לי שהשלב הזה היה הארוך ביותר בכל תהליך עיצוב המודעה...), עד שהגעתי לתמונה המושלמת הזו:

559.jpg

אז רקע וויז'ואל יש, אבל התוכן חשוב לא פחות.

כחלק ממחקר השוק שביצעתי גם עברתי על עשרות פרסומים של עסקים מתחרים, ובשלב מסוים הבנתי שיהיה קשה לחדש משהו בתחום. כמעט כולם מדברים על יוקרה, שלמות, קסם, בואי להיות מלכה ובואי נגשים לך חלום. חיפשתי משהו שונה.
בנוסף, גם התלבטתי איך לדבר על עקב האכילס של המותג- העובדה שהוא חדש ובלתי מוכר עדיין, כי בעיניי לא נכון להתעלם מזה. בפרט כשמדובר בנושא כמו בחירת סלון כלות, שבו עניין הותק בהחלט תופס מקום של כבוד. אז למותג שלנו אין ותק להציע, אבל הרבה דברים טובים אחרים יש ויש. איך גורמים ללקוחות להבין את זה?

החלטתי שהכי נכון זה פשוט לומר להם את זה בקול במקום לגמגם את זה בשקט. לא להתנצל על היותו של המותג חדש, אלא דווקא לחדד את הנקודה ולהזמין את הלקוחות להכיר משהו שונה ואחר, כזה שהם עוד לא זכו להכיר עד היום.
מנקודת המוצא הזו הגעתי לכותרת שתביא מושג מתחום התפירה עם הסבר מילוני, וכאן אני מרוויחה גם את האפשרות להפוך בעתיד את המודעה הזו לסדרה, עם רשימת מושגים מתחלפת.
הבודי טקסט מתחיל במשפט הדו משמעי: סחלב מזמינה אותך להכיר מושגים חדשים, ומכאן והלאה כבר אפשר לדבר רק על מעלותיו הרבות של המותג :)

סופסוף הגעתי לביצוע המעשי של המודעה. קומפוזיציה, טיפוגרפיה, עיבודי תמונות וצבעוניות.
מוסיפה אייקונים נחמדים שיעזרו לי לספר בקיצור על נקודות הבידול,
וגם מבצע שבשלב הזה משתלם לשני הצדדים- גם לבעלת הסלון שרוצה להרחיב את מאגר השמלות, וכמובן לכלה המאושרת שזוכה לתפירה אישית של שמלת חלומותיה.
הדד-ליין נושף בעורף, להזכירכם- ערב סוכות ואנחנו רוצים לצאת בפרסום מיד אחרי החגים. בערב החג ממש (בין הבישולים לקישוטים ולסכך...) סיימתי, והמודעה הסופית נחתה אצל הלקוחה:

מודעה-לפרסום.jpg

מוקאפ-מודעה-במגזין.jpg

ובגרסת רבע עמוד שבה הלקוחה השתמשה בחודשים הבאים לפרסומים שוטפים (וואו, זה היה מאתגר ברמות שלא דמיינתי- להפוך עמוד שלם מתוכנן ועמוס למודעת רבע עמוד פיצית...):

מודעת-רבע-עמוד.jpg

היה כיף לשמוע מהלקוחה שכבר בפעם הראשונה הפרסום הביא טלפונים מתעניינים ולקוחות, נכון שאין דבר שמשמח מעצבים יותר מזה?

תודה שהייתם כאן,
מאחלת לכולנו שנה יפה, לבנה וזוהרת, בניחוח סחלבים מענג :)
כבר הרבה מאד זמן שהמשימה של שיתוף פרויקט כאן בפמ"ג נמצאת בוויש ליסט שלי, אבל מאז שנפתחו כאן המרחבים החדשים ובמת הפורום התרחבה והתרווחה (ותודה למנהלים המסורים!)- כבר ממש חיכיתי שאתפנה לעשות את זה.
האמת ששיתוף מפורט של פרויקט הוא בראש ובראשונה חוויה נחמדת בשבילי עצמי והלוואי שיכולתי לבחור בחמישה מיתוגים לפחות, אבל משאב הזמן היקר והמוגבל מחייב אותי להתפשר בינתיים רק על פרויקט אחד.
אז הסתכלתי על תיקיית העבודות (העמוסה ב"ה...) ושקלתי במה לבחור לשיתוף הראשון שלי כאן בפורום, והפרויקט הסחלבי הזה ממש קרא לי בקול. שמלות כלה צחורות, בדים רכים ונשפכים, וניחוח של סחלבים והתחלה קסומה- מה צריך יותר מזה כדי לעשות טוב על הלב?
תהליך המיתוג של סחלב אמנם כבר קרה מזמן, עם הפרסום יצאנו מיד לאחר החגים של שנת תשפ"א. אבל טוב מאוחר מלעולם לא, נכון?

כשהלקוחה פנתה אלי וסיפרה על העסק שהיא רוצה למתג, סלון חדש ומצליח ב"ה לשמלות כלה בתפירה אישית ומוקפדת, ידעתי כבר בשיחה הראשונה שאת הפרויקט הזה אני הולכת לאהוב :)
קודם כל- כי כמו שהקדמתי, כיף להתעסק עם כלות וניחוחות והתחלות מרגשות, וגם כי אין כמו לקוחות שיודעים מה הם רוצים ולא מתבלבלים לרגע, אבל עדיין סומכים עלי ונותנים לי חופש פעולה.

התחלנו עם נושא השם. הלקוחה שלי חשבה מראש על שם שנראה מתאים בעיניה: סחלב.
הוא היה נשמע לי נחמד ממש, אבל הסברתי לה שבחירת שם מגיעה בסופו של תהליך ארוך שמתחיל במילוי בריף, ניתוח אסטרטגי, זיהוי הבטחת המותג, ועוד משהו חשוב- מחקר יסודי של עסקים מתחרים בענף. עד שנגיע לשם הנבחר עוד יקח זמן...
אז יצאנו לדרך.
הלקוחה מילאה בריף מפורט, אני ניתחתי אותו לגורמים, והתוצאה הסופית היתה מסמך אחד מתומצת שאני מביאה כאן את חלקו:
הגדרת המותג: סלון בוטיק לתפירה ולהשכרה של שמלות כלה.
הבטחה מיתוגית: מוצר מושלם ומושקע באיכות מקסימלית, תוך הענקת שירות מכל הלב.
קהל יעד: 1. כלות מהמגזר החסידי, תושבות בית שמש והסביבה.
2. כלות מהמגזר הדת"לי, מקהילות בהן נהוג לתפור שמלת כלה חדשה ולא לשכור שמלה שכבר לבשו אותה (כן, יש דבר כזה...).
נקודת מכירה ייחודית (USP): ניסיון וידע נרחב, התמקצעות ספציפית בענף שמלות הכלה.
נקודת מכירה רגשית (ESP): כל כלה מקבלת יחס של בת יחידה, תוך ליווי אישי לאורך כל התהליך. (אגב, הלקוחה הדגישה שהיא רוצה לשמר את הקו הבוטיקי, האישי והמותאם גם במהלך התרחבות עתידית).
חזון המותג: יצירת מאגר שמלות גדול ומגוון שיאפשר לעסוק רק בהשכרה ולא בתפירה.
אופי המותג: יוקרתי, חדשני, קליל וצעיר.
ערכים בולטים: מקצועיות, שירותיות, איכות, דיוק, ייחודיות.
היתה גם פירמידת מסרים שהביאה לפרונט את השילוב בין מוצר מושלם לשירות בוטיקי ואישי (שילוב שמהווה בידול בעולם סלוני הכלות. בסלונים גדולים ומוכרים לפעמים הכלה קצת נופלת בין הכיסאות בשלב הסופי, עם כל התיקונים והשינויים שלא נגמרים ...כאן בעלת העסק מלווה בעצמה כל כלה עד שהשמלה יושבת בול ועונה על כל הציפיות. בד בבד- העובדה שהסלון אישי וקטן לא מורידה מאיכות התוצר ומרמת הביצוע שמתחרה בסלונים הוותיקים)

עכשיו שקלתי מחדש את השם סחלב, והחלטתי שצריך לחפש כאן משהו אחר. הצליל העברי נראה לי פחות מתאים כאן, אלא דווקא שם באנגלית.

עוברת לסיעור מוחות של מונחים ומושגים מהתחום, ובמקביל למחקר מותגים מתחרים. על הדרך אני מגלה שבמפתיע, לא מעט עסקים בתחום בחרו שמות פרחוניים שונים (החל מנרקיס ולא כלה בכלנית :)) ואני מניחה שבלאו הכי הסחלב נתפס כבר מזמן...
קבלו הצצה לחלק מהדפים שמילאתי לעצמי:

שמות.jpg

מגבשת רשימה מסודרת ושולחת ללקוחה לבחירה, וכמובן מקווה מאד שתבחר בשם שהכי אהבתי :eek:
---
אבל לצערי היא לא מתחברת לכלום, ואני מחדדת שוב את העיפרון ומנסה לחשוב מחדש.
פותחת אשכולות התייעצות כאן בפורום:
מקבלת שפע של רעיונות יפים ועצות נדיבות.
משגעת קצת חברות דוברות אנגלית שתעזורנה לי להחליט מה 'זורם' באוזן ומה נכון אולי כמילה בשפה אבל פחות מתאים כשם לעסק.
מצאנו משהו, אבל אז מתברר למרבה הצער שיש סלון אחר בעיר בשם דומה מאד :(
עוד דיונים הלוך ושוב, הלקוחה מתלבטת מאד במה לבחור, עד שבסופו של דבר הפור נופל על...
לא תאמינו, סחלב :rolleyes:
לא ברור איך, אבל כל החפירות הארכיאולוגיות (תודה ל @סטודיו מנטה שעזרה לי בבירור מול המקומון, זוכרת מנטה?) העלו שהשם הזה עדיין לא נתפס.
איכשהו הסיטואציה הזכירה לי את סבבי הקניות המעצבנים האלה, כשחורשים את כל החנויות ברחוב כדי לחזור בסוף לחנות הראשונה ולקנות שם את השמלה הראשונה שהורדנו מהקולב... אבל בלי הסיבובים לא יכולנו לדעת שהשם הזה פשוט נולד לסלון, לא? אז בכל אופן היה שווה.
מה שכן, אחרי מחשבה החלטתי ללכת על sachlav באיות אנגלי ולא על המילה בעברית.
מתחת לשם העסק תופיע שורות מיצוב אינפורמטיבית ולא סלוגן קריאייטיבי, היות והשם לא מסביר בעצמו את מהות העסק. בחרתי ללכת על 'בוטיק לשמלות כלה מושלמות'.

הלאה, עוברת סופסוף ללוגו עצמו.
מחדדת פעם שלישית את העיפרון :)
וממלאה דפי סקיצות בקשקושים:

סקיצות ללוגו.jpg

עוברת לסקיצות ממוחשבות,
ליטושים ודיוקים אין סופיים,
ופרזנטציה מושקעת שתעזור ללקוחה לבחור את הלוגו הנכון ביותר לעסק שלה, תוך הסברים מפורטים אודות השיקולים שמאחורי הבחירות העיצוביות.
מעלה כאן חלק מהמצגת שהלקוחה קיבלה לבחירה:

מצגת-פרזנטציה.gif

ואלו הלוגואים עצמם:

לוגו ראשון.jpg

לוגו ראשון2.jpg

האופציה השניה (שאהבתי ממש):

לוגו שני.jpg

לוגו שני2.jpg

השלישית:

לוגו שלישי.jpg

לוגו שלישי2.jpg

ובונוס- לוגו רביעי מתנה.
רעיון שעלה לי אחרי שסיימתי והרגשתי שחבל להשאיר אותו במגירה:

לוגו רביעי.jpg

לוגו רביעי2.jpg

הפרזנטציה נשלחת, ואני נשארת מהצד השני של המסך, מחכה בסקרנות לשמוע מה דעת הלקוחה ואיזהו הלוגו הנבחר (בטח מכירים את המתח הזה--- אולי בכלל לא שידרנו על אותו גל והלקוחה לא תתחבר לכלום? ואולי היא תבחר את הלוגו שהכי פחות אהבתי? וחבל בכלל שאי אפשר להשתמש בכולם, תכלס בכל סקיצה מושקעת חתיכת נשמה :) דילמות של מעצבים...)
חולף יום, והלקוחה מתקשרת. האמת שממש קשה לה להכריע, היא לא יודעת במה לבחור, כולם כל כך יפים... ברוך השם, אני מרשה לעצמי לנשום עמוק. רק קשיים כאלה מאחלת ללקוחות שלי :)
מה בכל אופן?
היא מספרת שהתייעצה והתלבטה, והפור נפל על...

רגע, בעצם סקרנית לשמוע את חוות דעתכם לפני שאשתף.
מה הייתם בוחרים? איזה לוגו עושה בעיניכם את העבודה ומבטא את ערכי המותג בצורה הטובה ביותר?
אשמח מאד לשמוע, ונימוקים יתקבלו בברכה כמובן.
בעז"ה אחר כך אעלה את הלוגו הנבחר, ואת המשך הפרויקט- השפה העיצובית והפרסום שאיתו יצאנו.
תודה שהייתם איתי, מוזמנים להישאר כאן גם הלאה :)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה