מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

• 216
  • https://depositphotos.com/home.html
    האתר הנחמד הזה, אחת המעצבות שיתפה פה, והיה כתוב שזה חינמי.
    אשמח לדעת אם יש איזשהו פילטר או משהו לסמן מה חינמי ומה בתשלום,
    תודה רבה מראש
    0 תגובות
    לא נעים להודות, אבל למרות שאני בגרפיקה כבר 10-12 שנה. יש לי "בורות" של חוסר ידע שנובעים מחוסר ידע ממש, או פשוט משכחה.
    כאשר מביאים לי לעשות משהו ואני נתקלת ב"בור" כזה, או שאני מתחמקת מלעשות אותו, או שפשוט אני עושה איזה קומבינה ועוקפת את ה"בור" בדרך ארוכה - שמביאה לאותה תוצאה...

יש לציין, שאחד ה''בורות'' שיש לי זה תוכנת אילוסטרייטור, דווקא למדתי בכמה מקומות - אבל דווקא על אילוסרייטור התפספס לי. במקום הראשון שלמדתי למדו פיריאנד ולא אילוסטרייטור. אח''כ דווקא התחלתי במקום אחר כמו שצריך (התחלנו פוטו שופ) אבל שהגענו לאילוסטרייטור - בהתחלה למדנו טוב, אבל אח''כ המורה חלתה, והקורס פסק באמצע.
    באיור דגיטלי - לומדים אילוסטרייטור מאוד חפיף.
    מה שקרה - שפוטו שופ, ב''ה אני יודעת, אבל אילוסטרייטור - אני יודעת, אבל...

טוב, עד כאן הוידוי שלי, עכשיו אני צריכה עזרה...
    כריכות, אני דווקא עשיתי - אבל יותר לחוברות או לקונטרסים בכריכה רכה - שם מה שהתבקש ממני זה סגנון אחר.
    ומכיוון שאני פחות יודעת אילוסטרייטור - עשיתי את הכריכות פשוט בפוטו שופ - ואת הכיתוב והאובייקטים ייבאתי מאילוסטרייטור. (מה שקרה שזה בעצם גלגל חוזר - אם אני פחות מתעסקת באילוסטרייטור, אז אני פחות יודעת אותו, ואם אני פחות יודעת אותו, אני מעדיפה להשתמש במוכר לי והגלגל חוזר חלילה...)

כרגע, אני צריכה לעשות עיצוב לכריכה קשה - שזה הרבה יותר מורכב, יש בו פטרן (שמשום מה אני קצת מתקשה בו - להגדיל \ להקטין את הפטרן בתוך הריבוע שבחרתי) יש בו הבלטות וחריטות. יש בו שחור וגם זהב או כסף - בקיצור, מורכב.
    היום, החלטתי שבמקום לנסות לעקוף, אני רוצה ללמוד את זה יסודי ולתמיד בע"ה.
    חרשתי, וגם העלתי חומר טוב כמו:
    חומר של ורדיגר על עיצוב ספרים שזה באמת נתן רקע ועזר מאוד, אבל זה סגנון אחד:
    http://www.werdiger.co.il/איך-מכינים-גלופה-לכריכה-של-ספר-קודש/

או בלוג של פיקסל דייזין (נתן לי רקע כמה בליד ואיך מכינים את גודל הדף לעיצוב הראשוני)
    https://pd-graphic.com/איך-מכינים-כריכת-ספר-לדפוס-ספירלה-וכר/

או הדרכה של "עוד אחד" - מעמד ספרים, לינק בפרוג - שעזר בנושא הגלופות - כיצד לעצב גלופות לכריכה בתוכנת אילוסטרייטור (שנתן לי רקע, אבל אין לי מושג אם זה הדרך, או שיש דרכים חילופיות שמשתמשים בהם -אף פעם לא התעסקתי בזה)
    https://www.prog.co.il/threads/סרטון-הדרכה-כיצד-ליצור-גלופות-לכריכה.448786/

העליתי את החומר - גם לתועלת המחפשים חומר בנושא - ו... תודה רבה על החומר!!

התחלתי לעבוד, אבל זה לא זה - אני עדיין מתקשה!
    א. איזה פונט מתאים לספר קודש - ליבורנה, קידוש? או שיש אחרים טובים שכדאי לי להשתמש?
    ב. פטרן - אני רואה שיש סגנון של עיטורים אחר - כמו קוים, מעויינים, או עיטור שכנראה נלקח מעיטור - אבל איך אתם מוצאים בדיוק את העיטור הזה שיתאים לפטרן לספרי קודש - בקיצור סגנון העיטורים לכריכה קשה בספר קודש - שונה.
    אגב, איך מגדילים ומקטינים את הפטרן - תוך כדי עבודה - למשל בחרתי פטרן - מקובץ אילוסטרייטור - הוא נהיה לי בגודל הזה, אבל אני רוצה לדגומא, שהפטרן יהיה יותר גדול.
    הערה: אני עובדת באילוסטרייטור בעברית CS5, או באנגלית 2017
    ג. לקחתי מסגרת - רציתי לעשות לה רקע לבן (שזה יהיה חלק בכריכה, או שחור - הדגשה של המסגרת לדוגמא בשם הספר) איך אתם מכניסים את הריבוע שיהיה מתאים ונראה קשור אחד לשני - נסיתי עם הציפורן - אבל זה לא יוצא כ''כ טוב, עד היכן אתם שמים את הרקע מתחת למסגרת - ואיך אתם מתאימים אותה במדיוק?
    ד. המסגרת השחורה - יש את המסגרת הפשוטה ריבוע מעוגל, ויש את היותר מורכב ריבוע וחצי עיגול למעלה (כמו שלמדתי בהדרכה של ורדיגר), אבל איך אתם עושים מסגרת יותר מסוגננת

אשמח אם משהו יוכל להסריט את צורת העבודה שלו (החל מחיפוש אלמנט ובחירת פונט) ועד סיום הכריכה - אודה לו מאוד
    (שמתי לב שיותר קל לי ללמוד כאשר אני רואה מול העיניים איך עובדים, יותר מאשר אני קוראת בחומר כתוב)

אפשר לעלות את זה לכאן, לתועלת שאר חברי הפורום, ואם אינכם רוצים להראות בפורום מורחב את דרך העבודה שלכם (מובן, וברור) אשמח אם תוכלו לשלוח לי סרטוני הדרכה - איך אתם מעצבים כריכה קשה מורכבת לספר קודש - באישי!!

כמו כן, אשמח לקבל סוגי פטרנים - שאיתם משתמשים היום בספרי קודש - כמו מעויינים, עיטורים מסויימים וכו' וכו'

תודה מראש
    ותזכו למצוות

מצרפת דוגמא לספר שהלקוח אמר שהוא אוהב את הסגנון (הראשון)
    עוד דוגמא לפטרן שזה מעוניינים
    ומצרפת לכם דוגמא לנסיון לספר שעשיתי ממה שהיה לי, השתמשתי בפטרן שהיה במחשב, הוספתי מסגרת, שמתי לה רקע לבן וניסתי עם כלי הציפורן לסדר לפי העיטור, וזה היה מסובך. כמו כן הוספתי ריבוע שחור פשוט וכיתוב שם הספר. הוספתי לזה עיטור בצדדים - ושוב נסיתי לסדר את השחור סביב העיטור, אבל זה לא זה. (אגב, השתמשתי בפונט קינג פוקס - האם זה מתאים לספר קודש כריכה קשה - או שזה פשוט לא מתאים וצריך סוג פונט אחר)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה