מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אשמח לשמוע מכם,
האם
האתר נפתח בצורה תקינה אצל כל הסינונים?

תודה רבה!
הואיל ונוכחתי לראות כי כעבור כשלושה שנים שבהם כמעט ולא השתתפתי בפרוג, תקופה אשר התווספו אלפי חברים חדשים לפורום פרוג, הרי שהניק שלי כמוהו כניק חדש שנפתחה אתמול.
על כן אציג את עצמי מחדש לרוב חברי פרוג אשר אינם יודעים ממני דבר.
אך לא רק אציג את עצמי, אלא אכתוב אף את ההיסטוריה שלי. כי אני מאמין שההיסטוריה שלי תועיל למעצבים הצעירים אשר הם בתחילת דרכם, והם קצת מבולבלים בקשר להמשך דרכם ולכיוון אשר יבחרו לפנות.

ובכן, שמי אליהו פריד. את תחילת דרכי בעולם העיצוב, התחלתי בשנת 1997 לפני כיותר משני עשורים. ואמנם מעולם לא למדתי את תחום העיצוב בשום מכללה לעיצוב, אלא פיתחתי אסטרטגיה עצמאית ומקורית ללימוד המקצוע אשר נתגלתה כיעילה כ"כ, עד אשר שום מגמת עיצוב במכללה לא תשווה לה.
ואת הצלחתי המיוחדת בתחום העיצוב, תולה אנכי בשלושה דברים.

דבר ראשון. מעולם לא נרתעתי ולא נתביישתי מליצור קשר עם גדולי המעצבים בארץ ובחוצה לארץ. וביצעתי עבורם עבודות אמיתיות שהיה עליהם לבצע חינם אין כסף. ומתוך כך העירו לי אלו המעצבים הגדולים את הערותיהם בזמן אמת. וכך צברתי ידע עיצובי מעשי ולא תיאורטי כפי שרוכשים סטודנטים במכללות לעיצוב.

ודבר שני. לא חיפשתי להיות מעצב-על להעתיק מהם רעיונותיהם ולהדמות להם. כי אם ביקשתי להיות אני עצמי, ואפילו אם מפני שכך לא יחשבו עיצובי כעיצוב על. אך תכונה זו פיתחה אותי כמעצב יחודי. כי עיקר רצוני היה שיהיו עבודותי ניכרים כי אך אנכי עיצבתים. ואשר לא יטעו בני האדם לחשוב שמא מעצב אחר עיצב עבודה זו. וניכרות זו בידלה אותי מכל שאר המעצבים. כי על אף שרמת עיצובם של המעצבים האחרים יעלו ברמתם העיצובית מרמת עיצובי שלי. ואשר באם היו מבצעים תחרות עיצוב, כמעצב בינוני הייתי נחשב. אך החכמתי לדעת כי לא רמת העיצוב הוא זה שמשנה, אלא היחודיות בעיצוב הוא זה שקובע, שהלוא עיקר העיצוב מטרתו הבידול. כי הבידול בעיצוב היא מטרת העיצוב ולא רמת עיצוב גבוהה אשר לא יבדל את הלקוח משאר מתחריו. שהלוא אין מטרת העיצוב שיתלה הלקוח את העיצוב הנפלא בסלון ביתו כתמונה יפה. אלא מטרת העיצוב הוא להגביר סיכויי מכירות. ולא העיצוב ברמה גבוהה היא אשר תוביל למכירות בפועל כי אם עיצוב מבדל.

ודבר שלישי. הריני מחשיב עצמי כמי שאיני מבין בעיצוב כלל. ובכל עיצוב אני ניגש בעיניים רעננות ועורך בכל פעם מחקר מחדש. ואיני ניגש לבצע עיצוב על סמך ידיעות קודמות שרכשתי. אלא ניגש אני לביצוע העיצוב כתינוק אשר לא ראה ולא ידע מאומה בחייו, לפיכך ניגש אנכי לחקור ולדרוש את הרעיון העיצובי מאפס. ולא וויתרתי לעצמי לעצב דבר ב"העתק הדבק". היינו לבצע עיצוב ממקור ידע קודם שרכשתי.
וכך כל הזמן אני עורך אקספמנטים בעיצוב לוגואים ועיצוב אותיות. והנה יתכן שרמת העיצוב שלי בינונית אך היא מקורית במובהק. על כן בחרתי לעצמי אסטרטגיה מיתוגית בשיא הפשטות לוגו קליגרפי עם סלוגן פשוט אך מתיימר "עוצב ע"י אליהו פריד" ללא שום תוספת אשר גורעת.

לפני כעשור פתחתי את חברת פונטייפ עיצוב ופיתוח גופנים בע"מ על מנת לתת מענה מקצועי לחסרים שקיימים בשוק. את גופני אני מקפיד לעצב ברמה הגבוהה ביותר אשר בתחום כשרונותי. אך כדרך בני אדם, ישנם כאלו שאין גופני מוצאים חן בעיניהם ומנגד ישנם המון לקוחות שהפכו להיות חסידים של פונטייפ.
כך או כך, מתוך נסיוני, אל תנסו להיות מה שאתם אינכם, אלא מיצאו את כשרונכם הייחודי ודבקו בו בכל מחיר.
החפץ בהצלכתכם
אליהו יונה פריד
ממשיכה את האשכול הזה:
https://www.prog.co.il/threads/אינדיזיין-כותרת-רצה-2-בעמוד.370820/

אני צריכה שבכל עמוד שמאלי יופיע ערך ראשון מעמוד ימין ואחרון מעמוד שמאל
ניסיתי לשרשר כותרת מימין לשמאל, זה לא עובד.

מה הפיתרון שלכם?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה